Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League – “Ευρωπαίος” Αστέρας!

550b4bce1ae82b83512105ab7c6ebcc6_LΜε το αγαπημένο του ευρωπαϊκό σκορ, το 1-1, ο Αστέρας Τρίπολης έκανε βήμα πρόκρισης στη Φινλανδία κόντρα στη Ροβανιέμι και σε μια εβδομάδα στο «Θ. Κολοκοτρώνης» μπορεί να σφραγίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση των προκριματικών του Europa League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν στο 2ο λεπτό με γκολ του στόπερ Λαχντενμάκι, αλλά οι Αρκάδες απάντησαν στο 10’ με κεφαλιά του Σανκαρέ για το 1-1. Στη συνέχεια ο Αστέρας πίεσε για το γκολ και έχασε ευκαιρίες, με μεγαλύτερη αυτή του 85’, όπου ο Μπαράλες σημάδεψε το δοκάρι.

Δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα

Ο Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκε με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα τους Παντελιάδη στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μάρτιν Ρόλε σε ρόλο οργανωτή.  Οι υπόλοιποι εννέα ήταν από το περσινό ρόστερ, ενώ το σύστημα παρέμεινε το 4-2-3-1. Η Ροβανιέμι από την άλλη κατέβηκε με 4-3-3 και χωρίς αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ξεκίνημα με αιφνιδιασμό και αντίδραση

Με γκολ της Ροβανιέμι από τα αποδυτήρια, ο Αστέρας βρέθηκε  από νωρίς πίσω στο σκορ. Στην πρώτη φάση του αγώνα, ο Οκόνεν έβγαλε τη σέντρα και ο Λαχντενμάκι με κεφαλιά νίκησε τον Μπαντή στο 2’ για το 1-0. Η άμυνα των Αρκάδων πιάστηκε στον ύπνο και υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός των Φινλανδών δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Έλληνα τερματοφύλακα. Στα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη φάνηκαν να αποδιοργανώνονται από το γρήγορο αυτό γκολ, ωστόσο γρήγορα συνήλθαν και ανέλαβαν τον έλεγχο του ρυθμού. Και στο 10’ από φάουλ του Ρόλε στη μεσαία γραμμή, ο Σανκαρέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Αστέρας ανέλαβε την πρωτοβουλία

Το γκολ αυτό έδωσε στους παίκτες του Αστέρα τη χαμένη τους ψυχολογία και από εκείνο το σημείο άρχισαν να πιέζουν. Οι Ρόλε και Ντε Μπλάσις προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, ενώ σε κάθε στημένη φάση, οι Γκοϊάν και Σανκαρέ προσπαθούσαν να παλέψουν με τα ψηλά κορμιά των Φινλανδών. Από το 23’ ο Γιούχα Μάλινεν αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, καθώς ο πρώτος σκόρερ της Ροβανιέμι, Αλεξάντρ Κόκο τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Λάχτινεν. Οι παίκτες της Ροβανιέμι προσπάθησαν να απειλήσουν με κάποιες αντεπιθέσεις, αλλά χωρίς να χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Ίδια εικόνα στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν κάπως πιο δυνατά για να αιφνιδιάσουν τον Αστέρα όπως και στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μπαντή. Ο Λαχντενμάκι βέβαια είχε μια καλή κεφαλιά στο 47’, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Μετά από ένα πεντάλεπτο πολιορκίας, οι Αρκάδες άρχιζαν να πιέζουν και πάλι με τον Μπακασέτα στο 52’ να πιάνει ένα καλό σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο. Ο Στάικος Βεργέτης θέλοντας να αυξήσει την πίεση και την ταχύτητα της ομάδας, πέρασε στο ματς τον Μπαντιμπανγκά, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τα «κυανοκίτρινα».

Άγγιξε το γκολ ο Μπαράλες

Οι Φινλανδοί όμως δεν το έβαλαν κάτω και προσπαθούσαν να πιέσουν την άμυνα του Αστέρα, εκμεταλλευόμενοι την πιθανή κούραση της ελληνικής ομάδας. Εξάλλου, η Ροβανιέμι έχει ρυθμό από τους αγώνες πρωταθλήματος. Ο 38χρονος τεχνικός σε μια προσπάθεια να κρατήσει τους αντιπάλους μακριά από την περιοχή, έβαλε στο παιχνίδι τον Μουνάφο αντί του Ρόλε. Οι Αρκάδες άντεξαν στις επιθέσεις των γηπεδούχων και τη δυνατή βροχή, ενώ στο 85’ έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν το γκολ της νίκης, με το γύρισμα του Μπαράλες να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Αστέρας θα σφραγίσει στην έδρα του σε μια εβδομάδα την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ροβανιέμι (Γιούχα Μάλινεν): Σάλγκρεν, Λαντενμάκι, Μαγιάβα, Ομπιλόρ, Οκόνεν, Μακιτάλο, Οτάρου (88’ Βιρτάνεν), Σάχμαν, Κόκο (23’ Λάχτινεν), Γκάι, Νιάσι.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Ρόλε (72’ Μουνάφο), Μπακασέτας (64’ Μπαντιμπανγκά), Ντε Μπλάσις (90’ Ζησόπουλος), Μπαράλες.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected