Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Εθνικός Κλειδιού 3-0

Νίκη…ψυχολογίας πέτυχε χθες το απόγευμα ο Αχιλλέας Νεοκάστρου, διακόπτοντας ένα σερί δύο αποτυχημένων αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Αντώνη Δακόπουλου είχαν καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, με συνεχές pressing ψηλά, ενώ ευτύχησαν να προηγηθούν αρκετά νωρίς (4′) με τον Ξαφέτη, εκμεταλλευόμενος μία απίστευτη σύχγηση με διαδοχικές κόντρες μέσα στην περιοχή.

Στην φάση αυτή οι φιλοξενούμενοι, όπως θα δείτε και στις δηλώσεις του Χρήστου Τερζίδη στο τέλος του άρθρου, διαμαρτύρονται για τη φάση του γκολ, θεωρώντας πως τρεις παίκτες των γηπεδούχων βρισκόταν σε θέση off-side. Το Imathia Sports News έχει βιντεοσκοπήσει τα πρώτα 20 λεπτά και θα διαπιστώσουμε αν υπάρχει παράβαση, αλλά και θα δούμε τα γκολ των γηπεδούχων.

Το γκολ του Ξαφέτη “έλυσε” τα πόδια των “ασπρόμαυρων”, οι οποίοι συνέχισαν να παίζουν επιθετικά, με τον Εθνικό όμως να ρισκάρει και κάποιες φορές να απειλεί, κυρίως από τα πλάγια. Το 2-0 του Δημήτρη Καφέ, με τον Ξαφέτη να είναι δημιουργός αυτή τη φορά, ήταν η “λύτρωση” για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έγιναν ένα κουβάρι στους πανηγυρισμούς.

Στην επανάληψη ο Εθνικός ανέβασε την απόδοση του, δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές στην εστία του Δαμιανίδη και σε μία από αυτές, στο 72′, θα διαμαρτυρηθεί εκ νέου στον διαιτητή Καραντώνη, όταν μετά από σέντρα του Φιρινίδη από δεξιά, ο Βουλτσίδης θα σκοράρει με κεφαλιά, ο επόπτης όμως θα σηκώσει τη σημαία, υποδυκνείοντας το off-side.

Το τελικό 3-0 θα πετύχει στις καθυστερήσεις και πάλι ο Δημήτρης Καφές, πετυχαίνοντας το 9ο του γκολ στο πρωτάθλημα και δεύτερο προσωπικό του στο χθεσινό ματς.

Διαιτητής της συνάντησης ο Καραντώνης, με βοηθούς τους Κώστουλα και Παπαδάκη.

*Πριν τον αγώνα βραβεύτηκε ο Γιώργος Βουλτσίδης για την ανάδειξη του ως MVP της 5ης αγωνιστικής, παίρνοντας το 40,46% των ψήφων των αναγνωστών του Imathia Sports News.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δαμιανίδης, Χαραλαμπίδης, Βαλδήρ, Τζεϊρανίδης (74′ Παπαδόπουλος Α.), Τσέος, Λαμπριανίδης, Τοπαλίδης, Σαμψωνίδης (70′ Κατσαπελίδης), Καφές, Παπαδόπουλος Π. (81′ Μοσχόπουλος), Ξαφέτης.

Εθνικός Κλειδιού : Δημόπουλος, Καλυβιώτης (46′ Παρασχόπουλος), Στογιάννης (46′ Φιρινίδης), Χαϊκάλης, Περηφανόπουλος, Κιρκιλιανίδης, Κεχαγιάς, Καϊμακαμίδης Τ., Βουλτσίδης, Κωστόπουλος, Τούνης.

Δηλώσεις προπονητών

Αντώνης Δακόπουλος : “Γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, που προερχόταν από την πρόκριση στο Κύπελλο απέναντι σε ομάδα Δ’ Εθνικής. Καταφέραμε και παίξαμε έτσι όπως θέλαμε και πετύχαμε μια νίκη που μας φέρνει ηρεμία, μια νίκη τονωτική τόσο από ψυχολογικής πλευράς όσο και ουσίας, αφού προσθέσαμε τρεις πόντους στο ενεργητικό μας. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι στον Στενήμαχο το Σάββατο”.

Χρήστος Τερζίδης : “Το σκορ μας αδικεί σήμερα, είμασταν πολύ καλοί, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Αν μετρούσε το γκολ του Βουλτσίδη στο χρονικό σημείο που επετεύχθη, θα άλλαζε η εικόνα του παιχνιδιού και θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Εύχομαι καλή συνέχεια στο Νεόκαστρο και να πετύχει τους στόχους του.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected