Αθλήματα

Davis Cup: Τρομερός Θάνος έκανε την ανατροπή και το 2-0 για την Ελλάδα! |HIGHLIGHTS

O απίστευτος Αριστοτέλης Θάνος το έκανε ξανά! Όπως και με το Εκουαδόρ ένα χρόνο πριν στο ΟΑΚΑ, έτσι και φέτος στο κλειστό των Άνω Λιοσίων σημείωσε μια καθοριστική νίκη που φέρνει την Ελλάδα ένα βήμα μακριά από το World Group I του Davis Cup.

Όπως αναφέρει το tennis24, με αδιανόητες επιστροφές και μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι του, ο Θάνος έκανε την ανατροπή απέναντι στον Νο1 της Ρουμανίας, Νίκολας Ιονέλ επικρατώντας με 4-6, 6-3, 6-2 μετά από 2 ώρες και 17 λεπτά και την Ελλάδα στο 2-0 κόντρα στη Ρουμάνια, κάτι που σημαίνει ότι την Κυριακή η Εθνική χρειάζεται μια ακόμη για να βρεθεί στο World Group I.

Το 2ο παιχνίδι του tie ξεκίνησε με τον Ιονέλ να μετατρέπει το 0-1 σε 4-1 σπάζοντας δύο φορές το service του Θάνου (2-1, 4-1) με τον Έλληνα τενίστα όμως να απαντάει σε ένα από τα δύο breaks (4-2) για να μειώσει αμέσως μετά ακόμα περισσότερο σε 4-3. Από εκεί και πέρα οι δύο τενίστες κατάφεραν να κρατήσουν τα service τους με τον Ιονέλ να κατακτά το set με 6-4.

Στο 2ο set ο Θάνος ανέβασε τα ποσοστά του από τη θέση του service από 69% κερδισμένους πόντους στο 1ο, στο 73% στο 2ο, ενώ παράλληλα πίεσε το service του αντιπάλου του, ο οποίος χρειάστηκε να σβήσει break-point στο 4ο game ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στη συνέχεια ωστόσο ο Θάνος πήρε τα επόμενα 3 games, βρίσκοντας το πρώτο του break στο παιχνίδι (4-2) και με hold αμέσως μετά έκανε το 5-2 για να κλείσει το set με 6-3 ισοφαρίζοντας σε 1-1 οδηγώντας το ματς στο decider.

Εκεί ο Θάνος, έχοντας εκπληκτικές επιστροφές και βγάζοντας τρομερές άμυνες βρήκε break στο 3ο game (2-1) το οποίο και εκμεταλλεύτηκε με hold στη συνέχεια παίρνοντας προβάδισμα με 3-1. Ο Έλληνας παίκτης συνέχεισε στο ίδιο ρυθμό βρίσκοντας νέο break (4-1) και στη συνέχεια κρατώντας εύκολα το service του έφτασε σε μια κρίσιμη και υπερπολύτιμη νίκη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected