Κατηγορίες
Super League 1

SKODA Ξάνθη – ΠΑΟΚ (1-2) Για 90′ ο Βασιλακάκης

faa61d21f92b1fa90cd1ec096867a544_LΜε δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο ο ΠΑΟΚ έκανε τη μεγάλη ανατροπή μέσα στην έδρα της Ξάνθης και δραπέτευσε με το διπλό χάρη σε τέρματα των Κατσουράνη και Λίνο! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μάνταλο.

Ο δικέφαλος του Βορρά με αυτό το… τρελό τρίποντο πήγε στους 42 βαθμούς κι έμεινε δέκα πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Παράλληλα διατήρησε τη διαφορά των επτά βαθμών από τον τρίτο Ατρόμητο. Στον αντίποδα οι Ακρίτες έμειναν στους 24 ισοβαθμώντας στην έκτη θέση με τον Παναιτωλικό και τον Πανθρακικό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν –όπως συνηθίζουν από τότε που ανέλαβε ο Ράινερ Μάουρερ– επιθετικά στο ματς κι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 13’ όταν ο Μάνταλος ξέφυγε από τον Κατσικά, ντρίμπλαρε τον Τζαβέλλα κι εν συνεχεία εκτέλεσε τον Γλύκο για το 1-0.

Μέχρι το 30’ οι παίκτες του Μάουρερ είχαν τον απόλυτο έλεγχο και θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει ξανά, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν σταθερός ενώ αρκετές  προσπάθειες έφυγαν δίπλα από την εστία των φιλοξενούμενων.

Το συγκρότημα του Χουμπ Στέφενς είχε κάκιστη εικόνα και γι’ αυτόν τον λόγο ο Ολλανδός τεχνικός προχώρησε στο ημίωρο στην πρώτη του αλλαγή, αντικαθιστώντας τον μετριότατο Κατσικά με τον Τζιόλη.

Η επανάληψη όμως ήταν μία εντελώς διαφορετική ιστορία… Οι Θεσσαλονικείς εμφανίστηκαν εντελώς διαφορετικοί στο γήπεδο και μετά το 60’ έκλεισαν τους γηπεδούχους στα καρέ τους πιέζοντας για την ισοφάριση.

Παρά το γεγονός ότι δεν απείλησαν σημαντικά τον Τσέμα δικαιώθηκαν για την επιμονή τους στο 87’ όταν μετά από κόρνερ του Λίνο –που έπρεπε να εκτελεστεί ξανά καθώς η μπάλα ήταν εκτός του τεταρτημόριου- και προσπάθεια του Βούκιτς η μπάλα έφτασε στα πόδια του Κατσουράνη ο οποίος με δυνατό συρτό σουτ ισοφάρισε.

Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν αρκέστηκαν στο βαθμό και βγήκαν μπροστά για το τρίποντο. Ο Κάλβο «πούλησε» την μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του και ο Λίνο μετά από αναμπουμπούλα μέσα στη μεγάλη περιοχή νίκησε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων τον αντίπαλο γκολκίπερ χαρίζοντας μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του και δικαιώνοντας τον Στέφενς που τον είχε περάσει στο γήπεδο περίπου 15 λεπτά πριν από τη λήξη…

Ξάνθη : Τσέμα, Παΐτο (60′ Μπέρτος), Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βασιλακάκης, Ντε Γκουζμάν, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (80′ Κάλβο), Σολάρι, Τριάδης (92′ Ράνος).

ΠΑΟΚ : Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος (75′ Λίνο), Τζαβέλλας, Στοχ (62′ Αθανασιάδης), Κατσουράνης, Λούκας, Κατσικάς (32′ Τζιόλης), Λάζαρ, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected