Αθλήματα

Davis Cup: Τα αδέρφια Τσιτσιπά σφράγισαν την άνοδο για την Ελλάδα |HIGHLIGHTS

Αν και βρέθηκαν πίσω στα sets Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς επικράτησαν των Μάριους Κοπίλ και Βίκτορ Βλαντ Κορνέα με 6-7(4), 6-3, 6-4 κάνοντας το 3-0 για την Ελλάδα εξασφαλίζοντας παράλληλα και με πανηγυρικό τρόπο την άνοδο στο World Group I για 2η φορά στην ιστορία της.

Η Εθνική μας ομάδα μετά από τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά, αλλά και το θρίαμβο του Αριστοτέλη Θάνου το Σάββατο, έκανε το 2-0 κόντρα στους Ρουμάνους για να ακολουθήσει την Κυριακή η νίκη στο διπλό που την έφερε στην άνοδο της 1ης κατηγορίας του Davis Cup για μία ακόμη φορά.

Όπως αναφέρει το tennis24, στο 1ο set τα δύο ζευγάρια κρατούσαν το service τους με την πρώτη απειλή να έρχεται από τους αδερφούς Τσιτσιπά, οι οποίοι έχασαν δύο ευκαιρίες για break στο 9ο game με τους Κοπίλ και Κορνέα να διατηρούν το προβάδισμα (5-4).

Το set πήγε στο tie-break, εκεί όπου μετά από 2 mini-break από κάθε πλευρά το σκορ έγινε 4/4 με τους Ρουμάνους να κατακτούν τους τελευταίους 3 πόντους και με 7/4 να κατακτούν το 1ο set (1-0).

Με το service τους να μην απειλείται σε κανένα σημείο, Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς χρειάστηκαν ένα break στο 4ο game κάνοντας το 3-1 και αμέσως μετά το 4-1 για να κλείσουν το set με 6-3 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το decider set ξεκίνησε με break για τους Έλληνες παίκτες που προηγήθηκαν με 2-1 και 3-1 αμέσως μέτα, ένα προβάδισμα που κατάφεραν να το διατηρήσουν μέχρι το τέλος ολοκληρώνοντας την ανατροπή σφραγίζοντας τη νίκη και την άνοδο στο World Group I.

Στη συνέχεια (15:15) ο πρωταθλητής Ελλάδος Γιάννης Ξυλάς θα αντιμετωπίσει τον Λούκα Πρέντα στο τελευταίο παιχνίδι του tie.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected