Γ Εθνική / Τοπικά

Δ’ Εθνική (3ος όμιλος) – Ευκαιρίες και…επικίνδυνες αποστολές!

Μπορεί ο τίτλος που επιλέξαμε για τη σημερινή 15η αγωνιστική να παραπέμπει σε κάτι άλλο παρά σε ποδόσφαιρο, όμως θεωρούμε ότι περιγράφει έστω και με ανάγλυφο τρόπο τα χαρακτηριστικά των αυριανών αγώνων στον 3ο όμιλο της Δ’ Εθνικής.

Η πρωτοπόρος Κοζάνη πραγματοποιεί το ρεπό της και Μακροχώρι, ΦΑΣ Νάουσα έχουν την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά από τους “ερυθρόλευκους”. Στα χαμηλά “στρώματα” αντίθετα η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό, αν και η διαφορά από τον 7ο Πυρσό μπορεί να μειωθεί, καθώς οι “πράσινοι” έχουν δύσκολο έργο στην έδρα του Μακροχωρίου. Ας δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής :

Μακροχώρι (2) – Πυρσός Γρεβενών (7)

Μπορεί η αναπάντεχη ήττα στο Άργος Ορεστικό να αύξησε τη διαφορά από την Κοζάνη στους 6 βαθμούς, όμως αύριο οι “ασπρόμαυροι” έχουν μία ιδανική ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά και να εκμεταλλευτούν το ρεπό της Κοζάνης. Αντίπαλος ο Πυρσός Γρεβενών, ο οποίος μολονότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, η…απόρθητη έδρα του Μακροχωρίου τη φετινή χρονιά αποτελεί ένα δύσκολο εμπόδιο για την αυριανή αναμέτρηση. Για την γηπεδούχο ομάδα επιστρέφουν οι Τάσος Τσακαλίδης και Αντώνης Ηλιάδης που εξέτισαν την αγωνιστική τιμωρία τους.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως ακόμη και με ήττα δεν…χάνονται, ειδικά στην περίπτωση που ο Παναργειακός Ορεστικού ηττηθεί ή έρθει ισόπαλος στην έδρα της Αλεξάνδρειας, αποτέλεσμα δε που θα φέρει τον Πυρσό με το…ενάμιση πόδι στη Γ’ Εθνική. Σημαντική η απώλεια του Κοσμίδη, καθώς αποβλήθηκε στους…πανηγυρισμούς του τοπικού ντέρμπι με τα Αεράτα ενώ θα επιδιώξει να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Αθανασόπουλου, παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις.

Γρεβενά Αεράτα (10) – ΦΑΣ Νάουσα (3)

Άλλη μία δοκιμασία για τους γηπεδούχους, οι οποίοι καλούνται να πετύχουν το απόλυτο…θαύμα στα εναπομείναντα παιχνίδια για να αποφύγουν τον υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Νίκου Μπαλοδήμου δεν κατάφερε να κερδίσει στο τοπικό ντέρμπι την προηγούμενη αγωνιστική και με το…μοιραίο να έρχεται, καλείται να ανταπεξέλθει απέναντι στην εντυπωσιακή την περασμένη Κυριακή Νάουσα. Εκτός αυτού, η απουσία του Ίττη από τα χαφ δημιουργεί επιπρόσθετο πρόβλημα στον έμπειρο προπονητή, που καλείται να βρει λύσεις για να την νευραλγική θέση του κέντρου.

Η ομάδα του Βασίλη Αργυρίου, που πέρασε σαν…σίφουνας από την έδρα του Μακεδονικού Κοζάνης, θα επιδιώξει την τέταρτη εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, που θα την κρατήσει στην 3η θέση της βαθμολογίας και θα μειώσει ακόμη περισσότερο την απόσταση από την πρωτοπόρο Κοζάνη. Ο προπονητής της ομάδας θα επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, θα χρησιμοποιήσει παίκτες που είχαν λίγο ή καθόλου χρόνο συμμετοχής τη φετινή χρονιά.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (4) – Μακεδονικός Κοζάνης (11)

Επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ομάδα της Πιερίας, μετά το προγραμματισμένο ρεπό της 14ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Δημήτρη Παπούλα αντιμετωπίζει τον ουραγό Μακεδονικό Κοζάνης, που προσπαθεί να…μαζέψει τα κομμάτια του μετά το βαρύ 0-6 από τον ΦΑΣ Νάουσα. Οι “κιτρινόμαυροι” στοχεύουν στο πέμπτο εντός έδρας τρίποντο για να πλησιάσουν ακόμη πιο κοντά στον μεγάλο στόχο, την δεύτερη διαδοχική άνοδο.

Οι φιλοξενούμενοι ταξιδεύουν στη Νεοκαισάρεια λαβωμένοι τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Η ομάδα του Γιώργου Παπακώστα βρίσκεται στην τελευταία θέση με 7 βαθμούς και φαντάζει ως…άθλος του Ηρακλή η αποφυγή του υποβιβασμού στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο τεχνικός της ομάδας προσπάθησε μέσα στην εβδομάδα με διαδοχικές ομιλίες και παραινέσεις προς τους παίκτες του να τους τονώσει το ηθικό και ελπίζει στην όσο το δυνατόν καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή για τη συνέχεια.

Λευκάδια (5) – ΑΟ Κάστωρ (6)

Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται αύριο στο γήπεδο των Λευκαδίων. Ο τοπικός ΠΑΣ υποδέχεται τον ΑΟ Κάστωρ, που την προηγούμενη αγωνιστική κατάφερε και “έσπασε” το μηδέν παθητικό της Κοζάνης. Η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη δείχνει σημάδια βελτίωσης στα τελευταία παιχνίδια και τα νέα αποκτήματα της ομάδας φαίνεται πως μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στους “κυανολεύκους”. Από το αυριανό παιχνίδι θα απουσιάσει ο Σιδηρόπουλος που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Αλεξάνδρεια.

Η ομάδα του Πέτρου Τσούκλη συνεχίζει την ανοδική της πορεία και την αξιοσημείωτη σταθερότητα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο συνδυασμός της εμπειρίας και του ενθουσιασμού στο ρόστερ της ομάδας, έχει δημιουργήσει ένα κράμα με πολλά πλεονεκτήματα στο παιχνίδι, στοιχεία που αποτελούν και τα κυριότερα αίτια της διαφαινόμενης ανόδου. Οι Καστοριανοί ταξιδεύουν στην Ημαθία με στόχο τους 3 βαθμούς, που θα τους θέσουν αυτόματα φαβορί για την κατάληψη μίας εκ των 7 θέσεων που οδηγούν στη νέα Γ΄Εθνική Ερασιτεχνική.

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Παναργειακός Ορεστικού

Ο χαμένος χάνεται και ο νικητής ελπίζει! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για το συγκεκριμένο παιχνίδι, με το ισόπαλο αποτέλεσμα να τους στέλνει…αγκαζέ στα τοπικά πρωταθλήματα. Οι γηπεδούχοι, μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες σε Κοζάνη και Λευκάδια, καλούνται να επανέλθουν στις νίκες με αντίπαλο τον Παναργειακό και να αποκτήσουν…σφυγμό για τη συνέχεια. Ο νέος προπονητής Κυριάκος Καρασαββίδης, μετά την αποχώρηση του Τόλη Τερζή, προσπάθησε στις τελευταίες προπονήσεις να τονώσει το ηθικό των παικτών του και να τους καταστήσει σαφές πως τίποτα δεν έχει κριθεί.

Από την άλλη, η ομάδα του Βαγγέλη Σιώμου, μετά και τη μεγάλη νίκη με αντίπαλο το Μακροχώρι, θα επιδιώξει το “διπλό” στην έδρα της Αλεξάνδρειας και σε συνδυασμό με πιθανή ήττα του Πυρσού, να μειώσουν τη διαφορά από τους “πράσινους” στους 5 βαθμούς. Πολύ δύσκολη εκ των πραγμάτων η αποστολή των “κοκκινόμαυρων”, καθώς εκτός της δυσκολίας να υπερκεράσουν την ομάδα των Γρεβενών, θα πρέπει να κερδίσουν την λαβωμένη αλλά πάντα επικίνδυνη Αλεξάνδρεια στο αυριανό παιχνίδι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής (μέσα στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου):

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Μακεδονικός Κοζάνης  [1-0]

Γρεβενά Αεράτα – ΦΑΣ Νάουσα  [0-4]

Λευκάδια – ΑΟ Κάστωρ  [1-2]

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Παναργειακός Ορεστικού  [0-1]

Μακροχώρι – Πυρσός Γρεβενών  [4-1]

δείτε εδώ τη βαθμολογία και όλα τα στατιστικά του πρωταθλήματος

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected