Κατηγορίες
Super League 2

Νίκη παραμονής για τον Ηρακλή, 2-1 τον ΠΑΟΚ Β

Ο Ηρακλής αναζητούσε εναγωνίως τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, που θα του έδιναν ανάσα στη διαδικασία των play out και τη βρήκε κόντρα στον ΠΑΟΚ Β, παίρνοντας αυτό, που ήθελε από το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στη Χαλάστρα.

Οι “κυανόλευκοι” είχαν τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, και με τα δύο γκολ των Κούστα (28′) και Ισνάλδο (37′), έβαλε τις βάσεις για την τελική επικράτηση.

Στο δεύτερο μέρος, ο “δικέφαλος” πήρε τα ηνία του αγώνα και πίεσε τον Ηρακλή, όμως το γκολ που έψαχνε ήρθε στο τέλος και δεν υπήρχε ο χρόνος για να φτάσει στην ισοφάριση.

Το φιλμ

Στο 18′, σέντρα του Βιτλή στο δεύτερο δοκάρι, ο Σιούτας πέρασε τον αντίπαλο του στη γωνία της μικρής περιοχής, σούταρε αλλά τελευταία στιγμή απομάκρυνε προ της γραμμής ο Παναγιώτου. Στο ριμπάουντ, το σουτ του Πατράλη κατέληξε πάνω από το οριζόντιο.

Στο 28′ ο Γηραιός άνοιξε το σκορ. Ο Ισνάλδο έκανε τη συρτή σέντρα από αριστερά, ο Κούστα πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ “έγραψε” το 1-0.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον “δικέφαλο”, στο 37′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ ελάχιστα έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο σπεσιαλίστας Ισνάλδο έστειλε την μπάλα στο “παραθυράκι” της εστίας (2-0).

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ένα πολύ δυνατό σουτ του Κούστα από πολύ πλάγια θέση, βρήκε το αριστερό δοκάρι, σε μια καλή στιγμή για να τριπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ Β μπήκε με διάθεση να επιστρέψει στο παιχνίδι, κρατώντας την μπάλα περισσότερο στα πόδια του, αλλά χωρίς να καταφέρει να βρει πολλές καταστάσεις μπροστά από την εστία του Ηρακλή, που «μαζεύτηκε» στο δικό του μισό για να διαφυλάξει το προβάδισμα του.

Μεγαλύτερη στιγμή των «ασπρόμαυρων» για να επιστρέψει στη διεκδίκηση του ματς, ήταν στο 57′, όταν ο Σπυράκος έτρεξε στην κόντρα από τα δεξιά, έφτασε απέναντι από τον Παλαβράκη που είχε απάντηση στο δυνατό του σουτ. Στην επαναφορά ο Σπυράκος δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα.

Η πίεση των «ασπρόμαυρων» ανέβηκε με τον χρόνο στο ρολόι να κυλάει, αλλά η διαδοχικές στημένες μπάλες που κατόρθωσε να κερδίσει στα πέριξ της περιοχής των γηπεδούχων δεν έφεραν τη φάση που θα έδινε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ο “δικέφαλος” κατάφερε στις καθυστερήσεις να βρει το γκολ που ζητούσε, με τον Δαρέλα να πηδάει πιο ψηλά από όλους  μετά από εκτέλεση κόρνερ για να μειώσει στο 93’, με το 2-1.

Μετά τη λήξη, υπήρξε γενικευμένη ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους των δύο ομάδων.

Συνθέσεις

Ηρακλής (Σούλης Παπαδόπουλος): Παλαβράκης, Βιτλής, Πατράλης, Σπυρίδης (82′ Χειρίτραντας), Ισνάλντο (82′ Νεοφυτίδης), Σιούτας, Έμπο, Γκερμούς (65′ Αρόγιο), Κούστα (53′ Κουντουριώτης), Χρουσιέλ, Γκμπενιόν

ΠΑΟΚ Β (Αλέξανδρος Αλεξιάδης): Μπαλωμένος, Φίλων (30′ λ.τ Γκούμας), Σελιμάι (52′ λ.τ Μανωλιούδης), Παναγιώτου, Παντεκίδης, Γιαξής, Σνάουτσνερ (46′ Γρόσδης), Σπυράκος (70′ Μπράντονιτς), Δαρέλας, Τσοπούρογλου, Σαποβάλοφ (70′ Πανίδης)

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ηρακλής 4 1 3 0 4 3 1 21
2 ΠΑΟΚ Β 3 2 0 1 7 5 2 21
3 Αναγέννηση Καρδ 4 1 1 2 1 2 -1 19
4 Κοζάνη 4 1 2 1 6 7 -1 17
5 Καμπανιακός 3 1 1 1 3 3 0 16
6 Αιολικός 4 1 1 2 3 4 -1 14

*με στοιχεία για το φιλμ από bluearena και inpaok

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected