Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Φίλιππος Μελίκης 1-1

Ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, παρακολούθησαν 300(!) περίπου θεατές που…περικύκλωσαν στην κυριολεξία το γήπεδο του Βρυσακίου. Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και ο Φίλιππος Μελίκης μοιράστηκαν τους βαθμούς, δίνοντας την ευκαιρία στον Αχιλλέα Νεοκάστρου να βρεθεί στη δεύτερη θέση, έναν βαθμό πίσω από τους “ερυθρόλευκους” του Γιώργου Ντάμτσιου.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από πολύ ένταση, διαξιφισμούς, αντεγκλίσεις ανάμεσα σε οπαδούς, παράγοντες και παίκτες, ενώ ο διαιτητής της συνάντησης Στέφανος Μαντάκης, διέκοψε δύο φορές τον αγώνα. Η πρώτη ήταν για 16 λεπτά περίπου, όταν στο 6ο λεπτό απέβαλε τον Λευτέρη Κίτσα του Δ. με απευθείας κόκκινη, ο οποίος ανέτρεψε τον Μελιόπουλο και ο έμπειρος διαιτητής θεώρησε πως ο επιθετικός του Φίλιππου βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων προς τον διαιτητή, οι οποίοι υποστήριξαν πως ο αμυντικός του ΠΑΟΚ δεν ήταν ο τελευταίος παίκτης που ανέτρεψε τον Μελιόπουλο και θεώρησαν ότι θα μπορούσε να δείξει την κίτρινη κάρτα. Ο κ.Μαντάκης κάλεσε τους βοηθούς και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια του γηπέδου, όπου παρέμεινε για 16 λεπτά, μέχρι τελικά να πειστεί για να ξεκινήσει και πάλι τον αγώνα.

Η δεύτερη διακοπή έγινε στο 16ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Γιώργος Ντάμτσιος πέτυχε γκολ για την ομάδα του, το οποίο φάνηκε στην αρχή να το κατοχυρώνει, μέσα σε πολύ έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Πέντε λεπτά αργότερα και αφού συμβουλεύτηκε τον βοηθό που κάλυπτε την περιοχή του ΠΑΟΚ, ακύρωσε το γκολ για οφ-σάιντ.

Το παιχνίδι, μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού από την διακοπή, θα αποκτήσει μια άγρια ομορφιά, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες, άναρχα κυρίως, να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Ο Φίλιππος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε από νωρίς, με τον Θεοδώρου να αποκρούει εντυπωσιακά τα σουτ των Μελιόπουλου και Κακαγιάννη.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν το πιο συναρπαστικό του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι θα ανοίξουν το σκορ στο 51′, όταν μετά από παράλληλη πάσα του Ρομάριο από αριστερά, ο Ρίσσου θα βρεθεί στο σημείο του πέναλτι και με πλασέ θα νικήσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Πέντε λεπτά αργότερα θα έρθει η σειρά του ΠΑΟΚ, όταν ο Γιώργος Κίτσας θα κερδίσει πέναλτι (έντονες οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων) και θα το εκτελέσει ο ίδιος και θα φέρει το ματς στα ίσια.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβάζει την απόδοση του, παρόλο το αριθμητικό μειονέκτημα και μάλιστα στο … θα ζητήσει πέναλτι σε ανατροπή και πάλι του Κίτσα, ο οποίος θα δεχτεί την κίτρινη κάρτα για θέατρο από τον διαιτητή κ. Μαντάκη. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη φάση αυτή και μάλιστα το “Γκόγκιτς” όπως είναι το παρατσούκλι του επιθετικού του ΠΑΟΚ, έδειχνε χαρακτηριστικά το πόδι του, στο οποίο είχε δεχτεί το χτύπημα ενώ είχε σκιστεί και η κάλτσα του!

Η συνέχεια ήταν δραματική, οι δύο ομάδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και κυνήγησαν το γκολ μέχρι το τέλος. Το τελικό 1-1 θα βρει τις δύο ομάδες παραπονεμένες, αφού ο μεν Φίλιππος είχε και το αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά και τις ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ο δε ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή στο δεύτερο και να μη μετουσιώνει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μαντάκης, με βοηθούς τους Αργυρίου και Παυλίδη.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου, Μπουκλάς Α., Μπουκλάς Γ., Κίτσας Λ.Δ., Κίτσας Λ.Π., Κίτσας Σ. (79′ Χαρισούδης), Τζέπης Γ., Πατατούκας (81′ Τζέπης Ν.), Κίτσας Θ., Κίτσας Β. (62′ Κίτσας Δ.), Κίτσας Γ.

Φίλιππος Μελίκης : Κουτσόπουλος, Καραγκιοζόπουλος, Αράπος, Τενεκετζή, Βενιόπουλος, Ρίσσου, Τεγούσης (60′ Ανδρίτσος), Κακαγιάννης (72′ Τσάκαλος), Μελιόπουλος, Ρομάριο, Ντάμτσιος (77′ Πιτσάβας).

* Σε επικοινωνία που είχαμε με τον προπονητή του Φίλιππου Μελίκης, Γιώργο Ντάμτσιο, κατήγγειλε πως πριν και μετά το παιχνίδι στο Βρυσάκι, δέχτηκε επίθεση και τον προπηλάκισαν. Για το θέμα με τις τηλεφωνικές απειλές που αποκάλυψε ο ίδιος σε ραδιοφωνική εκπομπή, δε θέλησε να δώσει συνέχεια και να σχολιάσει περαιτέρω.

** Λάβρος ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Γιώργος Πασχαλίδης, σε συνομιλία που είχαμε μετά τον αγώνα στο Βρυσάκι. Αφού τόνισε χαρακτηριστικά πως ότι αναφέρει θα επιθυμούσε να το δημοσιεύσουμε, είπε πως η ανατροπή του Κίτσα ήταν καθαρή και παρέπεμψε όποιον επιθυμεί να δει το video του Imathia Sports News, που δημοσιεύτηκε χθες.

Χαρακτηριστική και η αναφορά του στον κύριο Μαντάκη και στον διάλογο που είχε μαζί του, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του. Όταν του ζήτησε το λόγο που έδωσε το πέναλτι και στην αντιπαράθεση που ακολούθησε, ο διαιτητής της συνάντησης του απάντησε “Εδώ εγώ θα σας κάνω ανθρώπους…”. Τη στοιχομυθία αυτή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της ομάδας, την παρέθεσε στους συνεργάτες μας Ειρήνη Σωτηρίου και Αλέξανδρο Δρένο, που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο του Βρυσακίου για λογαριασμό του Imathia Sports News.

*** Πολύ μεγάλη ένταση επικράτησε μετά το τέλος του αγώνα έξω από τα αποδυτήρια και η ατμόσφαιρα μύριζε…μπαρούτι. Η αποστολή του Φίλιππου αναχώρησε τελικά χωρίς προβλήματα από τον γήπεδο, με τους οπαδούς που παρέμειναν αρκετή ώρα μετά τη λήξη του αγώνα, να επιτίθονται φραστικά στην ομάδα της Μελίκης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected