Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Όσιμεν και Λεβαντόφσκι σκόραραν και όλα ανοιχτά στη ρεβάνς της Βαρκελώνης (vids)

Όσιμεν και Λεβαντόφσκι ήταν…on fire και έκριναν την τελική έκβαση στο ματς ανάμεσα σε Νάπολι και Μπαρτσελόνα.

Η ισπανική ομάδα ήταν ανώτερη στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», προηγήθηκε, αλλά ο Βίκτορ Οσίμεν της στέρησε τη νίκη (1-1) και η Νάπολι έμεινε στο κόλπο της πρόκρισης, που θα κριθεί στον επαναληπτικό στο «Καμπ Νου».

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης μέχρι και τα μισά του πρώτου ημιχρόνου μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, αυτή του Τσάβι. Είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε την μπάλα, ενώ είχε και κάποιες σημαντικές στιγμές, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και κυνηγούσαν περισσότερο τις αντεπιθέσεις.

Ο Γιαμάλ ξεκίνησε… καυτός το παιχνίδι, με ένα άστοχο σουτ στο 4’ και άλλη μία καλή ευκαιρία που έδιωξε ο Μερέτ στο 9’.

Ο Γκουντογκάν ήταν ο επόμενος που απείλησε από πλευράς φιλοξενούμενων, με τον Γερμανό να δοκιμάζει τα πόδια του από τα όρια της περιοχής και να αναγκάζει τον Μερέτ σε άλλη μία απόκρουση.

Στην επανάληψη οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν ξανά πιο δυνατά και στο 60′ πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από υπέροχη κάθετη του Πέδρι ο Λεβαντόβσκι έκανε ένα υπέροχο πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Από ‘κει και έπειτα η ιταλική ομάδα έβγαλε αντίδραση και άρχισε να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο την αντίπαλη περιοχή.

Και παρότι δεν είχε κάποια σημαντική ευκαιρία (1 τελική στο ματς μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο) βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 75′. Ποιος άλλος θα έκανε τη ζημία φυσικά στους φιλοξενούμενους, ο Όσιμεν! Ο Νιγηριανός μετά από πάσα του Ανγκισά νίκησε τον Μαρτίνεθ σε μονομαχία μέσα στην περιοχή και με ένα άψογο τελείωμα έκανε το 1-1, το οποίο παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς.

Συνθέσεις

Νάπολι (Φραντσέσκο Καλτζόνα) : Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Ζεζούς, Ολιβέρα, Ζαμπό Ανγκισά, Λόμποτκα, Καζίστ (68′ Τραορέ), Πολιτάνο (77′ Ρασπαντόρι), Όσιμεν (77′ Σιμεόνε), Κβαρατσχέλια (68′ Λίντστρεμ)

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Μαρτίνεθ, Κανσέλο, Ντε Γιονγκ, Κρίστενσεν (86′ Ρομέου), Γκιντογάν, Γιαμάλ (80′ Ραφίνια), Λεβαντόβσκι, Πέδρι (87′ Φέλιξ)

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των “16”

Τρίτη 13/2

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι  1-3
Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης  0-1

Τετάρτη 14/2

Παρί Σεν Ζερμέν – Σοσιεδάδ  2-0
Λάτσιο – Μπάγερν Μονάχου  1-0

Τρίτη 20/2

Ίντερ – Ατλέτικο Μαδρίτης  1-0
Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ  1-1

Τετάρτη 21/2

Πόρτο – Άρσεναλ  1-0
Νάπολι – Μπαρτσελόνα  1-1

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected