Αθλήματα

Los Cabos: O Τσιτσιπάς έκλεισε ραντεβού με τον Ρουντ στα ημιτελικά (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατήρησε το αήττητο στο Λος Κάμπος σημειώνοντας την 6η διαδοχική του νίκη (6-0) επικρατώντας του προερχόμενου από τα προκριματικά Αμερικάνου και Νο100 στον κόσμο Αλεκσάνταρ Κοβάσεβιτς με 7-6(1), 6-3 μετά από μία ώρα και 40 λεπτά.

Αυτή ήταν η 7η νίκη στη σεζόν για τον Νο11 του κόσμου, αλλά και η 19η απέναντι σε one-handed backhand (19-3), από το 2021 και μετά.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Τσιτσιπάς τελείωσε το παιχνίδι με 6 άσους (3 διπλά λάθη), κέρδισε το 87% των πόντων πίσω από το πρώτο service (34/39), το 52% στο δεύτερο (14/27) έσβησε τα 4/5 break-points του Κοβάσεβιτς, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε τις 2 από τις 6 ευκαιρίες για break.

Το ξεκίνημα της αναμέτρηση δεν ήταν και το ιδανικότερο για τον Έλληνα τενίστα, με τον Κοβάτσεβιτς να χάνει μόλις 2 πόντους στα δύο πρώτα service-games, ενώ ενδιάμεσα βρήκε και break παίρνοντας προβάδισμα με 3-0.

Ωστόσο, όσο η ώρα περνούσε ο Τσιτσιπάς όχι μόνο “διάβαζε” καλύτερα το service του Αμερικάνου, αλλά παράλληλα βελτίωνε και το δικό του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απαντήσει μ τον ίδιο τρόπο κατακτώντας τα επόμενα 3 games ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο game ο Τσιτσιπάς είχε δύο ευκαιρίες για να “σπάσει” ακόμα μια φορά το service του Κοβάσεβιτς, όμως ο Αμερικανός κατάφερε να σβήσει και τα δύο break-points και να φτάσει σε ένα μεγάλο hold (4-3).

Με τους δύο παίκτες να κρατούν το service τους το set οδηγήθηκε στο tie-break εκί όπου ο Τσιτσιπάς παραχώρησε μόλις έναν πόντο στον Κοβάσεβιτς (κι αυτός με διπλό λάθος) με τον Έλληνα τενίστα να φτάνει στο εύκολο 7/1 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο set οι δύο παίκτες ξεκίνησαν έχοντας από δύο εύκολα hold (2-2), με τον Τσιτσιπά να αμέσως μετά να φτάνει σε hold (3-2) και break στο 6ο game, μετά από μια εξαιρετική άμυνα που οδηγήσε στη συνέχεια σε αβίαστο λάθος τον Κοβάσεβιτς, κάνοντας το 4-2.

Το επόμενο service-game αποδείχθηκε αρκετά κρίσιμο με τον Κοβάσεβιτς να φτάνει αρχικά σε διπλό break-point (15-40), το οποίο ο Τσιτσιπάς έσβησε, με ένα απίθανο stop-volley, ενώ λίγο αργότερα έσωσε ένα ακόμα κρατώντας το service του και παίρνοντας προβάδιασμα με 5-2.

Ο Κοβάσεβιτς μείωσε σε 5-3, με τον Τσιτσιπά να σφραγίζει εύκολα την πρόκριση στη συνέχεια, εξασφαλίζοντας μια θέση στα ημιτελικά του τουρνουά για 2η σερί χρονιά, όπου εκεί θα αντιμετωπίσει τα ξημερώματα Σαββάτου (04:00 GR) τον Κάσπερ Ρουντ που με τη σειρά του επικράτησε του Πορτογάλου Νούνο Μπόρζες (Νο47 στην παγκόσμια κατάταξη) με 6-3, 6-2 μετά από 67 λεπτά.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected