Γ Εθνική / Τοπικά

Τόλης Τερζής : “Θα δώσουμε μάχη μέχρις…εσχάτων!”

Βρεθήκαμε με τον νέο προπονητή της ΑΕ Αλεξάνδρειας, Τόλη Τερζή στο στέκι του στη γειτονιά που μεγάλωσε και μας μίλησε για όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες και ουσιαστικά του αλλάξανε την καθημερινότητα του. Μας αποκαλύπτει ποιος ήταν αυτός που τον έπεισε να υπογράψει με τους “πράσινους” και μας περιγράφει τις πρώτες του σκέψεις για την ομάδα και το πρωτάθλημα που ξεκινά την Κυριακή.

Τόλη καλησπέρα. Συναντιόμαστε πρώτη φορά μετά το τέλος της περσινής χρονιάς στα Λευκάδια. Πλέον είσαι προπονητής της Αλεξάνδρειας. Μπορούμε να πούμε “πως τα φέρνει η ζωή” ή “ποτέ μη λες ποτέ”;

Καλησπέρα, ευχαριστώ το Imathia Sports News για την πρόσκληση. Μάλλον μπορούμε να πούμε και τα δύο… Έτσι είναι άλλωστε η ζωή, ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί πριν καιρό αν μου έλεγε κάποιος για την Αλεξάνδρεια, να ήμουν αδιάφορος ή απλά να το προσπερνούσα. Βέβαια συνέβησαν αρκετά πράγματα στη ζωή μου τελευταία και σίγουρα το να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο ήταν το τελευταίο πράγμα.

Να φανταστείς μέχρι πρότινος δεν γνώριζα και πολλά πράγματα, μάλιστα έχει πολύ λίγο διάστημα που ξεκίνησα και ενημερώνομαι! Πλέον, όχι απλά άρχισα δειλά δειλά να διαβάζω τα αθλητικά νέα, είμαι και προπονητής σε ομάδα!

Παίροντας την…πάσα από σένα, θα σε ρωτήσω αυτό που πολύς κόσμος ρωτά γιατί γνωρίζει τον Τόλη Τερζή. Πως δέχτηκες να αναλάβεις την ΑΕ Αλεξάνδρειας ενώ γνώριζες πως απομένει μόλις μία εβδομάδα για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα;

Η αλήθεια είναι πως έχω ως αρχή να αναλαμβάνω μία ομάδα από την αρχή. Θέλω να έχω τον πρώτο λόγο τόσο στην επιλογή των παικτών και στη στελέχωση του ρόστερ, όσο και στη προετοιμασία της ομάδας. Όταν χτύπησε το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Πόλυς Χουρσουζίδης, αυτό ήρθε κατευθείαν στο μυαλό μου.

Όμως ως δεύτερη σκέψη, θα έλεγα πως αποτελεί μία πρόκληση για μένα να αναλάβω την ομάδα τώρα, μπαίνοντας κατευθείαν στα…βαθιά. Ένα άτυπο στοίχημα με τον εαυτό μου θα έλεγα, που επιβεβαιώθηκε με τον τρόπο που με πλησίασε ο Πόλυς και μου ζήτησε να αναλάβω.

Ποια ήταν η συνομιλία σου με τον Πόλυ; Τι ζήτησες και τι εχέγγυα είχες για τη συνεργασία;

Τον Πόλυ τον γνωρίζω προσωπικά και ξέρω ότι είναι άνθρωπος που μπορείς να στηριχτείς. Ξέρω ότι έχει μπει δυναμικά στην ομάδα και “τρέχει” όλα τα θέματα. Του είπα τι ακριβώς θέλω και ουσιαστικά δέχτηκε τα πάντα. Αυτό που απέμενε ήταν η συνάντηση μου με τον πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, πράγμα που έγινε την επόμενη μέρα (Παρασκευή 12/10).

Τι γνώριζες για το ρόστερ πριν την επαφή με τον Πόλυ; Ποιους παίκτες γνωρίζεις και τι συνάντησες στην πρώτη προπόνηση;

Δεν γνώριζα πολλά πράγματα, παρά μόνο ότι στην ομάδα φέτος αγωνίζονται ο Δημήτρης Σίμος και ο Αντώνης Πααπαδόπουλος που είχα παίκτες στα Λευκάδια αλλά και οι Χαλβατζής και Κυριάκος Καρασαββίδης που έχω αντιμετωπίσει ως αντίπαλους. Στην πρώτη συγκέντρωση γνώρισα τα παιδιά, δύσκολα όμως σε 3-4 μέρες να τους θυμάμαι όλους, άλλωστε πολλοί από αυτούς κατάγονται από άλλες περιοχές.

Ας πάμε λίγο στο φιλικό με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων. Όταν ήρθαμε στο γήπεδο στο 60′ περίπου, σε είδαμε στην απέναντι πλευρά στην ευθεία με την άμυνα. Για ποιο λόγο άφησες τον πάγκο; Πολλοί ρώτησαν αν ο Καρασσαβίδης που ήταν δίπλα σου “αναβαθμίστηκε” σε βοηθός σου, εφόσον δεν υπήρχε μέχρι πρότινος.

Το φιλικό με τον Ηρακλή ήταν η πρώτη μου ευκαρία να δω αγωνιζόμενους τους παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο ο πάγκος μας βρισκόταν στην ίδια ευθεία με την άμυνα και έδινα οδηγίες από κει. Στο δεύτερο πήγα απέναντι για τον ίδιο λόγο, αφού έδωσα βάση κυρίως στην άμυνα, αφού από κει πρέπει να ξεκινήσουμε.

Ο Κυριάκος ήταν μαζί μου για να με βοηθά με τα ονόματα, αφού όπως σας είπα είναι δύσκολο μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να τους μάθω όλους. Τις επόμενες μέρες, όπως μου έχουν πει από τη διοίκηση, επίκειται πρόσληψη γυμναστή και μέχρι τότε χρέη βοηθού θα εκτελεί ο Κυριάκος.

Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις μετά το φιλικό;

Είδα αρκετά πράγματα, κάποια μου άρεσαν, για τα περισσότερα όμως πρέπει να δουλέψουμε στην προπόνηση. Εντόπισα αρκετά ζητήματα που πρέπει να τα δούμε αναλυτικά. Απομένει λίγος χρόνος μέχρι τον αγώνα της Κυριακής και πρέπει να δούμε πολλά πράγματα μαζί, συμπεριλαμβανομένου και τη μελέτη του αντιπάλου. Θεωρώ πως θα είμαστε έτοιμοι την Κυριακή, στο μέτρο του δυνατού βέβαια, κυρίως λόγω της μικρής χρονικής διάρκειας.

Εντόπισες κάτι άλλο που ίσως έπρεπε να είχε ήδη γίνει; Υπήρξαν φήμες ότι η προπόνηση γινόταν πάντα με ελλείψεις, γεγονός που δυσκόλευε το πρόγραμμα.

Τις 3 μέρες που βρίσκομαι εγώ στην ομάδα, οι προπονήσεις γίνονται με 22-23 παιδιά. Οι απουσίες που έχουμε είναι δικαιολογημένες και εντός προγράμματος. Δεν γνωρίζω τη συμφωνία που έκανε κάθε παίκτης με τη διοίκηση και στο πόσες προπονήσεις θα είναι παρόν, όμως η δική μου απαίτηση εξ αρχής ήταν οι προπονήσεις να γίνονται με όλους τους παίκτες παρόντες.

Ας πάμε λίγο στον αγώνα της Κυριακής. Ποια είναι τα σχέδια σου και τι γνωρίζεις για τη Νεοκαισάρεια;

Τις δύο τελευταίες μέρες έχω μάθει αρκετά. Πρόκειται για μια σκληροτράχηλη ομάδα, που αγωνίζεται πάντα με πάθος και με τον κόσμο στο πλευρό της έχει ένα αβαντάζ. Υπάρχει ενθουσιασμός ως νεοφώτιστη και σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι από όλες τις πλευρές. Εμείς θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε στον αγώνα και σε καμία περίπτωση δεν θα παραδώσουμε τα όπλα.

Έχουμε πολύ δουλειά μέχρι το Σάββατο και τα παιδιά γνωρίζουν πως πρέπει να δουλέψουν πολύ για να είναι έτοιμοι την Κυριακή.

Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι θα ξεχωρίσουν στο φετινό πρωτάθλημα. Ποια είναι η άποψη σου για την πρώην σου ομάδα;

Φέτος το πρωτάθλημα είναι μια μικρή λίγκα και μην ξεχνάμε πως ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν. Θεωρώ πως οι ομάδες της Ημαθίας είναι αρκετά δυνατές και φέτος προχώρησαν σε πολύ καλές προσθήκες που τις ανεβάζουν επίπεδο. Τα Λευκάδια έχουν ένα καινούριο ρόστερ, με παίκτες τους οποίους γνωρίζω, καθώς και πέρσι τα ονόματα τους είχαν…πέσει στο τραπέζι για να έρθουν στην ομάδα. Από κει και πέρα μαζί με τις πάντα υπολογίσιμες Κοζάνη και Κάστορας είναι ένα γκρουπ ομάδων που θα πρωταγωνιστήσουν.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πλήρη εικόνα για όλους τους αντιπάλους μας, κάποια μόνο στοιχεία που έχω πάρει από τον Γιάννη Κερλίδη,  ο οποίος είναι φίλος μου και τυχαίνει μάλιστα η Αλεξάνδρεια να ακολουθεί το πρόγραμμα του Μακροχωρίου! Αυτό θα με βοηθήσει αρκετά, ειδικά από τη στιγμή που ο χρόνος μου είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένος.

Η ΑΕΑ δεν είναι μέσα σε αυτές…;

Αυτή τη στιγμή αυτό που μπορώ να πω και που είναι και άποψη της διοίκησης είναι ότι αυτό που θέλουμε είναι η Αλεξάνδρεια να παραμείνει στην κατηγορία, αν και όπως προείπα ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν. Η ομάδα πρέπει βήμα βήμα να δουλέψει μέσα στη χρονιά και με ρεαλισμό, υπομονή και θέληση να καταφέρουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία.

Τι θα έλεγες στον κόσμο της Αλεξάνδρειας;

Αυτό που θέλουμε είναι να είναι δίπλα μας στην προσπάθεια μας αυτή. Ήδη απ’ ότι ξέρω η διοίκηση κάνει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση και ευελπιστώ ο κόσμος της περιοχής να είναι κοντά μας γιατί τους χρειαζόμαστε.

Τόλη ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και ευχόμαστε κάθε επιθυμία σου να πραγματοποιηθεί και να είσαι πάντα γερός.

Ευχαριστώ και πάλι το Imathia Sports News για την πρόσκληση, να είστε και σεις καλά!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected