Super League 1

Ολυμπιακός – ΟΦΗ (3-0) Απόλυτα επιτυχημένο το τεστ ενόψει Ατλέτικο!

3ca5138490009e7f31e83225b7d2ee80_LΜε… άριστα πέρασε το… τεστ κόντρα στον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός, ενόψει της πρεμιέρας του Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης, επικρατώντας 3-0 των Κρητικών.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι στην επανέναρξη της Super League και λίγες μέρες πριν τον πρώτο αγώνα στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, επέστρεψαν στα «τρίποντο» με τη νίκη 3-ο επί του ΟΦΗ, έπειτα από το αυτογκόλ του Αντελέγε (22’) και τα τέρματα των Ντουρμάζ (44’) και Ντομίνγκεζ (54’).

Πλέον, άπαντες στους Πρωταθλητές Ελλάδας στρέφουν την προσοχή τους στην πρώτη «μάχη» του Champions League με τους Πρωτθλητές Ισπανίας και φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, αναζητώντας μια θετική αρχή στους ομίλους του… τουρνουά. Από την άλλη, οι Κρητικοί μετρούν την δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους στο πρωτάθλημα, πρώτη εκτός έδρας και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο αποτελεί… μονόδρομο.

Η… σκακιέρα των προπονητών

Με το… αγαπημένο του 4-3-3 παρουσίασε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ, έχοντας τον Ρομπέρτο στον άσο, ο Σαλίνο κάλυψε το δεξί άκρο, ο Μαζουάκου το αριστερά και οι Αυλωνίτης και Αμπιντάλ ήταν στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή, ο Μιλιβόγεβιτς ήταν ο αμυντικός χαφ, με τους Κασάμι και Ντομίνγκεζ να προσπαθούν να φτιάχνουν το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Ο Αφελάι ήταν στα αριστερά της επίθεσης, ο Ντουρμάζ στα δεξιά και στην κορυφή ο Διαμαντάκος.

Από την άλλη, ο Τζενάρο Γκατούζο προτίμησε ένα φουλ αμυντικό σύστημα και οι Κρητικοί αγωνίστηκαν με 5-4-1. Ο Λόρια ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Στάθης στα δεξιά, ο Μονιάκης ήταν στα αριστερά και οι Αντελέγε, Μέιτε και Τριποτσέρης αποτέλεσαν την τριάδα στο κέντρο. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Μακρής και Μπανούσης, ως αμυντικά χαφ, ο Λαμπρόπουλος αριστερά, ο Περογαμβράκης στα δεξιά και ο Τζορτζ στην επίθεση.

«Ερυθρόλευκη» πίεση…

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα, που θα διευκόλυνε την αποστολή του στην συνέχεια, ωστόσο, η αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ δεν άφηνε ελεύθερους… διαδρόμους στους παίκτες του Μίτσελ. Οι Πειραιώτες απείλησαν δις με τον «Τσόρι», αρχικά στο 3’ αλλά το σουτ πέρασε άουτ, ενώ στο 14’ η κεφαλιά του Αργεντίνου βρήκε σε ετοιμότητα τον Λόρια.

Οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ δύο λεπτά μετά την συμπλήρωση του 20λεπτου, έχοντας… βοήθεια από τους φιλοξενούμενους, μια και σε μία… ακίνδυνη σέντρα του Μαζουάκου από τα αριστερά, ο Αντελέγε δεν έδιωξε σωστά και έστειλε την μπάλα στην εστία του Λόρια. Στην συνέχεια, ο ΟΦΗ άλλαξε το σύστημά του σε 5-3-2, με τον Περογαμβράκη να περνάει δίπλα στον Τζορτζ στην επίθεση. Μάλιστα, οι Κρητικοί προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Μονιάκη, αλλά ο Αυλωνίτης έδιωξε τον… κίνδυνο.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, οι Πρωταθλητές Ελλάδας ανέβασαν και πάλι… στροφές, αναζητώντας το δεύτερο τέρμα πριν την ανάπαυλα και τα κατάφεραν στο 44ο λεπτό, εκμεταλλευόμενοι νέα σύγχυση στα καρέ των «ασπρόμαυρων». Ο Μαζουάκου σέντραρε από τα αριστερά, ο Μέιτε βρήκε ελάχιστα την μπάλα με το κεφάλι, προ του Λόρια, τον… έβγαλε εκτός θέσης και ο Ντουρμάζ με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-0.

Γκολάρα από «Τσόρι»

Στα πρώτα δευτερόλεπτα της «επανάληψης» ο ΟΦΗ προσπάθησε να προκαλέσει προβλήματα στους γηπεδούχους, με το σουτ του Μονιάκη, που πέρασε άουτ. Όμως, η συνέχεια άνηκε στους παίκτες του Μίτσελ, οι οποίοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησαν την εστία του Λόρια. Ο Γεωργιανός αντέδρασε σωστά στις προσπάθειες του Κασάμι να τον νικήσει στο 48’ και στο 50’ όμως, δεν είχε την… απάντηση στο εξαιρετικό σουτ του Ντομίνγκεζ στο 54’ ο οποίος έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παράθυρο» του πορτιέρο των «ασπρόμαυρων», διαμορφώνοντας το 3-0.

Η… στιγμή του Μήτρογλου

Αμέσως μετά το τέρμα του Αργεντίνου, ο Μίτσελ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κώστα Μήτρογλου, στην θέση του Δημήτρη Διαμαντάκου, με τον «πιστολέρο» να κάνει την επανεμφάνισή του μετά το… πέρασμα στην Φούλαμ. Όλο το «Γ. Καραϊσκάκης» σηκώθηκε στο… πόδι, για να αποθεώσει τον διεθνή φορ, που πήρε θέση στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας.

Στην συνέχεια, ο Ισπανός τεχνικός ηγέτης του Ολυμπιακού, σκεπτόμενος και την πρεμιέρα του Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Φάληρο, πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου τους Ντομίνγκεζ και Αφελάι, με τους Μπενίτεζ και Μπουχαλάκη να τους αντικαταστούν, ενώ ο Τζενάρο Γκατούζο θέλησε να αλλάξει την «εικόνα» της ομάδας τους, με τους Κάλαϊτζιτς και Φερούζ να μπαίνουν στις θέσεις των Μπανούση και Τζορτζ, αντίστοιχα.

Στα επόμενα λεπτά, ο ΟΦΗ προσπάθησε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση και να προκαλέσει… ανησυχία στους «ερυθρόλευκους», όμως, οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που έφτασαν μία… ανάσα από το 4ο γκολ, όταν ο Μπενίτεζ μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι στον Λόρια, δεν έδωσε στον επερχόμενο Μήτρογλου, αλλά πλάσαρε, με την προσπάθειά του να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Γεωργιανού.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ανέκτησαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησαν ένα ακόμα τέρμα, αλλά ο Λόρια έδιωξε σωστά το σουτ του Κασάμι στο 71’ ενώ το πλασέ του Μπουχαλάκη στο 74’ πέρασε άουτ, εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των «ασπρόμαυρων».

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντομίνγκες (57′ Μπενίτες), Ντουρμάζ, Αφελάι (68′ Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος (55′ Μήτρογλου)

OΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Μονιάκης, Μεϊτέ, Αντελέγε, Τριποτσέρης, Στάθης, Μπανούσης (62′ Κάλαϊτζιτς), Μακρής, Περογαμβράκης (79′ Ροβίθης), Λαμπρόπουλος, Τζορτζ (62′ Φερούζ)

 

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected