Κατηγορίες
Αθλήματα

Ιταλία: Κούραση και Κουνγκ λύγισαν στον τελικό την Σακελλαρίδη

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη, προερχόμενη από μια ημέρα που αγωνίστηκε σε 3 ματς (2 σε διπλό κι ένα σε μονό) εμφανίστηκε κουρασμένη στον τελικό της Κυριακής του ITF τουρνουά των 35.000 δολαρίων της Σάντα Μαργκαρίτα ντι Πούλα στη Σαρδηνία, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την πρώην Νο144 του κόσμου και φιναλίστ του Wimbledon (juniors), Λεονί Κουνγκ με 6-4, 6-4 μετά από μία ώρα και 32 λεπτά.

Η Ελληνίδα τενίστρια, αν και φάνηκε εξαντλημένη σε πολλά σημεία του τελικού έκανε μια τεράστια προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την πιο ξεκούραστη αντίπαλό της, ωστόσο μερικά λάθη σε κρίσιμα σημεία της στέρησαν να κάνει το νταμπλ στο τουρνουά, μετά την κατάκτηση του διπλού το Σάββατο.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο τελικός ξεκίνησε με την Κουνγκ να φτάνει σε break (1-0) και σε συνδυασμό με hold πήρε προβάδισμα με 2-0. Η Σακελλαρίδη μείωσε σε 3-2, για να ακολουθήσει στη συνέχεια νέο break από την Ελβετίδα (5-2), το οποίο όμως αυτή τη φορά πήρε άμεσα πίσω η Ελληνίδα τενίστρια μειώνοντας αρχικά σε 5-3 και αμέσως μετά σε 5-4 με την Κουνγκ να κλείνει το set στο service της.

Το ίδιο ξεκίνημα είχε και το 2ο set με την Κουνγκ να κατακτά τα πρώτα 2 games (2-0) με την Ελβετίδα να κρατάει αυτή τη διαφορά των 2 games μέχρι το τέλος παρά τη μεγάλη προσπάθεια της Σακελλαρίδη, φτάνοντας στη νίκη και κατακτώντας τον τίτλο.

Αυτή ήταν η 5η νίκη της 23χρονης Κουνγκ κόντρα σε Ελληνίδες τενίστριες, σε ισάριθμες αναμετρήσεις μετά τις δύο νίκες κόντρα σε Δήμητρα Παύλου, ενώ έχει από μια απέναντι σε Έλενα Χριστοφή και Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Για τη Σακελλαρίδη ο Μάρτιος κλείνει με θετικό πρόσημο καθώς σε σύνολο 5 τουρνουά, η 21χρονη Ελληνίδα τενίστρια και Νο280 του κόσμου, έφτασε σε δύο σερί τελικούς στο μονό στο 15άρι του Ηρακλείου (τον οποίον και κατέκτησε) και αυτήν την εβδομάδα στο 35άρι της Σάντα Μαργκαρίτα, σε 2 προημιτελικούς στα 15άρια του Ηρακλείου, αλλά και σε έναν ημιτελικό στις αρχές του μήνα στο Μόναστιρ στην Τυνησία.

Εκπληκτική ήταν η παρουσία της και στα διπλά, εκεί όπου σε 5 τουρνουά έφτασε σε ισάριθμους τελικούς κατακτώντας 3 τίτλους (Μόναστιρ, Ηράκλειο, πάντα Μαργκαρίτα), ενώ ήταν και δύο φορές φιναλίστ στα 15άρια τουρνουά στο Ηράκλειο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected