Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Ανατροπή με θρίαμβο και πρόκριση για την Μπάγερν! (vids)

Η αλήθεια είναι πως μαζεύτηκαν αρκετά για τα φετινά πεπραγμένα της Μπάγερν. Και ένας αποκλεισμός από τη Λάτσιο θα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο το κλίμα!

Οι Γερμανοί όμως ήταν κυνικοί και με “μπροστάρη” τον Χάρι Κέιν που πέτυχε δύο τέρματα, ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ και συνεχίζουν στο Champions League, περιμένοντας την κλήρωση της 15ης Μαρτίου.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι είχε παρατάξει την ομάδα του με πολλά πρόσωπα στην άμυνα, κάτι που στην αρχή δυσκόλεψε τους Βαυαρούς οι οποίοι στο πρώτο μισάωρο είχαν βρει ελάχιστες τελικές προσπάθειες με σημαντικότερες ένα σουτ του Κέιν που κόντραρε και ένα του Μουσιάλα το οποίο έβγαλε ο Προβεντέλ. Οι Ιταλοί προσπαθούσαν να κρατήσουν μπάλα, κάποιες φορές το κατάφερναν για αρκετή ώρα μάλιστα, όμως φάση στην εστία του Νόιερ δεν έκαναν, με τον Γκεντουζί να κάνει αρκετές φορές εύκολα λάθη (τα οποία δεν έκανε στη Ρώμη).

Η πρώτη και ουσιαστικά μοναδική μεγάλη φάση της Λάτσιο ήρθε στο 37′ με κεφαλιά του Ιμόμπιλε από… το μισό μέτρο, σε ένα διάστημα μάλιστα που η Μπάγερν ανέβαζε στροφές όλο και περισσότερο. Έτσι, δύο λεπτά αργότερα ο Κέιν εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Γκερέιρο μετά από γύρισμα του Κίμιχ και νίκησε με κεφαλιά τον Προβεντέλ, ο οποίος τα έβαλε με τον εαυτό του καθώς μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα. Κάτα κάποιο τρόπο ο… ωραίος του πρώτου ματς έγινε… μοιραίος.

Οι παίκτες του Τούχελ ήθελαν να εκμεταλλευτούν το υπέρ τους μομέντουμ και λίγο έλειψε να κάνουν δύο τα τέρματά τους στην επόμενη κιόλας επικίνδυνη φάση τους μετά από ένα λεπτό έπειτα από πλασέ του Μουσιάλα. Το 2-0 όμως δεν άργησε να έρθει. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου έπειτα από κόρνερ, ο Ντε Λιχτ έκανε ένα δυνατό μονοκόμματο σουτ και ο (ανέκαθεν) πανούργος Τόμας Μίλερ έβαλε το κεφάλι του και άλλαξε πορεία στην μπάλα στέλνοντάς την στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Λάτσιο δεν άλλαξε κατά πολύ τον τρόπο προσέγγισής της, ξέροντας ότι χρειαζόταν ένα γκολ για την παράταση. Η Μπάγερν όμως βγήκε αρκετά επιθετική θέλοντας να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση. Μπορεί να μην έκανε φάσεις… με το τσουβάλι όμως όταν χρειάστηκε, ο άνθρωπος που πάντα έχει τις λύσεις φέτος, έδωσε άλλη μία στο 66′. Ο Προβεντέλ απέκρουσε το σουτ του Σανέ όμως ο Χάρι Κέιν πήρε το ριμπάουντ για το 3-0.

Η Μπάγερν έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 70′ με τον Μίλερ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με διαγώνιο σουτ και τον Σανέ στην αμέσως επόμενη φάση να βλέπει την μπάλα να… γλείφει το δεξί παραθυράκι του Ιταλού πορτιέρο.

Από εκεί και πέρα οι “Λατσιάλι” προσπάθησαν να βγάλουν μια κάποια αντίδραση όμως η άμυνα της Μπάγερν ήταν πάντα εκεί. Ειδικά στις στατικές φάσεις Γκορέτσκα και Μίλερ δεν έχαναν μονομαχία με τον πρώτο μάλιστα να βγάζει μεγάλη ένταση, πανηγυρίζοντας έξαλλα τις κερδισμένες μονομαχίες. Οι παίκτες του Τούχελ διαχειρίστηκαν άρτια την υπέρ τους κατάσταση (στο 88′ ο Κέιν βρέθηκε στο… δικό του κόρνερ για να κλέψει μπάλα από τον Γκεντουζί), πήραν την πρόκριση και στο τέλος πανηγύρισαν μαζί με τους φιλάθλους τους, μετά από… αρκετό καιρό! Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία του κόσμου της Μπάγερν ήταν συγκλονιστική με την “Allianz Arena” να είναι κατάμεστη!

Συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ) : Νόιερ, Γκερέιρο (78′ Ντέιβις), Κίμιχ, Ντάιερ, Ντε Λιχτ, Γκορέτσκα, Πάβλοβιτς, Μουσιάλα (90+1′ Γκνάμπρι), Σανέ (89′ Λάιμερ), Μίλερ (78′ Τελ), Κέιν

Λάτσιο (Μαουρίτσιο Σάρι) : Προβεντέλ, Πελεγκρίνι, Μάρουσιτς, Ρομανιόλι, Φουέντες, Λουίς Αλμπέρτο (80′ Καμαντά), Γκεντουζί, Βετσίνο (61′ Κατάλντι), Ζακάνι (61′ λ.τ. Ίζακσεν), Άντερσον (75′ Πέδρο), Ιμόμπιλε (61′ Καστεγιάνος)

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων της φάσης των “16”

Τρίτη 5/3

Σοσιεδάδ – Παρί Σεν Ζερμέν  1-2  [0-2]
Μπάγερν Μονάχου – Λάτσιο  3-0  [0-1]

Τετάρτη 6/3

Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία [1-0]
Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη [3-1]

Τρίτη 12/3

Μπαρτσελόνα – Νάπολι [1-1]
Άρσεναλ – Πόρτο [0-1]

Τετάρτη 13/3

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ίντερ [0-1]
Ντόρτμουντ – Αϊντχόφεν [1-1]

*μέσα στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected