Γενικά

Γιώργος Οικονόμου : “Κρίμα για την ομάδα”

  Επικοινωνήσαμε χθές Δευτέρα 9/7 με τον Ημαθιώτη χαφ, Γιώργο Οικονόμου (φωτ. κάτω στη μέση), που την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνιζόταν στην πρωταθλήτρια του 3ου ομίλου, Ακαδημία Πλαταμώνα. Αφορμή της επικοινωνίας μας στάθηκε το γεγονός της αγοράς του ΑΦΜ της ομάδας από τον Αιγινιακό και την αντικατάσταση της στη Γ’ Εθνική.

  – Γιώργο καλησπέρα. Τι κάνεις; Πως είναι τα πράγματα μακριά από την πατρίδα;

– Οικ. : Ευτυχώς όχι πολύ μακριά! Είμαι καλά εδώ, δόξα τω Θεώ, έχω τη δουλειά μου στην Κατερίνη, όπου και διαμένω.

– Πριν πούμε για το μεγάλο θέμα της αγοράς του ΑΦΜ από τον Αιγινιακό, πες μου λίγα πράγματα για την πορεία σας πέρσι.

– Οικ. : Η ομάδα, κατά γενική ομολογία, έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο και δίκαια τερμάτισε πρώτη. Είχαμε ένα πολύ δυνατό σύνολο, με παίκτες που δύσκολα συναντάς στη Δ’ Εθνική και μια διοίκηση που ήταν πάντα δίπλα μας όλο αυτό τον καιρό. Ο πρόεδρος κατάφερε στα 5 χρόνια που είναι στην ομάδα, να την φτάσει στη Γ’ Εθνική, άσχετα το τι ακουλούθησε.

– Πες μας Γιώργο ποια ήταν η πρώτη αντίδραση όταν το έμαθες; Καταρχάς, το γνωρίζατε οι παίκτες από πριν;

– Οικ. : Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος μας μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον οικονομικό τομέα και ότι οι “συμπαίκτες” που τον στηρίζανε μέχρι τώρα, πλέον αδυνατούν να ανταπεξέλθουν λόγω των συγκυριών. Σίγουρα, άλλα τα δεδομένα πλέον στη Γ’ Εθνική και λογικό μέχρι ενός σημείου. Από την άλλη υπήρχαν κάποιες εκκρεμότητες της ομάδας προς του παίκτες, για τις οποίες πήραμε τη διαβεβαίωση ότι θα καλυφθούν. Μετά την αγορά του ΑΦΜ από τον Αιγινιακό, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν η ομάδα και η τεράστια προσπάθεια που κάναμε έναν χρόνο για να τη φτάσουμε εκεί που τη φτάσαμε. Κρίμα για όλους πραγματικά. Όμως η ζωή τα φέρνει έτσι, μακάρι να μπορούσαμε να καθορίζουμε εμείς τη μοίρα μας.

– Ποιες είναι οι συζητήσεις μεταξύ των παικτών μετά από όλα αυτά; Εσείς που θα βρίσκεστε του χρόνου;

– Οικ. : Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Το μόνο σίγουρο που έχουμε πληροφορηθεί είναι ότι η Ακαδημία θα αγωνιστεί στην Α1 Ερασιτεχνική και δεν θα σβήσει από το χάρτη. Άρα θα υπάρχουν κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον για την ομάδα. Εμείς, θα περιμένουμε τον πρόεδρο του Αιγινιακού, ο οποίος μας ζήτησε να περιμένουμε και θα δουμε τις προθέσεις του.

– Στην ομάδα είσασταν αρκετά έμπειρα στελέχη, όπως εσύ, ο Ταρασιάδης, ο Παπαγιαννόπουλος, ο Στούμπος κ.α. Υπάρχει πιστεύεις ενδεχόμενο να απορροφηθείτε από τον Αιγινιακό;

– Οικ. : Δεν είναι τίποτα σίγουρο ακόμα. Όντως στην ομάδα υπάρχει πολύ καλό υλικό, που άνετα μπορεί να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο. Θα δούμε, σύντομα θα γίνουν τα ραντεβού όπως είπε ο πρόεδρος και θα είμαστε σε θέση να ξαναμιλήσουμε. Θα χαρώ πολύ πάντως να είμαστε πάλι όλοι μαζί, γιατί μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι από την ομάδα, εκτός του ότι είμαστε πολύ καλοί φίλοι, έχουμε και την ίδια πορεία, καθώς στον Πλαταμώνα πήγαμε “πακέτο” από την ΑΕΠ Κατερίνης. Θα είναι το ιδανικότερο για μένα!

– Γιώργο εύχομαι ότι επιθυμείς να γίνει πραγματικότητα και του χρόνου να μιλάμε πάλι την ίδια εποχή για τη Β’ Εθνική!

– Μακάρι! Ποτέ δεν ξέρεις στο ποδόσφαιρο! Ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά, πολλά χαιρερίσματα στη πατρίδα!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected