Αθλήματα

Ακαπούλκο: Νέα νίκη και προημιτελικά για Τσιτσιπά (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το 2×2 στο Ακαπούλκο επικρατώντας του προερχόμενου από τα προκριματικά, 21χρονου Ιταλού και Νο69 στον κόσμο Φλάβιο Κομπόλι με 6-3, 7-6(6) μετά από 2 ώρες εξασφαλίζοντας μια θέση στα προημιτελικά του Ακαπούλκο για 3η φορά σε ισάριθμες συμμετοχές.

Αυτός παράλληλα θα είναι ο 70ός προημιτελικός στην καριέρα του Έλληνα τενίστα και ο 2ος μέσα στη χρονιά, ενώ τη νίκη αυτή έφτασε τις 9 μέσα τόσο μέσα στο 2024 (9-3), αλλά και στη διοργάνωση (9-2).

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 5 άσους (4 δίπλα λάθη), κέρδισε το 81% των πόντων πίσω από το πρώτο service (30/37) και το 59% στο δεύτερο (20/34), σημείωσε 21 winners (12 από το forehand), ενώ υπέπεσε σε 22 αβίστα λάθη (15 από το forehand), την ίδια ώρα που ο Κομπόλι είχε 23 winners και 37 λάθη με το backhand να κάνει τα περισσότερα (25).

Παραχωρώντας μόλις 3 πόντους από τη θέση του service και “σβήνοντας” και τις 2 απειλές του Κομπόλι, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε αρκετά επιθετικά στην αναμέτρηση βρίσκοντας break στο δεύτερο service-game του Ιταλού (3-1) το οποίο και “εξαργύρωσε” αμέσως μετά παίρνοντας προβάδισμα με 4-1.

Ο Νο12 του κόσμου πίεσε αρκετά τον Ιταλό στο backhand, από όπου προήλθαν τα 10 από τα 13 αβίαστα λάθη στο 1ο set, φτάνοντας και πάλι σε break-point και μάλιστα δύο φορές, όμως ο Κομπόλι κατάφερε να “αποδράσει” και να μειώσει σε 4-2.

Στη συνέχεια όμως ήταν η σειρά του να απειλήσει το service του Τσιτσιπά, σ’ ένα service-game που ο Έλληνας τενίστας δεν “πλήρωσε” τα λάθη του (δύο διπλά κι ένα αβίαστο) και κατάφερε να φτάσει σε ένα δύακολο hold διατηρώντας το πλεονέκτημα του break (5-2).

O Κομπόλι μείωσε εκ νέου σε 5-3 με ένα πιο εύκολο hold, με τον Τσιτσιπά να παίρνει τις μπάλες στα χέρια κλείνοντας το set με love-game με 6-3 κάνοντας το 1-0.

Το 2ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να πιέζει και πάλι το service του Ιταλού, ο οποίος χρειάστηκε να “σβήσει” ακόμα 2 break-points του Τσιτσιπά φτάνοντας στο hold και στο 1-0.

Ό,τι δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς, το έκανε στο 9ο game όπου μετά από 2 break-points κατάφερε να “σπάσει” το service του Ιταλού (5-4) και να πάρει τις μπάλες για να κλείει το ματς.

Ωστόσο, ο Κομπόλι κάνοντας το καλύτερό του game στο service του Τσιτσιπά, πήρε άμεσα πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 5-5 και αμέσως μετά με εύκολο hold πήρε και πάλι το προβάδισμα στο set με 6-5, με τον Τσιτσιπά να φτάνει σε επίσης εύκολο hold οδηγώντας το set στο tie break.

Εκεί ο Κομπόλι εκμεταλλεύτηκε τα συνεχόμενα λάθη του Τσιτσιπά παίρνοντας προβάδισμα με 5/2 και τις μπάλες στα χέρια να κλείσει το set, όμως ο Ιταλός επέστρεψε τα…δώρα πίσω με δικά του λάθη με τον Τσιτσιπά να παίρνει τους επόμενους 4 πόντους φτάνοντας σε match-point (6/5) το οποίο “έσβησε” ο Ιταλός ισοφαρίζοντας σε 6/6.

Όμως ο Τσιτσιπάς με νέο mini-break και με έναν ακόμη πόντο στο service του έκλεισε με 8/6 το set σφραγίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον κάτοχο του τίτλου, Άλεξ ντε Μινόρ (10-0 h2h) όπου νωρίτερα κέρδισε εύκολα τον Αυστριακό, Σεμπάστιαν Όφνερ με 6-1, 6-3.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected