Super League 1 - Μεταγραφές

Έρχεται στην Ελλάδα για τον Άρη ο Pione Sisto (vid)

Η δεύτερη μεταγραφή του Άρη είναι προ των πυλών!

Οι “κιτρινόμαυροι” ήρθαν σε συμφωνία με τον Πιόνε Σίστο για τα επόμενα τρία χρόνια, αποτελώντας τον εκλεκτό για το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Όπως αναφέρει το AllAboutAris, ο 30χρονος Δανός εξτρέμ αναμένεται απόψε στη Θεσσαλονίκη για να περάσει από εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Εφόσον όλα πάνε καλά, θα ταξιδέψει άμεσα στην Ολλανδία για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας.

O Σίστο μόνο άγνωστος δεν είναι στον Άρη καθώς είχε απασχολήσει και το περσινό καλοκαίρι, πριν καταλήξει τελικά στην Αλάνιασπορ.

Το who is who
Ο Σίστο είναι παιδί γονέων από το Νότιο Σουδάν. Γεννήθηκε στην Ουγκάντα και μετακόμισε με την οικογένειά του στη Δανία σε ηλικία μόλις δύο μηνών. Το ποδόσφαιρο μπήκε στη ζωή του από τα επτά του χρόνια και σε μικρή ηλικία εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μίντιλαντ σε ηλικία 16 ετών. Σε ηλικία 17 ετών έκανε το ντεμπούτο του σε έναν αγώνα Κυπέλλου με τη Ράντερς, τον Νοέμβριο του 2012 ενώ το βάπτισμα του πυρός στο πρωτάθλημα ήρθε έναν μήνα μετά στην εκτός έδρας ήττα από την Κοπεγχάγη με 2-1.

Έκτοτε ακολούθησε μα τετραετία στην οποία καθιερώθηκε γρήγορα ως βασικός και έγινε σημείο αναφοράς σε μικρή ηλικία, φτάνοντας μάλιστα να ντεμπουτάρει με την Εθνική Δανίας το 2015.

Για να φτάσουμε στο 2016… Εκεί που μπήκε μία άνω τελεία στην παρουσία του στη Μίντιλαντ, όπου μέχρι τότε μετρούσε 113 συμμετοχές και 31 γκολ.

Η Θέλτα χτύπησε την πόρτα της Μίντιλαντ με… 6 εκατ. ευρώ και πήρε τον Σίστο στην Ισπανία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Στο Βίγκο ο Σίστο κατέγραψε 135 συμμετοχές με 18 γκολ και 14 ασίστ πριν επαναπατριστεί για λογαριασμό της Μίντιλαντ έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.

Στο ποδοσφαιρικό του “σπίτι” παρέμεινε για ακόμη τρία χρόνια, φτάνοντας συνολικά με τους Δανούς τις 212 συμμετοχές, με 46 γκολ και 21 ασίστ.

Τον τελευταίο χρόνο αγωνίστηκε στην Τουρκία με τη φανέλα της Αλάνιασπορ, έχοντας 23 συμμετοχές και 2 γκολ.

Έχει φορέσει 26 φορές τη φανέλα της Εθνικής Δανίας από το 2015, με ένα γκολ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected