Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Το pre game της 10ης αγωνιστικής

DSCN8564Το Σάββατο 9/11 ολοκληρώνεται το 1/3 του φετινού πρωταθλήματος της Α1 Ερασιτεχνικής και εκτός της υπόθεσης “τίτλος” που υπάρχει ήδη μεγάλο φαβορί, δεν μπορεί κανείς να προϊδεάσει καμία εξέλιξη σχετικά με τις ομάδες που θα ακολουθήσουν την ΑΕ Αλεξάνδρειας στην Α2, όσο και το ποια θα είναι η τελική κατάταξη των ομάδων από τη δεύτερη θέση και κάτω. Το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών και μέχρι τη διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων είναι εξαιρετικά κρίσιμο για όλες τις ομάδες και όσες καταφέρουν να έχουν διάρκεια, θα έχουν κάνει σημαντικό βήμα για την επίτευξη των στόχων τους.

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει 7 αναμετρήσεις στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής για την πρώτη κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Ημαθίας, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εστιάζεται σε τρία γήπεδα, όπου διεξάγονται σημαντικές και ταυτόχρονα πολύ αμφίρροπες αναμετρήσεις. Ας δούμε μία μίνι ανάλυση των αγώνων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας τη βαθμολογική σειρά των ομάδων :

Φίλιππος Μέσης – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Στη Μέση μεταβαίνει ο πρωτοπόρος και με το απόλυτο των νικών ΠΑΟΚ, με στόχο το “10 στα 10” και τη συνέχιση του απίστευτου σερί που μετρά το συγκρότημα του Σάκη Παγγούρα. Η διαφορά που έχει δημιουργήσει από τους διώκτες του, σαφώς και συγχωρεί κάποιο στραβοπάτημα για τους “ασπρόμαυρους”, η…δαιμωνιώδης όμως κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για κάτι τέτοιο. Αντίπαλος του “δικεφάλου” ο Φίλιππος Μέσης, που προέρχεται από την ήττα στη Χαρίεσσα, που εκτός της μέτριας εμφάνισης, ο τεχνικός της ομάδας Μπάμπης Πετρίδης είδε τον Σπύρο Βοργιατζίδη να τραυματίζεται σοβαρά, μετά τη σύγκρουση του στον αέρα με τον Σιδηρόπουλο των γηπεδούχων. Οι “βυσσινί” θα κυνηγήσουν όσες πιθανότητες έχουν για θετικό αποτέλεσμα, που θα αποτελέσει το καλύτερο…φάρμακο μετά την αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής.

Φίλιππος Μελίκης – ΑΕ Χαρίεσσας : Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι για τους δεύτερους του βαθμολογικού πίνακα “ερυθρόλευκους”, που υποδέχονται την ανεβασμένη τα τελευταία ματς ΑΕ Χαρίεσσας. Η ομάδα του Κώστα Παυλόπουλου παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στο παιχνίδι της και σταδιακά εμφανίζει τα στοιχεία εκείνα που επιθυμεί το τεχνικό επιτελείο. Η ευρεία σε έκταση νίκη επί της Νέας Γενεάς Νικομήδειας, παρά το μέτριο πρώτο ημίχρονο, είχε αρκετά από τα χαρακτηριστικά αυτά, με τους Μπιτόπουλο και Τσιούπρο στο δεύτερο 45λεπτο να είναι εξαιρετικοί και να κάνουν άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα. Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Χαλκιάς προετοίμασε τους “κιτρινόμαυρους” με στόχο το θετικό αποτέλεσμα, με τον Βασίλη Καρασαρίδη να βρίσκει σταδιακά τον παλιό καλό του εαυτό, ενώ σημαντικός παράγοντας θα είναι και η λειτουργία στη μεσαία γραμμή, με τους Κατσουγιαννόπουλο και Κελεσίδη να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Δείτε φάσεις από το περσινό παιχνίδι :

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Ατρόμητος Διαβατού : Παιχνίδι που φέρνει περσινές…θύμισες για τους δύο αντιπάλους, που μέχρι την τελευταία αγωνιστική διεκδίκησαν τον τίτλο, με τον Αχιλλέα τελικά να εκμεταλλεύεται το ρεπό των “κυανολεύκων” την τελευταία αγωνιστική και με νίκη στη Μελίκη επί του Φίλιππου σήκωσαν την κούπα του πρωταθλητή. Το φετινό όμως παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο της περσινής περιόδου, καθώς οι δύο αντίπαλοι έχουν εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους. Οι γηπεδούχοι μεσοβδόμαδα προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή, καθώς ο Αντώνης Νησελίτης (βοηθός πέρσι του Γιώργου Ντάμτσιου στον Φίλιππο Μελίκης) αντικατέστησε τον Γιώργο Μαραγκό που αποχώρησε. Αρκετά τα αγωνιστικά προβλήματα για τους πρωταθλητές, με τους Γιάννη Βαλδήρ και Δημήτρη Σϊμο να είναι τιμωρημένοι, ενώ άγνωστος “χ” είναι ο Αργύρης Κουβατσίδης. Στην αντίπερα όχθη, ο Ατρόμητος Διαβατού προέρχεται από το…ξεκούραστο τρίποντο με την ΑΕ Αλεξάνδρειας και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα μεταβαίνει στο Νεόκαστρο με στόχο το “διπλό” που θα τον διατηρήσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Αχιλλέας Νάουσας : Ντέρμπι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νάουσας, που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον λόγω της ανοδικής πορείας των γηπεδούχων, που δείχνουν να βρίσκουν τα “πατήματα” τους στα τελευταία παιχνίδια, ενώ σταθερή και κατά διαστήματα εντυπωσιακή είναι η φετινή παρουσία του Αχιλλέα στο φετινό πρωτάθλημα. Οι “πράσινοι” του Σάκη Παπαδίνα, που πήρε βαθμό-“χρυσάφι” στο Κλειδί (αν και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στο 88′ με τη μεγάλη ευκαιρία του παίκτη – προπονητή της ομάδας), αποδυκνείει πως θα παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή στην κατηγορία. Ο Βασίλης Κουρογεωργάκης στον αντίποδα είδε τους παίκτες του να μην αποδίδουν στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕ Καψόχωρας, εντούτοις πήραν τους τρεις βαθμούς, με τον ίδιο να δηλώνει ικανοποιημένος που σε μία μέτρια εμφάνιση, πήραν το “ροζ φύλλο”.

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Άτλας Ζερβοχωρίου : Ένα ακόμη τρίποντο (το πιο…ξεκούραστο μέχρι στιγμής) βάζει στο…σακούλι του ο εξαιρετικός φέτος Άτλας, που φτάνει τους 20 βαθμούς με τη συμπλήρωση των 10 αγωνιστικών.

ΑΕ Καψόχωρας – Νηρέας Βέροιας : Στην έδρα της επιστρέφει η ομάδα του Χρήστου Τερζίδη, που υποδέχεται το Σάββατο τους νεοφώτιστους, που μετά από δύο διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, μεταβαίνουν στο Ρουμλούκι σε μία από τις πλέον δύσκολες έδρες τις κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι, που πάλεψαν στο Γιαννακοχώρι αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, θα επιδιώξουν τους τρεις βαθμούς για να…ξεκολλήσουν από τους 13 βαθμούς που βρίσκονται μετά τις τρεις σερί ήττες. Το συγκρότημα του Γερμανού Σιαφαρίκα κατηφόρισε στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα και εκ των πραγμάτων κάθε παιχνίδι για τους “κόκκινους” έχει ιδιαίτερη σημασία.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι διεξάγεται στο γήπεδο των Τρικάλων, ανάμεσα σε δύο ομάδες που παρουσιάζουν πολλά σκαμπανεβάσματα στη φετινή τους απόδοση, ωστόσο εμφανίζουν στοιχεία καλοδουλεμένων συνόλων, που θα αποτελέσουν ρυθμιστές όσον αφορά την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι προέρχονται από την βαριά (αλλά εντός προγράμματος) ήττα στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, προετοιμάστηκαν με μοναδικό στόχο τη νίκη απέναντι στους “κιτρινόμαυρους”, που έκαναν το καλύτερο τους παιχνίδι την προηγούμενη αγωνιστική, “φιλοδωρώντας” τον Αχιλλέα Νεοκάστρου με τρία γκολ.

Νέα Γενεά Νικομήδειας – Εθνικός Κλειδιού : Παιχνίδι…αποδείξεων το αυριανό στο γήπεδο της Νικομήδειας. Οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται στα χαμηλά…πατώματα του βαθμολογικού πίνακα και μετά από 9 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, η μικρή συγκομιδή βαθμών τους φέρνει να διεκδικούν μία θέση στον…ήλιο της Α1. Οι γηπεδούχοι εκ των πραγμάτων βρίσκονται σε πιο δυσχερή θέση, καθώς βρίσκονται στην προτελευταία θέση με μία νίκη στο ενεργητικό τους και μάλιστα προέρχονται από τη βαριά εκτός έδρας ήττα από τον Φίλιππο Μελίκης. Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα του Βασίλη Βαμβακίδη παρουσιάζει αρκετές αδυναμίες τη φετινή περίοδο, που επιβαρύνουν οι πολλές και σημαντικές απουσίες από την αρχή της χρονιάς.

Ας δούμε το πρόγραμμα της αυριανής (9/11) 9ης αγωνιστικής της Α1 Ερασιτεχνικής, που για μία ακόμη φορά θα καλυφθεί ΖΩΝΤΑΝΑ από το Imathia Sports News στις 15.00 :

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Άτλας Ζερβοχωρίου

ΑΕ Καψόχωρας – Νηρέας Βέροιας

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Ατρόμητος Διαβατού

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Αχιλλέας Νάουσας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου

Νέα Γενεά Νικομήδειας – Εθνικός Κλειδιού

Φίλιππος Μέσης – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

Φίλιππος Μελίκης – ΑΕ Χαρίεσσας

δείτε εδώ τη συνολική εικόνα της κατηγορίας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected