Α ΕΠΣ Ημαθίας

Άτλας Ζερβοχωρίου – Αχιλλέας Νάουσας 2-3

DSCN8170Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αλλά και δραματικά παιχνίδια του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, παρακολούθησαν 300 και πλέον φίλοι του ποδοσφαίρου στο γήπεδο του Ζερβοχωρίου. Άτλας και Αχιλλέας Νάουσας “διαφήμισαν” το ποδόσφαιρο και απέδειξαν πως δίκαια βρίσκονται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη πέτυχε πολύ σπουδαία νίκη σε μία πολύ δύσκολη έδρα και σταμάτησε το εντυπωσιακό αήττητο σερί των νεοφώτιστων.

Αυτό που έλειπε στα προηγούμενα παιχνίδια το είχε αφειδώς σήμερα ο Αχιλλέας : την τύχη. Οι “κυανόλευκοι” σκόραραν με εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας και αναρριχήθηκαν στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην Α1 Ερασιτεχνική. Η ομάδα του Κώστα Κατσώνη από την άλλη πλευρά αγωνίστηκε με το ίδιο πάθος και συνέπεια όπως στις προηγούμενες αναμετρήσεις, δέχτηκε όμως δύο τέρματα που θα μπορούσε να τα αποφύγει, τα οποία προήλθαν από λάθη του τερματοφύλακα Χατζηαθανασίου.

Το πρώτο μέρος ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν τέσσερα τέρματα και να δημιουργούν πολλές καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Οι άμυνες σ’ αυτό το διάστημα…εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα από τους αντίπαλους επιθετικούς και κάθε τέρμα ήταν ομορφότερο (είτε σε εκτέλεση είτε σε δημιουργία) από το προηγούμενο. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν…στροφές, πίεσαν τους αντιπάλους τους και παρόλο που είχαν σωστή αμυντική λειτουργία, οι “κυανόλευκοι” κατάφεραν με περιπετειώδη τρόπο όπως θα δείτε παρακάτω στην περιγραφή, να πάρουν την πολυπόθητη νίκη.

Με τη νίκη τους αυτή ο Αχιλλέας προσπέρασε στη βαθμολογία τους σημερινούς τους αντιπάλους, οι οποίοι υπέστησαν μόλις τη δεύτερη τους ήττα στο πρωτάθλημα. Εντούτοις, είναι φανερό πως αμφότερες οι ομάδες αναμένεται να είναι από τις πρωταγωνίστριες στο φετινό πρωτάθλημα καθώς διαθέτουν εξαιρετική χημεία και πολύ ποιοτικά ρόστερ.

Λεπτό προς λεπτό

9′ Σουτ του Τουμαρά από το ύψος της περιοχής, η μπάλα λίγο έξω από το “Γ” της εστίας του Χατζηαθανασίου.

12′ Κάθετη πάσα του Ντέλλα, ο Διαμαντίδης θα βρεθεί απέναντι από τον Ηλιάδη αλλά το σουτ που θα επιχειρήσει θα μπλοκάρει εύκολα ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

14′ ΓΚΟΛ! Πολύ ωραία κάθετη πάσα του Νίκου Αλμαλιώτη, ο Ντέλλας θα περάσει και τον Ηλιάδη και με πλασέ θα ανοίξει το σκορ μέσα σε αποθέωση (1-0).

19′ Αλλαγή τακτικής για τον Αχιλλέα, ο Καραλιόπουλος στη θέση του Τσιάκου.

29′ ΓΚΟΛ! Εντυπωσιακή κίνηση του Κακούδη, θα κατεβάσει ωραία τη μπάλα μετά τη βαθιά μπαλιά του Θεοδοσιάδη και με πλασέ θα στείλει τη μπάλα στη γωνία του Χατζηαθανασίου (1-1)

30′ Αλλαγή τακτικής και για τους γηπεδούχους, ο Κοτσαγκόγκος στη θέση του Δαυίδη.

35′ Εκτέλεση φάουλ του Καραλιόπουλου η μπάλα θα “τραντάξει” το δοκάρι του Χατζηαθανασίου.

37′ ΓΚΟΛ! Κάθετη πάσα του Νίκου Αλμαλιώτη στην πλάτη της άμυνας, ο Διαμαντίδης περνάει και τον Ηλιάδη και με πλασέ θα βάλει και πάλι μπροστά την ομάδα του (2-1).

39′ ΓΚΟΛ! Άμεση απάντηση για τους φιλοξενούμενους. Σέντρα του Κακούδη από δεξιά, ο Χατζηαθανασίου θα κάνει κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας και ο Τσάλμας θα επωφεληθεί από κοντά, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του (2-2).

51′-52′ Μεγάλες διαδοχικές ευκαιρίες για τον Αχιλλέα με τους Κακούδη και Παραστατίδη, που δεν θα καταφέρουν να νικήσουν τον Χατζηαθανασίου.

55′ Αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Τζήμος στη θέση του Πρόϊου.

71′ Ωραία ατομική προσπάθεια του Ντέλλα, θα τον προλάβει την κατάλληλη στιγμή ο Ορδουλίδης πριν γίνει απειλητικός.

78′ Τρίτη αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Σιδηρόπουλος στη θέση του Καραβασίλη

85′ ΓΚΟΛ! Απίστευτη φάση…Σε μία πάσα στην πλάτη της άμυνας του Άτλα, ο βοηθός θα σηκώσει τη σημαία για off-sife, ο διαιτητής κ. Μαντάκης θα αφήσει το πλεονέκτημα και ενώ οι παίκτες έχουν σαστίσει ο Κακούδης θα κινηθεί αστραπιαία και με πλασέ θα στείλει τη μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα (2-3)

Διατητής της συνάντησης ο κ. Μαντάκης, με βοηθούς τους κ.κ. Γαβρά και Μπουκουβάλα.

Αρχικές συνθέσεις

Άτλας Ζερβοχωρίου : Χατζηαθανασίου, Φωτιάδης, Καραβασίλης, Κολοκοτρώνης, Ισλαμίδης, Ντέλλας, Διαμαντίδης, Αλμαλιώτης Ν., Αλμαλιώτης Τ., Δαυίδης , Πρόιος

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Γιάτσιος, Τουμαράς, Παπαπέσιος, Ορδουλίδης, Θεοδοσιάδης, Παραστατίδης, Μήτσικας, Τσιάκος, Κακούδης, Τσάλμας

Για το Imathia Sports News, Χόρχε Μανουράς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected