Super League 1

Super League : Ιδανικό ξεκίνημα με τέσσερα γκολ στη Λαμία για την ΑΕΚ (vids)

Έχοντας το πάνω χέρι από τα πρώτα λεπτά του ματς, η ΑΕΚ δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση της Λαμίας.

Με γκολ των Κάλενς, Πόνσε και Λιβάι Γκαρσία (2), o “δικέφαλος” νίκησε με 4-0 εκτός έδρας την ομάδα της Φθιώτιδας, σε ένα παιχνίδι που έγινε κεκλεισμένων των θυρών με απόφαση της ΔΕΑΒ, περιμένοντας τα αποτελέσματα στα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ – Άρης.

Χωρίς τους Τσιλούλη και Καρλίτος, η Λαμία εμφανίστηκε ακίνδυνη, αδυνατώντας να απειλήσει την εστία του Στάνκοβιτς.

Το φιλμ

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση ενώ είχε ως ξεκάθαρο στόχο να επιβάλλει τον ρυθμό της και να πάρει τα ηνία από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Μόλις στο 2ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Γιόνσον ο οποίος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ έπειτα από ιδανική σέντρα του Ελίασον από τα δεξιά. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι “κιτρινόμαυροι” έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ενώ έφτασαν σε εκ νέου ευκαιρία σο 10ο λεπτό με τον Πήλιο ο οποίος χωρίς πίεση δοκίμασε σουτ ομως έκανε κακό τελείωμα από πλεονεκτική θέση με αποτέλεσμα να περάσει η μπάλα αρκετά άουτ.

Δυο λεπτά (12′) πέρασαν για να φτάσει η “Ένωση” ξανά σε ευκαιρία. Ο Μάνταλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ απευθείας έστειλε τη μπάλα περίπου ένα μέτρο πάνω από την εστία της Λαμίας.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (16′), ο Μάνταλος εκτέλεσε πλασαριστά στο ύψος της μεγάλης περιοχής και μοίρασε στον Ελίασον που εξαπέλυσε μονοκόματο σουτ το οποίο κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κοσέλεφ.

Οι γηπεδούχοι είχαν εστίασει κυρίως στο ανασταλτικό και αμυντικό κομμάτι προκειμένου να περιορίσουν τις επιθετικές ενέργειες των παικτών της ΑΕΚ που όσο και αν είχαν τη μπάλα στα πόδια τους δεν κατάφερναν να διασπάσουν το αμυντικό… τείχος των γηπεδούχων. Στο 31ο λεπτό η “Ένωση’ είχε καλή στιγμή με τον Πόνσε ο οποίος έκανε κεφαλιά έπειτα από γέμισμα του Μάνταλου όμως ο Κοσέλεφ του είπε… όχι και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του ενώ στο 38ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον πρωταγωνιστές τους Πήλιο και Πόνσε.

Λίγο πριν την εκπνοή, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 45+1′ με τον Κάλενς ο οποίος έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0 κόντρα στη Λαμία που όσο και αν προσπάθησε να σταθεί καλά αμυντικά, δεν απείλησε τα καρέ των φιλοξενούμενων σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος του πρώτου ενώ αμφότερες οι ομάδες δεν έφτασαν σε κάποια μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα λεπτά. Αν και η ΑΕΚ είχε τα ηνία και ήταν η απόλυτη κυρίαρχη δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη φάση ενώ στην πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 69ο λεπτό βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Πόνσε ο οποίος με άψογο σουτ “νίκησε” τον Κοσέλεφ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εκπληκτικό τελείωμα διπλασιάζοντας τα τέρματα (0-2) για την ομάδα του.

Η Λαμία που δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, είχε ευκαιρία στο 81ο λεπτό με προβολή του Κοντονίκου η οποία κατέληξε πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε στα δυο γκολ αφού μετά την είσοδο του στο ματς, ο Λιβάι Γκαρσία έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα με γκολ που μπορεί άνετα να θεωρηθεί ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά του φετινού πρωταθλήματος. Ο επιθετικός της “Ένωσης” απέφυγε τον Νούνιες και τον Λέικ στο 88ο λεπτό και με εκπληκτικό βολίδα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ και έγραψε το 0-3.

Ο Γκαρσία που έμοιαζε εκρηκτικός μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, μετά το 3-0 έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ΑΕΚ διαμορφώνοντας το τελικό 0-4 στις καθυστερήσεις (90+4′) έπειτα από ασίστ του Λιούμπισιτς.

Συνθέσεις

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος) : Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος (87′ λ.τρ. Γιαννούτσος), Σίντκλεϊ (73′ Σαντάνα), Νούνιεζ, Στάνκο (73′ Κοντονίκος), Τζανδάρης (58′ λ.τρ. Τσούκαλος), Αμαράλ, Σλίβκα, Μάλτσι (73′ Λέικ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Στάνκοβιτς, Ρότα (78′ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι, Ελίασον (82′ Χατζισαφί), Γιόνσον, Πινέδα (82′ Σιντιμπέ), Μάνταλος (78′ Λιβάι Γκαρσία), Πόνσε (82′ Αραούχο)

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Λαμία – ΑΕΚ  0-4
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (20.30)
ΠΑΟΚ – Άρης (21.00)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΑΕΚ 27 18 8 1 64 25 39 62
2 ΠΑΟΚ 26 19 3 4 66 21 45 60
3 Ολυμπιακός 26 18 3 5 58 24 34 57
4 Παναθηναϊκός 26 17 5 4 62 21 41 56
5 Άρης 26 12 6 8 39 29 10 42
6 Λαμία 27 9 7 11 35 48 -13 34
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected