Αθλήματα

Davis Cup: Ο Τσιτσιπάς έκανε το 1-0 για την Ελλάδα | HIGHLIGHTS

O Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε 80 λεπτά για να χαρίσει την πρώτη νίκη στην Ελλάδα, επικρατώντας του Μάριους Κοπίλ με 6-3, 6-4.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Νο10 του κόσμου ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 6 άσους (2 διπλά λάθη) κέρδισε το 83% των πόντων πίσω από το πρώτο service (25/30) και το 67% στο δεύτερο (20/30), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 2 από τις 7 ευκαιρίες για break.

H αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Κοπίλ να κατακτά του πρώτους δύο πόντους (0/30) με τον Τσιτσιπά ωστόσο να βρίσκει πρώτο service σε εκείνο το σημείο και με 4 σερί πόντους να φτάνει σε hold (1-0). Μάλιστα στη συνέχεια ο Έλληνας τενίστας είχε δύο ευκαιρίες για να σπάσει το service του Κοπίλ με τον Ρουμάνο να σβήνει και τις δύο κάνοντας το 1-1.

Από εκεί και πέρα ο Τσιτσιπάς που μέχρι εκείνο το σημείο δεν έβρισκε εύκολα πρώτο service (43%), αφού έσβησε ένα break-point του Ρουμάνου, έκανε το 2-1 και στη συνέχεια έφτασε στο πρώτο break του αγώνα το οποίο “εξαργύρωσε” αμέσως μετά παίρνοντας προβάδισμα με 4-1.

O Τσιτσιπάς δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει το service του μέχρι το τέλος του set το οποίο και κατέκτησε με 6-3 μετά από 40 λεπτά κάνοντας το 1-0.

Το 2ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε με τον Κοπίλ να πιέζει το service του Τσιτσιπά φτάνοντας σε διπλό break-point (15/40), με τον Τσιτσιπά ωστόσο να βρίσκει πρώτο service, αλλά και εξαιρετικούς πόντους φτάνοντας σε ένα δύσκολο hold.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο ο Κοπίλ, το έκανε ο Τσιτσιπάς λίγο αργότερα βρίσκοντας νέο break παίρνοντας προβάδισμα με 4-3, το οποίο και αξιοποίησε αυξάνοντας τη διαφορά στα δύο games (5-3).

Ο Κοπίλ μείωσε σε 5-4, ωστόσο ο Τσιτσιπάς έκλεισε με εύκολο hold την αναμέτρηση κάνοντας το 1-0 για την Ελλάδα στο tie με τη Ρουμανία. Σειρά έχει η αναμέτρηση του Αριστοτέλη Θάνου με τον Νίκολας Νταβίντ Ιονέλ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected