Κατηγορίες
Super League 1

“Βόλτα” στη Φθιώτιδα για τον Ολυμπιακό (vids)

Χάρη σε ένα καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός πέρασε…αέρας από τη Λαμία και έφτασε τους 63 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ που αγωνίζεται σε λίγη ώρα στην Opap Arena.

Το ματς δεν αντέχει σε κριτική, καθώς στα πρώτα 45 λεπτά, οι “ερυθρόλευκοι” σημείωσαν τρία τέρματα και μετέτρεψαν το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε μια τυπική διαδικασία.

Την ίδια ώρα, η σημερινή εμφάνιση ανεβάζει στα ύψη την ψυχολογία των «ερυθρόλευκων» ενόψει του πρώτου προημιτελικού του Conference League με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε την Πέμπτη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το φιλμ

Οι πρώτες καλές προϋποθέσεις στην αναμέτρηση ήρθαν για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Μία κεφαλιά, δίχως όμως να ανησυχήσει τον Κοσέλεφ, ήρθε από τον Ελ Κααμπί. Στο 7’ η Λαμία είχε τη δική της στιγμή, με τον Λέικ να κάνει το σουτ εκτός περιοχής, όμως την μπάλα να περνά άουτ. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, ο Γιόβετιτς έκανε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τους γηπεδούχους, με το σουτ να είναι συρτό.

Οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά με ένα σουτ του Έσε, που η μπάλα όμως πέρασε ψηλότερα της εστίας του Κοσέλεφ.

Ο Ολυμπιακός, με τη συμπλήρωση 22 λεπτών στο ματς, μετά από πάσα του Μάρτινς με αποδέκτη τον Γιόβετιτς, ο Μαυροβούνιος γύρισε ωραία και κέρδισε τον κίπερ της Λαμίας. Κάνοντας έτσι το 0-1, με ένα εξαιρετικό τελείωμα από πλευράς του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγα λεπτά αργότερα, ο Τσιλούλης έκανε μία άτσαλη κίνηση προς τον Μαυροβούνιο, κερδίζοντας το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Κααμπί, κάνοντας το 0-2 και τον Μαροκινό να πετυχαίνει το 17ο γκολ του.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας για το πρώτο μέρος, όταν μετά από σέντρα του Γιόβετιτς, ο Ελ Κααμπί διπλασίασε τα τέρματά του και έκανε το 0-3 στο ματς, με το σκορ αυτό να είναι εκείνο του πρώτου ημιχρόνου. Η λίγκα μέτρησε το τέρμα αυτό ως αυτογκόλ του Παπαδόπουλου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Μεντιλίμπαρ έβαλε τον Κίνι αντί του Ροντινέι, ενώ κι ο Βόκολος έριξε τους Τζανδάρη και Μάλτσι, αντί των Σλίβκα και Στάνκο. Στο 50’ ο Λέικ, έφτασε μία ανάσα από το να μειώσει στο σκορ για την ομάδα του, όταν προσπάθησε να σουτάρει με το αριστερό, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά εκτός του Τζολάκη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μάρτινς έκανε ένα διαγώνιο σουτ, απ’ τα αριστερά εντός περιοχής, με τον κίπερ των γηπεδούχων να λέει «όχι».

Με τη συμπλήρωση 68 λεπτά ματς, με τον Ολυμπιακό να μην κινδυνεύει λεπτό, ο Ελ Αραμπί είχε ένα τετ α τετ, μετά από κάθετη του Γιόβετιτς, με τον Μαροκινό να μην καταφέρνει να πλασάρει, μιας και ο Κορνέζος έβαλε το πόδι και έδιωξε σε κόρνερ. Αμέσως μετά, ο Τόσιτς έκανε ένα σουτ, με την μπάλα να φεύγει πάνω απ’ την εστία. Ο Ιμπόρα κι ο Καμπράλ πέρασαν κι εκείνοι στο ματς, αντί των Όρτα και Μάρτινς.

Οδεύοντας προς το τέλος της αναμέτρησης, στο 81’ ο Κορνέζος έκανε κόντρα σε ένα σουτ του Έσε, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του ανήμπορου Κοσέλεφ.

Δίχτυα για το 0-5 βρήκε κι ο Ελ Αραμπί, αποφεύγοντας τον κίπερ της Λαμίας, μετά και το λάθος του Κορνέζου.

Η Λαμία κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής, όταν ο Λέικ απέφυγε τον Άμπι και κέρδισε με σουτ τον Τζολάκη, μειώνοντας σε 1-5.

Συνθέσεις

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος) : Κοσέλεφ, Σιμόν (65’ Τόσιτς), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ, Νιούνιες, Στάνκο (46’ Μάλτσι), Μαρτίνεθ (76’ Κοντονίκος), Σλίβκα (46’ Τζανδάρης), Τσιλούλης (65’ Βασιλαντωνόπουλος), Λέικ

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (46’ Κίνι), Ρέτσος (58’ Βέζο), Άμπι, Ρίτσαρντς, Έσε, Όρτα (71’ Ιμπόρα), Μασούρας, Ζέλσον(71’ Καμπράλ), Γιόβετιτς, Ελ Κααμπί (58’ Ελ Αραμπί).

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Λαμία – Ολυμπιακός  1-5
Άρης – Παναθηναϊκός (19.30)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (20.30)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΠΑΟΚ 29 21 3 5 72 25 47 66
2 ΑΕΚ 29 19 8 2 66 27 39 65
3 Ολυμπιακός 30 20 3 7 67 29 38 63
4 Παναθηναϊκός 29 19 5 5 69 26 43 62
5 Άρης 29 14 6 9 43 33 10 48
6 Λαμία 30 9 7 14 38 59 -21 34
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected