Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το γκολ του Άρμστρονγκ στέλνει τη Σαουθάμπτον ξανά στην Premier League! (vid)

Λιντς και Σαουθάμπτον έδωσαν μεγάλη «μάχη» στον τελικό των πλέι οφ της Championship, με τη δεύτερη να παίρνει τη νίκη (0-1) στο Γουέμπλεϊ και να ακολουθεί τις Λέστερ και Ίπσουιτς στην Premier League, παίρνοντας και τις 200 εκατ. λίρες της ανόδου.

Έναν μόλις χρόνο μετά από τον υποβιβασμό της, οι “Άγιοι” βρέθηκαν στον τελικό των playoffs της Championship απέναντι στη Λιντς (μόλις τρίτη φορά που αναμετρήθηκαν στον τελικό δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν την περασμένη σεζόν) και με χρυσό σκόρερ τον Άνταμ Άρμστρονγκ νίκησαν 1-0 τα “παγώνια” για να ακολουθήσουν τις Λέστερ και Ίπσουιτς στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Το μεγάλο διακύβευμα του τελικού των playoffs της Championship (τελευταίο εισιτήριο για την Premier League της νέας σεζόν και έπαθλο 200 εκατομμυρίων ευρώ) γέμισε μεγάλο άγχος και έντονη πίεση τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα οι καλές φάσεις στο πρώτο μέρος να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ωστόσο, η Σαουθάμπτον ήταν εκείνη που κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 24ο λεπτό με τον “συνήθη ύποπτο” τη φετινή σεζόν, Άνταμ Άρμστρονγκ (έφτασε τα 24 γκολ από την αρχή της σεζόν), ο οποίος δέχτηκε κάθετη πάσα από τον Σμόλμπον και με ψύχραιμο διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Μεσλιέ για το 1-0.

Οι “Άγιοι” κράτησαν με άνεση το προβάδισμά τους μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους και στο 45+1′ είχαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματά τους, με τον κίπερ της Λιντς να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση αυτή τη φορά στο διαγώνιο σουτ του Άρμστρονγκ.

Το δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πιο γρήγορος αλλά οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν ήταν πολλές, με τη Σαουθάμπτον να παίζει για να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα και να απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των κραδασμών από τις επιθέσεις των παικτών της Λιντς.

Ο Φάρκε έριξε σε αυτό το διάστημα όλα τα χαρτιά που είχε στον πάγκο του, με τον Τζέιμς να είναι μεταξύ των αλλαγών της Λιντς (μπήκε στο 66′) και να αγγίζει το γκολ της ισοφάρισης σε δύο περιπτώσεις.

Στο 84ο λεπτό εξαπέλυσε ένα απίστευτο σε δύναμη σουτ που έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 90+4′ επιχείρησε να σκοράρει με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που υποχρέωσε τον Μακάρθι σε δύσκολη επέμβαση.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected