Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Απόλλων Καλαμαριάς – Τίμησε και τιμήθηκε

καλαμαρια τροπαιοΈνα ξεχωριστό φιλικό παιχνίδι έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην Καλαμαριά, με τις μνήμες να ξεχειλίζουν, καθώς επίλεκτη ομάδα Ποντίων αντιμετώπισε την Εθνική ομάδα του 2004

Ο φιλικός αγώνας αυτός έγινε για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο γήπεδο της ομάδας συμβόλου του Πόντου, ενώ στο περιθώριο της εκδήλωσης έγινε και η απονομή του πρωταθλήματος του βορείου ομίλου της Football League 2 στον Απόλλωνα.

Το φιλικό της μικτής Ποντίων βετεράνων ποδοσφαιριστών, κόντρα στους «ήρωες» του Γιάννη Τοπαλίδη συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περίπου 5.000 θεατών, παρά την τηλεοπτική κάλυψη του φιλικού από την ΕΤ3, αλλά και την σποραδική βροχή κατά την διάρκεια. Τα έσοδα του αγώνα αναμένεται να διατεθούν για την ενίσχυση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Για την ιστορία.  το τελικό σκορ του αγώνα ήταν 5-0 υπέρ της Εθνικής του 2004 και οι σκόρερ ήταν στο 2’ και 15’ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με σουτ, στο 26’ ο Βασίλης Τσιάρτας με αριστοτεχνικό πλασέ, στο 42’ ο Ζήσης Βρύζας με κεφαλιά και στο 53΄ο Βασίλης Λάκης με πλασέ. Ολοι οι άσοι εκείνης της ομάδας φάνηκαν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, παρά το γεγονός πως μόνο ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι ακόμη εν ενεργεία.

Διεθνείς Ποδοσφαιριστές 2004: Ζήσης Βρύζας, Γεώργιος Χ. Γεωργιάδης, Γιάννης Γκούμας, Τραϊανός Δέλλας, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Φάνης Κατεργιανάκης, Παντελής Καφές, Μιχαλης Καψής, Βασίλης Λάκης, Άγγελος Μπασινάς, Ντέμης Νικολαΐδης, Αντώνης Νικοπολίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας, Τάκης Φύσσας, Κώστας Χαλκιάς. Προπονητής ήταν ο πρώην βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης.

Παλαίμαχοι Πόντιοι Ποδοσφαιριστές : Ονούφριος Σιαμίδης, Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Γιάννης Δημητριάδης, Κούλης Καραταΐδης, Παναγιώτης Μαυρίδης, Δημήτρης Μαυρογενίδης, Νίκος Παπαδόπουλος, Λάκης Σημαιοφορίδης, Νίκος Φυτανίδης, Αλέξανδρος Αλεξανδρίδης, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, Σάββας Κωφίδης, Κώστας Λαγωνίδης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Νίκος Σακελλαρίδης, Νίκος Σαμλίδης, Άνθιμος Χατζημωϋσιάδης, Παντελής Κωνσταντινίδης, Θεόδωρος Ζελελίδης, Θεόδωρος Τσολερίδης, Παύλος Λεπτοκαρίδης, Τριαντάφυλλος Παρμαξίδης. Προπονητής ήταν ο Χρήστος Τερζανίδης.

Απονομή τροπαίου στον Απόλλωνα Καλαμαριάς

Στο ημίχρονο του φιλικού αγώνα οι φετινοί πρωταθλητές ομίλου του Βορρά, οι παίκτες του Απόλλωνα, πήραν στα χέρια τους την «κούπα» από τον αντιπρόεδρο της διοργανώτριας αρχής, Στέλιο Σφακιανάκη. Οι «ροσσονέρι» αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους στη διάρκεια της απονομής για τον τίτλο, από τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη, ενώ με πλακέτες τιμήθηκαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Χαραλαμπίδης και ο προπονητής, Ανδρέας Παντζιαράς. Επίσης τιμήθηκαν και οι παλαίμαχοι Πόντιοι ποδοσφαιριστές, Αλέκος Αλεξιάδης, Αντώνης Αντωνιάδης, Κούλης Καραταΐδης, Παναγιώτης Κελεσίδης, Λάμπης Κουϊρουκίδης, Παναγιώτης Κυπριανίδης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Τάκης Λουκανίδης, Κώστας, Νεστορίδης, Γιώργος Νιφαδόπουλος, Μίμης Παπαϊωάννου, Λέανδρος Συμεωνίδης, Πόλυς Φουλίδης και Λώλος Χασεκίδης.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected