Κατηγορίες
Super League 2

Δεν τα κατάφερε η Αναγέννηση Καρδίτσας, υποβιβάζεται στη Γ Εθνική

Τίτλοι τέλους στις επαγγελματικές κατηγορίες για την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Οι Θεσσαλοί, που ήθελαν συνδυασμό αποτελεσμάτων στην τελευταία αγωνιστική των play out, ηττήθηκαν εντός έδρας από τον αδιάφορο βαθμολογικά ΠΑΟΚ Β και υποβιβάζονται στη Γ Εθνική μετά τη σεζόν 2020/2021.

Ο “δικέφαλος”, που με τη σημερινή του νίκη τερμάτισε πρώτος στα play out και συνολικά 6ος στον 1ο όμιλο της Super League 2, αιφνιδίαζε τους γηπεδούχους καθώς στο 14′ είχε ήδη προηγηθεί με δύο τέρματα.

Το σημερινό παιχνίδι ήταν και το τελευταίο στην καριέρα του Κλάους Αθανασιάδη, ο οποίος μάλιστα βραβεύτηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ όλοι οι ποδοσφαιριστές του επιφύλασσαν pasillio για τη μακρόχρονη προσφορά του στα ελληνικά γήπεδα.

Το φιλμ

Μόλις στο 8ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ Β πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Γκούμα, βάζοντας από την αρχή δύσκολα στην Αναγέννηση (0-1).

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη, στο 14′ ο Σμυρλής βρέθηκε σε θέση βολής και με δυνατό σουτ έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους «ασπρόμαυρους» (0-2).

Δύο λεπτά μετά, η Αναγέννηση λίγο έλειψε να μειώσει το σκορ, σε μια σπάνια φάση. Ο Βερνάρδος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Ναντέρ, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό και μετά στο δεξί κάθετο δοκάρι του ΠΑΟΚ Β, με τον Αιγύπτιο πορτιέρε να μπλοκάρει!

Στο 29′ ο Αιγύπτιος γκολκίπερ ήταν και πάλι πρωταγωνιστής. Ο Αθανασιάδης με μια έξυπνη τελική πάσα έβγαλε “φάτσα” στο τέρμα τον Κονίλιο αλλά ο Ναντέρ πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση.

Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ Β πέτυχε και τρίτο τέρμα. Ο Γκούμας έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Αναγέννησης και με ιδανικό πλασέ, “έγραψε” το 0-3.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Αναγέννηση έδειξε τις διαθέσεις της να τα παίξει όλα για όλα. Στο 49′ ο Στασινόπουλος πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ και μείωσε σε 1-3 για τους γηπεδούχους.

Στο επόμενο λεπτό, ο ΠΑΟΚ Β έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-4, αλλά ο Γκέκας είπε “όχι” στον Ρουμάντσιεβ, και στην κόντρα, η Αναγέννηση πέτυχε και δεύτερο γκολ όταν ο Κονίλιο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας μετά την πάσα του Στασινόπουλου και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς (2-3).

Το ρίσκο όμως της Αναγέννησης δεν βγήκε και στο 56′ ο ΠΑΟΚ Β πέτυχε τέταρτο γκολ, που έβαλε…ταφόπλακα στις ελπίδες των γηπεδούχων. Λάθος του Γκέκα, ο Ρούμιαντσεβ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και σε κενή εστία πέτυχε το 2-4.

Στο 70′ ο Γιώργος Τυριακίδης προχώρησε σε αλλαγή τερματοφύλακα, με τον Γκέκα να αποδοκιμάζεται από τους φίλους της Αναγέννησης.

Στο 86′ ο Αθανασιάδης σημάδεψε το δοκάρι με την κεφαλιά που “έπιασε”, ενώ στο 90+5′ ο έμπειρος επιθετικός σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως off-side.

Το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι, βρήκε την Αναγέννηση να υποβιβάζεται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, τρία χρόνια μετά τον προβιβασμό της στη Super League 2.

Συνθέσεις

Αναγέννηση Καρδίτσας (Γιώργος Τυριακίδης) : Γκέκας (70′ Τσέλιος), Ντουμάνης (46′ Σταμόπουλος), Γκόλιας, Σκόνδρας, Ανδρικόπουλος, Μπούζας, Σαλαμούρας (79′ Κοκκίνης), Βερβάρδος, Κονίλιο, Ξύδας (46′ Κέρθι), Αθανασιάδης

ΠΑΟΚ Β (Αλέξανδρος Αλεξιάδης) : Ναντέρ, Τασιούρας (70′ Πασαχίδης), Δεληγιάννης (57′ Σινανάι), Κώττας, Γιαξής, Τσοπούρογλου, Γρόσδης, Ρουμάντσιεβ (59′ Τσίκος), Σμυρλής, Γκούμας (59′ Αδάμ), Πανίδης (70′ Γκιτέρσος)

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΠΑΟΚ Β 10 6 1 3 21 17 4 34
2 Ηρακλής 10 3 6 1 10 8 2 30
3 Καμπανιακός 10 5 2 3 12 9 3 29
4 Κοζάνη 10 3 5 2 15 12 3 26
5 Αναγέννηση Καρδ 10 2 4 4 6 10 -4 25
6 Αιολικός 10 1 2 7 7 15 -8 15
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected