Αθλήματα

Μασσαλία: Πρόκριση στα προημιτελικά για Τσιτσιπά στο διπλό

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς μαζί με τον Ολλανδό Μπαρτ Στίβενς επικράτησαν των Αλμπάνο Ολιβέτι και Σαμ Βάισμπορν με 6-4, 4-6, 10-8 μετά από μία ώρα και 25 λεπτά εξασφάλισαν την παρουσία τους στα προημιτελικά του Open 13 Provence.

Το ελληνοολλανδικό δίδυμο έσβησε 8/9 break-points, κέρδισε το 75% των κερδισμένων πόντων πίσω από το πρώτο service, ενώ εκμεταλλεύτηκε τη μία από τις συνολικά τέσσερις ευκαιρίες για break.

Όπως αναφέρει το tennis24, ένα μεγάλο hold κι ένα break ήταν αρκετό για τους Τσιτσιπά και Στίβενς για να κατακτήσουν το 1ο set, καθώς μετά από τριπλό break-point που έσωσαν στο 6ο game (3-3) στη συνέχεια με break κι ένα ακόμη hold πήραν προβαδισμα με 5-3 για να κλείσουν το set με 6-4.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ήταν η σειρά των Ολιβέτι και Βάισμπορν να φτάσουν στο μοναδικό break το οποίο και βρήκαν στο πιο κρίσιμο σημείο (10ο game) κάνοντας το 6-4 ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τη νίκη να κρίνεται στο super tie-break.

Εκεί Τσιτσιπάς και Στίβενς προηγήθηκαν με 3-0, για να ισοφαριστούν λίγο αργότερα σε 3-3, αλλά και 6-6 αμέσως μετά. Από εκεί και πέρα Τσιτσιπάς και Στίβενς πήραν τους επόμενους 3 πόντους φτάνοντας σε τριπλό match-point (9-6) σφραγίζοντας την πρόκριση στη συνέχεια με 10-8.

Στη φάση των “8” θα αντιμετωπίσουν τους Αυστριακούς και Νο3 του ταμπλό Αλεξάντερ Έρλερ και Λούκας Μίνλτερ που επικράτησαν των Νικόλας Κάτσιτς (Κροατία) και Ντένις Μολτσάνοφ (Ουκρανία) με 4-6, 7-5, 11-9.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected