Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Το Pre Game της 17ης αγωνιστικής

show_pregame1

Μετά από 20 μέρες (σαν τις σχολικές διακοπές…) χωρίς αγωνιστική δράση, η Α1 Ερασιτεχνική επιστρέφει στο προσκήνιο, μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία ως τις 12/4/2013, όταν και θα διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι 15 “μονομάχοι” επιστρέφουν σε αγωνιστική δραστηριότητα, με τη διεξαγωγή της 17ης “στροφής”, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει (δειλά-δειλά…) οι μεταγραφικές αναζητήσεις για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού.

Τι είδαμε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος

Φρεσκάροντας λίγο την μνήμη μας όσον αφορά το τι συνέβη στις πρώτες 16 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, πέντε είναι τα σημαντικά σημεία στα οποία πρέπει να σταθούμε :

1. Η εξαιρετική παρουσία του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, το αήττητο και η άμυνα-“γρανίτης”. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα απέχει 4 βαθμούς από τους διώκτες της και συνεχίζει ακάθεκτη για τον τίτλο. “Κλειδί” οι αναμετρήσεις στη Μελίκη και στο Γιαννακοχώρι, όπου αν τα καταφέρει “κλειδώνει” το πρωτάθλημα.

2. Τα σκαμπανεβάσματα Αχιλλέα Νάουσας και Ατρόμητου Διαβατού. Οι ομάδες που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο περσινό πρωτάθλημα, φέτος παρουσιάζονται…κυκλοθυμικές και έχουν σε γενικές γραμμές προβληματίσει με την παρουσία τους. Ωστόσο, θα κυνηγήσουν κάθε πιθανότητα για την πρωτιά, ενώ στην περίπτωση του Ατρομήτου, ήδη ξεκίνησε και η μεταγραφική ενίσχυση.

3. Η φιλοσοφία του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων και οι “ήρωες” του Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου. Η διοίκηση της ομάδας των Τρικάλων επέλεξε φέτος να βασιστεί σε παίκτες με καταγωγή από την περιοχή και με προπονητή τον Γιώργο Ντάμτσιο παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό σύνολο, που στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος κάνει πορεία…πρωταθλητισμού! Την ίδια ώρα, οι νεοφώτιστοι του παίκτη – προπονητή Γιάννη Νούσιου καταφέρνουν με εντυπωσιακό τρόπο (πολλές ελλείψεις και μάλιστα σε κάποια παιχνίδια η αποστολή περιελάμβανε μόλις 11 παίκτες!) να διατηρούνται σε τροχιά παραμονής.

4. Η αρνητική έκπληξη που ακούει στο όνομα Αχιλλέας Νεοκάστρου. Σε διαφορετικά μονοπάτια σε σχέση με την περσινή χρονιά βαδίζει ο νταμπλούχος Αχιλλέας, που φέτος παλεύει να συγκεντρώσει βαθμούς για να παραμείνει στην κατηγορία. Η φυγή πολλών παικτών το καλοκαίρι και οι πολλές αλλαγές προπονητών, έχουν δημιουργήσει μία σύγχυση στο ποδοσφαιρικό τμήμα, χωρίς ωστόσο αυτό να υπολείπεται εμπειρίας.

5. Τα φαβορί για άνοδο. Εκτός της ΑΕ Αλεξάνδρειας που δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα, Νηρέας Βέροιας και Νέα Γενεά Νικομήδειας καταλαμβάνουν την 14η και 15η θέση αντίστοιχα, έχοντας σαφή διαφορά από τις θέσεις που οδηγούν στην παραμονή. Ωστόσο υπολείπονται 14 αγωνιστικές και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί…

Τι περιλαμβάνει το μενού

Αρκετά ενδιαφέροντα και σε κάποιες περιπτώσεις κρίσιμα παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής, που για μία ακόμη φορά θα καλυφθεί LIVE από το Imathia Sports News (11/1 – 14.30) :

Νέα Γενεά Νικομήδειας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Ο πρωτοπόρος “δικέφαλος” της Αλεξάνδρειας αγωνίζεται στη Νικομήδεια με αντίπαλο την ουραγό Νέα Γενεά και μοναδικός στόχος για το σύνολο του Σάκη Παγγούρα δεν μπορεί να είναι άλλος από τους τρεις βαθμούς. Στο στρατόπεδο των “ασπρόμαυρων” επικρατεί αισιοδοξία για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, με τους ανθρώπους της διοίκησης να τονίζουν σε κάθε περίσταση ότι θα γίνουν οι απαιτούμενες προς αυτή την κατεύθυνση ενέργειας, τόσο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τουρατζίδης προετοίμασε τους παίκτες του για το αυριανό παιχνίδι, στο οποίο θα αγωνιστούν χωρίς άγχος δεδομένης της δυναμικότητας του αντιπάλου.

Φίλιππος Μέσης – Φίλιππος Μελίκης : Το ντέρμπι των δύο Φίλιππων περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής, με τις δύο ομάδες να έχουν εκ διαμέτρου διαφορετικούς στόχους. Το σύνολο του Ανδρέα Καλτσά, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον πάγκο των “βυσσινί” με αντίπαλο την Νέα Γενεά Νικομήδειας, αναζητά βαθμούς για να αποφύγει τυχόν περιπέτειες, ενώ την ίδια ώρα το συγκρότημα του Κώστα Παυλόπουλου για να παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου, διατηρώντας την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από την πρώτη θέση. Οι δύο ομάδες προέρχονται από σερί θετικών αποτελεσμάτων (ειδικά οι φιλοξενούμενοι μετρούν 10 συνεχόμενες νίκες!) και καιρού επιτρέποντος, οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο γήπεδο της Μέσης, αναμένεται να παρακολουθήσουν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Αχιλλέας Νάουσας : Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται στο Νεόκαστρο, όπου ο Αχιλλέας υποδέχεται τον συνονόματο της Νάουσας. Οι “ασπρόμαυροι”, εκτός της άμεσης ανάγκης μεταγραφικής ενίσχυσης, αναζητούν και μία μεγάλη νίκη που θα δώσει την κατάλληλη ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Αντώνη Νησελίτη, που προσπάθησε πριν λίγες μέρες να εντάξει στο δυναμικό του τον Νίκο Αλμαλιώτη, ο οποίος όμως κατέληξε στον Ατρόμητο Διαβατού, θέλει πάση θυσία τους τρεις βαθμούς για να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα. Από την άλλη πλευρά, ο Βασίλης Κουρογεωργάκης προετοίμασε τους παίκτες του για την δύσκολη έξοδο του Νεοκάστρου, ενώ την ίδια ώρα αναζητεί τις λύσεις στο μεταγραφικό παζάρι, ώστε να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για τον φετινό τίτλο.

δείτε τα στιγμιότυπα του περσινού αγώνα από το anthemia.blogspot.gr

ΑΕ Καψόχωρας – Ατρόμητος Διαβατού : Αμφίρροπο παιχνίδι και στην Καψόχωρα, με “κιτρινόμαυρους” και “κυανόλευκους” να κοντράρονται στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες, παρόλο που έχουν απομακρυνθεί αισθητά από τις πρώτες θέσεις και  ταυτόχρονα έχουν διαφορά ασφαλείας από τη γραμμή υποβιβασμού, εντούτοις κινούνται δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι. Μάλιστα η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου προχώρησε ήδη σε δύο προσθήκες, εντάσσοντας στο δυναμικό της τους Γιώργο Τσακαλίδη από Μακροχώρι και Νίκο Αλμαλιώτη από τον Άτλα Ζερβοχωρίου. Το συγκρότημα του Χρήστου Τερζίδη την ίδια ώρα προσπαθεί να αποκτήσει τον ταλαντούχο 19χρονο αμυντικό Τόλη Λίτσι από τη Βέροια Κ20, που αν τελικά πραγματοποιηθεί θα βοηθήσει σημαντικά με την παρουσία του στα μετόπεισθεν της ομάδας.

ΑΕ Χαρίεσσας – Άτλας Ζερβοχωρίου : Δύο ομάδες που έχουν ξεχωρίσει φέτος με την παρουσία τους συγκρούονται αύριο στο γήπεδο της Χαρίεσσας. Η ΑΕΧ του Δημήτρη Χαλκιά, με τα τελευταία αποτελέσματα έχει σκαρφαλώσει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, εν αντιθέσει με τους νεοφώτιστους που υποχώρησαν στην 7η, μετά το εξαιρετικό τους ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου (3-3) κάτι που είναι ευχής έργον να επαναληφθεί για όσους παρακολουθήσουν την αυριανή αναμέτρηση. Οι δύο ομάδες δεν έχουν κινηθεί μέχρι στιγμής το μεταγραφικό παζάρι, με τους φιλοξενούμενους να μετρούν την απώλεια του Νίκου Αλμαλιώτη, που αποχώρησε με προορισμό τον Ατρόμητο Διαβατού.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Εθνικός Κλειδιού : Το τοπικό ντέρμπι του Ρουμλουκιού δεσπόζει στο αυριανό πρόγραμμα. Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου έκλεισε με θετικό πρόσημο το 2013 και παρά το μέτριο ξεκίνημα, φιγουράρει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς. Στο αυριανό παιχνίδι θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Μπάμπη Σαλτουρίδη, που η αποβολή του στο παιχνίδι με τον Φίλιππο Μελίκης του στέρησε τη συμμετοχής στις επόμενες 4 αγωνιστικές αλλά και του Σάββα Αθανασιάδη (1 αγωνιστική), ενώ αντίθετα στη διάθεση του προπονητή θα είναι ο 18χρονος μέσος Ανδρέας Σαράτσι, που αποτελεί την πρώτη προσθήκη την περίοδο του Ιανουαρίου. Από την άλλη πλευρά, ο Βασίλης Βαμβακίδης αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ενόψει της αυριανής αναμέτρησης στο γήπεδο των Τρικάλων. Ο πλέον άτυχος είναι ο Κλέοπας Ποιμενίδης, που ο τραυματισμός του στον αστράγαλο αποδείχτηκε πιο σοβαρός από τις πρώτες εκτιμήσεις και θα χάσει τελικά τη χρονιά. Το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Παρασχόπουλο, ο οποίος τιμωρήθηκε με 14(!) αγωνιστικές λόγω της αποβολής του στο παιχνίδι με τον Αχιλλέα Νεοκάστρου, γεγονός που τον θέτει αυτόματα εκτός δράσης για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Απών θα είναι και ο Δημήτρης Καλυβιώτης που δέχτηκε επίσης κόκκινη κάρτα στο ίδιο παιχνίδι, ενώ από τους “κυανόλευκους” αποχώρησε ο Παύλος Μιχαηλίδης, ο οποίος επέλεξε να μην συμμετέχει στις δραστηριότητες της ομάδας.

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Ένα από τα πολλά ντέρμπι παραμονής που θα ακολουθήσουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι και αυτό ανάμεσα στον Απόλλων Αγίου Γεωργίου και στον Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου. Οι δύο ομάδες θα παλέψουν μέχρι τέλους για την παραμονή και το αυριανό παιχνίδι αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστικό. Ο Σάκης Παπαδίνας, ο οποίος δηλώνει ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη συνέχεια, αναζητεί λύσεις στο μεταγραφικό παζάρι και ήδη έχει εντοπίσει κάποιες περιπτώσεις που ενδεχομένως να αποτελέσουν τις πρώτες κινήσεις με στόχο την ενίσχυση. Το ίδιο ισχύει και για τους “κιτρινόμαυρους”, καθώς η ανάγκη προσθηκών είναι επιτακτική ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα.

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Νηρέας Βέροιας : Τους τρεις πολυτιμότατους βαθμούς παίρνει ο Νηρέας στο αυριανό παιχνίδι με την ΑΕ Αλεξάνδρειας και φτάνει τους 13 συνολικά μετά από 18 αγωνιστικές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 15.00 (μέσα σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Φίλιππος Μέσης – Φίλιππος Μελίκης  (1-4)

Νέα Γενεά Νικομήδειας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας  (0-9)

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Εθνικός Κλειδιού  (0-2)

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου  (1-2)

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Αχιλλέας Νάουσας  (0-2)

ΑΕ Καψόχωρας – Ατρόμητος Διαβατού  (0-1)

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Νηρέας Βέροιας  (0-3)

ΑΕ Χαρίεσσας – Άτλας Ζερβοχωρίου  (3-3)

δείτε εδώ τη συνολική εικόνα της Α1 Ερασιτεχνικής

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected