Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αντώνης Δακόπουλος : “Έχουμε επαφές με παίκτες καταξιωμένους”

  Ο κόουτς Αντώνης Δακόπουλος, στην 4η χρονιά πλέον στον πάγκο του Αχιλλέα Νεοκάστρου, μας εξομολογείται τους στόχους της ομάδος και ποιοι παίκτες ανανέωσαν για τη νέα χρονιά.

  Η νέα αγωνιστική περίοδος που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, θα είναι η 3η χρονιά ως προπονητής-γυμναστής στην ομάδα, ενώ τον πρώτο χρόνο στο Νεόκαστρο, διετέλεσε γυμναστής πλάι στον Βασίλη Ιωάννου. Βρεθήκαμε στο κατάστημα του προέδρου κ. Μπούθα και είχαμε πραγματικά μία πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία, που κατά τεκμήριο είχε και ειδήσεις!

– Αντώνη καλησπέρα. Μαζί με τον πρόεδρο σας βλέπουμε!

– Αυτή η εικόνα είναι σχεδόν κάθε μέρα αυτή τη περίοδο! Είναι εποχή προγραμματισμού, ανεπάλληλων επαφών και σχεδιασμού της επόμενης χρονιάς.

– Πριν μπούμε στο “ψητό”, που πραγματικά θέλει να μάθει ο κόσμος, πες μας τι κρατάς και τι αφήνεις από την περσινή χρονιά.

– Η χρονιά που μας πέρασε μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση είναι η αλήθεια. Διοικητικά υπήρξαν κάποια κενά να το πούμε έτσι, φέτος όμως υπάρχει οργάνωση από νωρίς και ο ερχομός κάποιων προσώπων, συμπλήρωσε το σχήμα και δείχνει ότι όλα δουλεύουν πλέον με πρόγραμμα. Στο αγωνιστικό, η ομάδα είχε το ρόλο του ρυθμιστή πέρσι. Ένα μειονέκτημα που μπορούμε να αναφέρουμε είναι ότι, ενώ στα φιλικά αγωνίστηκαν κάποιοι παίκτες, το ρόστερ προς το τέλος ήταν διαφορετικό. Τη φετινή χρονιά, αν παραμείνει ο ίδιος κορμός, που το επιδιώκουμε και γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες, τότε πιστεύω ότι η ομάδα θα έχει περισσότερες δυνατότητες.

– Ποιος ο ρόλος του Βασίλη Ιωάννου στην ομάδα;

– Ο Βασίλης είναι ο βασικός κρίκος της ομάδας αυτής. Για μένα προσωπικά είναι κάτι παραπάνω από φίλος, συνεργαζόμαστε 5 χρόνια ήδη και η βοήθεια του ήταν ανέκαθεν πολύτιμη. Ο Βασίλης κατά γενική ομολογία αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες της πολύ καλής περσινής πορείας.

– Έχεις προσθέσει ως Αντώνης Δακόπουλος κάτι στην ομάδα που ενδεχομένως να μην υπήρχε πριν;

– Η νοοτροπία μου γενικά ως προπονητής είναι η ομάδα να παίζει γρήγορο παιχνίδι, να μπορεί να τρέξει τον αντίπαλο. Ρίχνω το μεγαλύτερο βάρος στη φυσική κατάσταση και οι παίκτες που δουλεύω μαζί τους αλλά και αυτούς που αναζητώ, είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

– Περιέγραψέ μας με λίγα λόγια το πρόγραμμα της προετοιμασίας και πότε ξεκινάει.

– Η προετοιμασία ξεκινά Δευτέρα 23 Ιουλίου. Αρχή μου ως προπονητής στην πρώτη συγκέντρωση της νέας χρονιάς είναι να βρίσκονται το πολύ 18 παίκτες. Κατά γενική ομολογία, η προετοιμασία που σχεδιάζω είναι αρκετά δύσκολη, επίπονη θα έλεγα. Περιλαμβάνει πολλές ώρες τρέξιμο, πάντα σε συνδυασμό με μπάλα και πολλές ασκήσεις. Δοκιμάζω αρκετά πράγματα, πολλές φορές πολύπλοκα, όμως αν δείτε και το ιστορικό των παικτών, δεν έχει συμβεί ποτέ μυικός τραυματισμός. Αυτό λέει πολλά πιστεύω.

– Πιστεύεις ότι ο Αχιλλέας, δεδομένου του υπάρχοντος ρόστερ, πληρεί τις προυποθέσεις για το κάτι παραπάνω;

– Στην ομάδα υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες. Με τις προσθήκες που θα γίνουν, εκ των πραγμάτων η ομάδα θα γίνει πιο ανταγωνιστική και σίγουρα θα παρουσιαστούμε διαφορετικοί στο νέο πρωτάθλημα.

– Σε ποιες θέσεις πιστεύεις ότι “πονάει” η ομάδα;

– Αυτό που θέσαμε σαν στόχο από την αρχή, είναι στην ομάδα να έρθουν δύο αμυντικοί, ένας στο κέντρο και δύο επιθετικοί, που θα πλαισιώσουν το υπάρχον δυναμικό.

– Ανέφερες για το υπάρχον ρόστερ. Υπάρχει απόφαση να παραμείνουν όλοι ή κάποιοι θα αποχωρήσουν;

– Δεν υπάρχει καμία απόφαση να φύγει κάποιος. Όλοι οι παίκτες θέλουμε να παραμείνουν και νομίζω είναι και δική τους επιθυμία.

– Πες μας για τις μεταγραφές. Έχουν ακουστεί τόσα πολλά φέτος. Τι ισχύει πραγματικά και τι είναι απλά φήμες;

– Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι ο ερχομός στην ομάδα του Γιάννη Μαντζιαρίδη. Από κει ξεκινά ο σχεδιασμός μας. Με τον Γιάννη παίξαμε αντίπαλοι όταν αυτός ήταν στα Λευκάδια και εγώ στην ΑΕ Αλεξάνδρειας και τον γνωρίζω προσωπικά. Για μένα αποτελεί μεγάλη ποδοσφαιρική αξία και εύχομαι να κλείσει θετικά η υπόθεση. Από κει και πέρα υπάρχουν κάποιοι στόχοι, έχουν γίνει επαφές αλλά δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι αν πρώτα δεν συμφωνήσουμε. 

– Αν κρίνουμε από τις θέσεις που αναφέρατε, να αναφέρουμε κάποια ονόματα και αν δεν ισχύει να τα διαψεύσεις;

– Καλύτερα να μη μπούμε σε τέτοια διαδικασία, άλλωστε πολύ σύντομα θα τα μάθετε.

– Να πούμε ποιοι παίκτες ανανέωσαν τη συνεργασία τους;

Στην ομάδα του χρόνου θα αγωνίζονται οι Δαμιανίδης, Χαραλαμπίδης, Μοσχόπουλος, Τσέος, Μπούφι, Ξαφέτης και Τοπαλίδης. Αλλά όπως προείπαμε στόχος της διοίκησης είναι να παραμείνουν όλοι οι παίκτες και θα ακολουθήσουν και άλλες ανανεώσεις.

-Αντώνη ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου, ευχόμαστε τα καλύτερα και πάντα επιτυχίες.

– Εύχομαι και εγω καλή επιτυχία το Imathia Sports News, να είστε καλα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected