Κατηγορίες
Super League 1

Μίροσλαβ Σνάουτσνερ : “Στην καρδιά μου ο ΠΑΟΚ”

Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ για τα χρόνια που πέρασε στην Τούμπα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του

Μίρο, είσαι ένας ποδοσφαιριστής, που αγωνίστηκε πέντε γεμάτα χρόνια στον ΠΑΟΚ και τώρα θα τον αντιμετωπίσεις πρώτη φορά ως αντίπαλο. Ποιές είναι οι πρώτες σου σκέψεις;

“Σίγουρα δεν θα είναι το ευκολότερο πράγμα για μένα, μετά από πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ να βρεθώ αντιμέτωπος σε πολλούς φίλους που έχω ακόμη εκεί… Δεν είναι απλά ότι πέρασα πέντε χρόνια στην ομάδα, ήταν και τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Θα χαρώ πολύ που θα δω τόσους φίλους και για 90 λεπτά, αν αγωνιστώ, θα είμαστε αντίπαλοι και θα προσπαθήσω να τους κερδίσω. Μετά θα είμαστε και πάλι φίλοι, θα έχουμε να πούμε πολλά”.

– Ποιόν ανυπομονείς να έχεις στο γήπεδο ως αντίπαλο;

“Αν αποφασίσει ο προπονητής μου να αγωνιστώ, λογικά θα είμαι στην αριστερή πλευρά κι εκεί πολύ πιθανόν να «συναντηθούμε» με τον Σαλπιγγίδη. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η μονομαχία μας, την είχαμε πολλές φορές και πέρυσι στις προπονήσεις. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι σέβομαι τους αντιπάλους μου, είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής όμως και θέλω να κερδίσει η ομάδα μου. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου”.

– Ο γιος σου όμως είναι ακόμη ποδοσφαιριστής στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, έτσι δεν είναι;

“Φυσικά και μάλιστα παίζει πολύ καλά. Τον έχουν προωθήσει σε γκρουπ με μεγαλύτερα από εκείνον παιδιά. Τον παρακολουθώ πολύ συχνά στις προπονήσεις, όποτε μπορώ είμαι εκεί. Γίνεται καλή δουλειά στις Ακαδημίες κι ο Μαξ είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Γιατί να μην είναι μια μέρα κι αυτός στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ;”.

– Την Κυριακή λοιπόν με ποιόν θα είναι ο Μαξ;

“Μου το είπε ήδη… Με τον ΠΑΟΚ”!

– Η Βέροια είναι μια ιστορική ομάδα της Μακεδονίας, πως βιώνεις την παρουσία σου εκεί;

“Βαθμολογικά δεν είμαστε καλά και το ξέρετε όλοι. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να αλλάξουμε Τρίτη φορά προπονητή. Ο κ. Καλαϊτζίδης φαίνεται σοβαρός άνθρωπος και προπονητής και νομίζω ότι αρχίζουμε να βλέπουμε περισσότερα «πράσινα φώτα» μπροστά μας για να φύγουμε από τη δύσκολη θέση που βρεθήκαμε. Πρέπει να πάμε πολύ καλύτερα και το σημαντικότερο τώρα για εμάς είναι να αρχίσουμε να παίρνουμε βαθμούς.

– Η Βέροια είναι ένα μείγμα έμπειρων ποδοσφαιριστών και νεαρών. Μπορείς να εξηγήσεις γιατί ενώ ξεκίνησε με προσδοκίες, μέχρι σήμερα δεν έχει καλή συγκομιδή βαθμών;

“Αν ξέραμε την εξήγηση, σίγουρα δεν θα φτάναμε σ’ αυτό το σημείο. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσουμε να μαζεύουμε βαθμούς. Όντως στη Βέροια υπάρχουν άξιοι ποδοσφαιριστές, πολύ καλό ρόστερ και ένας πρόεδρος που μας στηρίζει. Πρέπει λοιπόν να βγάλουμε όλα μας τα ποιοτικά στοιχεία στο γήπεδο και να πάρουμε βαθμούς!”.

– Είσαι ένας ποδοσφαιριστής που δεν σημειώνει γκολ…Για την ακρίβεια, κανένα γκολ! Αντίθετα ο ΠΑΟΚ έχει μια παράδοση να σκοράρουν εναντίον του οι ποδοσφαιριστές που φεύγουν από την ομάδα. Φαντάζεσαι να σκοράρεις το πρώτο σου γκολ στην Ελλάδα εναντίον του ΠΑΟΚ;

“Καταρχήν έχω βάλει γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά ήταν αυτογκόλ, στα Γιάννενα! Όχι, δεν φαντάζομαι να σκοράρω, εμένα η δουλειά μου είναι άλλη. Θα είναι για παράδειγμα να μην αφήσω τον Σάλπι να βάλει γκολ κι αυτή η δουλειά είναι πολύ σημαντική και πολύ δύσκολη… Γι’ αυτό καλό θα ήταν να περιμένει και λίγη…κλωτσιά”!!! (γέλια).

– Δεν θα έπαιρνες ποτέ τη μπάλα δηλαδή να εκτελέσεις πέναλτι εναντίον του ΠΑΟΚ, όπως έκανε πριν 2 αγωνιστικές ο Βιτόλο.

“Όχι ποτέ. Αν ήμουν εγώ ο εκτελεστής των πέναλτι στην ομάδα μου, ίσως να το έκανα. Αλλά εφόσον εγώ δεν εκτελώ ποτέ, δεν θα το έκανα εναντίον του ΠΑΟΚ. Θέλω να τον κερδίσω, κάνοντας απλά τη δουλειά που ξέρω να κάνω στο γήπεδο”.

– Φαντάζομαι ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ ο οποίος σε εκτίμησε για την προσπάθεια και το ήθος σου στα γήπεδα, ανυπομονεί να σε δει…

“Να είναι σίγουροι ότι κι εγώ ανυπομονώ. Τους ευχαριστώ για όσα έχουν προσφέρει σε μένα και την οικογένειά μου, την ζεστή τους αντιμετώπιση απέναντί μας. Θα είναι δύσκολο να είμαι 90 λεπτά αντίπαλος, αλλά κι εκείνοι ξέρουν ότι όπως έκανα πάντα, έτσι και τώρα θα προσπαθήσω να δώσω το 100% για να κερδίσει η ομάδα μου”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected