Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αγρ.Αστ.Αγίας Βαρβάρας – Αχιλλέας Νεοκάστρου 2-2

Ένα πολύ δυνατό και εντυπωσιακό ματς διεξήχθη στο γήπεδο της Αγίας Βαρβάρας, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α1 Ερασιτεχνικής. Ο επικρατέστερος – κατά πολλούς – για την άνοδο Αχιλλέας Νεοκάστρου έχασε άλλους δύο βαθμούς, μετά την ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική με τον Ατρόμητο Διαβατού.

Μία από τις βασικές αιτίες της χθεσινής απώλειας για τους “ασπρόμαυρους” ήταν ο άκρως βελτιωμένος και γεμάτος ενθουσιασμό Αγροτικός Αστέρας, ο οποίος πάλεψε ως ίσος προς ίσο και παρόλο το νεανικό και άπειρο ως επί τω πλείστον ρόστερ σε σύγκριση με τον αντίπαλο, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας και με προυποθέσεις, θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη.

Στο γήπεδο της Αγίας Βαρβάρας βρέθηκαν 200 περίπου θεατές, οι οποίοι έγιναν μάρτυρες ενός συγκλονιστικού σε εξέλιξη αγώνα και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο η αδρεναλίνη χτύπησε…κόκκινο!

Ο Μιχάλης Αλεξιάδης παρέταξε την ομάδα του με σαφή αμυντικό προσανατολισμό, προσπαθώντας με πολυπρόσωπο κέντρο να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Βερβαντίδη. Από την άλλη, ο Αντώνης Δακόπουλος παρέταξε την ομάδα του με όλα τα διαθέσιμα όπλα, προσπαθώντας να πάρει την κατοχή από την αρχή και με τους δύο επιθετικούς (Καφέ και Παπαδόπουλο) να μεταφέρει την πίεση στα αντίπαλα καρέ.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τις δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και τους παίκτες του Αγροτικού Αστέρα να “αναχαιτίζουν” πολλές επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων. Οι φάσεις ήταν αρκετές μπροστά στις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία κλασική πριν την ανάπαυλα.

Στ0 30′ ο Πύρκας θα βγάλει σέντρα από δεξιά, παραλήπτης της μπάλας θα είναι ο Χαμπαλάνοβ, ο οποίος θα κάνει ένα τεχνικό σουτ, με τον Δαμιανίδη να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 35′ ήταν η σειρά του Αχιλλέα, όταν ο Παπαδόπουλος στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ανάμεσα από δύο αμυντικούς, θα περάσει πάσα “πάρε-βάλε” στον Λαμπριανίδη, το σουτ του οποίου “έξυσε” κυριολεκτικά το δοκάρι.

Έτσι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, με το θέαμα όμως να αποζημιώνει τους θεατές. Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με ένα από τα πιο περίεργα γκολ που έχουμε δει στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Αλέξης Καφές με πάσα θα βρει τον Χαμπαλάνοβ, ο οποίος με εξαιρετική κίνηση θα περάσει δύο αντιπάλους, όμως για κάποιο λόγο…κόβει ταχύτητα και οι αντίπαλοι αμυντικοί τον προλαβαίνουν. Τότε θα κάνει ένα “άψυχο” σουτ και ο Δαμιανίδης θεωρώντας πως ελέγχει την πορεία της μπάλας, αυτή θα βρεθεί στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για τον Αγροτικό!

Ο Αχιλλέας, με το 1-0 εις βάρος του, αναγκάστηκε να ρισκάρει και εν μέρει του “βγήκε” καθώς στο 60′ ένας πολύ όμορφος συνδυασμός από δεξιά Λαμπριανίδη, Τσέου η μπάλα θα καταλήξει στο ύψος του πέναλτι στον Δημήτρη Καφέ, ο οποίος με σουτ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1 και δίνοντας άλλη τροπή στη συνέχεια του αγώνα.

Έξι λεπτά αργότερα έγινε η φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών για τους γηπεδούχους και προκάλεσε την αποβολή του Μιχάλη Αλεξιάδη, όχι για διαμαρτυρία όπως αποδείχθηκε, αλλά για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο. Σε μια δυείσδυση του Ξαφέτη από αριστερά και μετά από ανεπάλληλες κόντρες, θα μπει στην περιοχή και θα βρεθεί στο έδαφος. Ο διαιτητής της συνάντησης Μαντάκης έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι, με τους γηπεδούχους να ζητάνε επιθετικό φάουλ του παίκτη του Αχιλλέα που σπρώχνει τον αντίπαλο, όπως υποστηρίζουν, πριν κερδίσει το πέναλτι.

Το Imathia Sports News κατέγραψε καρέ καρέ τη φάση και αργότερα στο video θα αποσαφηνιστεί τι ακριβώς έχει γίνει στη συγκεκριμένη φάση.

Το πέναλτι θα εκτελέσει εύστοχα ο Καφές και θα βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Και ενώ όλοι πίστεψαν πως ο Αγροτικός θα καταθέσει τα όπλα, αντίθετα οι “πορτοκαλί” βγήκαν στην επίθεση και στο 73′ ο Πύρκας θα…αλλάξει ρόλους με τον Χαμπαλάνοβ αυτή τη φορά και ανενόχλητος μέσα από την περιοχή, με κεφαλιά θα φέρει το ματς στα ίσια, μέσα στους ξέφρενους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων.

Στα υπόλοιπα 20 λεπτά περίπου μέχρι το τέλος, παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι πραγματικά πάνω κάτω, με τον Αχιλλέα να τα παίζει “όλα για όλα”, ενώ ο Αγροτικός στις αντεπιθέσεις του ήταν πολύ επικίνδυνος. Στο 81′ ο Καφές, μετά από κάθετη πάσα του Λαμπριανίδη, θα βρεθεί απέναντι στον Βερβαντίδη, ο οποίος θα κάνει την απόκρουση του αγώνα, όπως αποδείχθηκε, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Το τέλος του αγώνα βρίσκει τους γηπεδούχους να παίρνουν το βαθμό της ισοπαλίας από έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, με μια μικρή…πίκρα όπως έλεγαν χαρακτηριστικά καθώς θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει το ματς. Επίσης, υπάρχουν πολλά παράπονα για τη διαιτησία του κυρίου Μαντάκη, καθώς όπως υποστηρίζουν, αδικήθηκαν τόσο στη φάση που περιγράψαμε παραπάνω όσο και σε κάποιες περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο που ζητούν πέναλτι.

Οι φιλοξενούμενοι αποχώρησαν από το γήπεδο με σκυμμένα κεφάλια, με τους περισσότερους να αναρωτιούνται τι έφταιξε και δεν κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη από την Αγία Βαρβάρα.

Διατητής της συνάντησης ο Μαντάκης, με βοηθούς τους Γαβρά και Μελιτζανίδη.

Συνθέσεις

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας : Βερβαντίδης, Βοργιατζίδης, Οικονόμου Χ., Οικονόμου Α., Μπάμπος, Εφραίμ, Χαραλαμπίδης (72′ Χριστιάς), Χαμπαλάνοβ, Πύρκας, Καφές (82′ Τσαουσίδης), Σερασκέρης (60′ Καρανίκας).

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δαμιανίδης, Χαραλαμπίδης, Βαλδήρ, Κατσαπελίδης (65′ Ξαφέτης), Μηλιώτης, Τζεϊρανίδης, Τσέος, Λαμπριανίδης, Σαμψωνίδης (78′ Τοπαλίδης), Καφές, Παπαδόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected