Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Χαρίεσσας – ΑΣ Ειρηνούπολης 0-2

DSCN0741Το τοπικό ντέρμπι της ευρύτερης περιοχής της Νάουσας βάφτηκε σήμερα στα χρώματα της…Ίντερ! Κι αυτό γιατί η νέα φανέλα που λάνσαρε σήμερα ο ΑΣ Ειρηνούπολης, παραπέμπει στην ιστορική ομάδα της Ιταλίας με τις κάθετες μπλε και σιελ ρίγες. Το σύνολο του Γιώργου Τυριακίδη πήρε σπουδαία νίκη σήμερα στην πάντα υπολογίσιμη έδρα της Χαρίεσσας και ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο τη φετινή χρονιά.

Το Imathia Sports News βρέθηκε σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο της Χαρίεσσας και θα δείτε, εκτός του ρεπορτάζ, φωτογραφικό υλικό από την αναμέτρηση, τα στιγμιότυπα αλλά και τι δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής των φιλοξενούμενων. 

Τι είδαμε στο σημερινό παιχνίδι

Παρά τη σπουδαιότητα του σημερινού αγώνα αλλά και της πρεμιέρας του πρωταθλήματος που πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον των φιλάθλων, εντούτοις η παρουσία του κόσμου δεν ήταν αυτή που ανέμεναν ίσως οι διοικούντες την ΑΕΧ. Η ταυτόχρονη διεξαγωγή των αγώνων της Βέροιας και του ΠΑΟΚ αποτέλεσαν σημαντική αιτία για τη μη προσέλευση του κόσμου, κάτι που συνέβη και σε όλα άλλωστε τα ματς της αγωνιστικής. Ίσως μια μετάθεση της αγωνιστικής κατά μία μέρα (ειδικά από τη στιγμή που δεν ξεκινά ακόμη η Α2 Ερασιτεχνική) να βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση…

Οι 100 περίπου φίλοι του ποδοσφαίρου παρακολούθησαν ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, που ξεχώρισε για τη δύναμη, το πάθος των παικτών αλλά και τη σκοπιμότητα. Οι γηπεδούχοι, με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και με τις γραμμές κοντά, προσπάθησαν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Λιακόπουλου, κάτι που κατάφεραν σε μεγάλο ποσοστό στο πρώτο ημίχρονο.

Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν από τα πλάγια κυρίως να βρουν τους κενούς χώρους, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν το αντίδοτο στο διάστημα αυτό. Η αποβολή του Σωκράτη Λαμπριανίδη στο 37′ (απευθείας κόκκινη) δεν άλλαξε τα δεδομένα στον αγώνα όπως θα περίμενε κανείς, “ταρακουνώντας” αντίθετα τους παίκτες του Γιώργου Τυριακίδη που αφυπνίστηκαν.

Στο 44′ μάλιστα άνοιξαν το σκορ με τον Κώστα Έξαρχο, ο οποίος γύρισε πολύ ωραία το σώμα του στην περιοχή, πέρασε έναν αμυντικό και με πλασέ στην κλειστή γωνία, πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του ΑΣ Ειρηνούπολης. Η φάση αυτή ήταν η πιο σημαντική για τις δύο ομάδες, δείγμα της μετριότητας σε ολόκληρο το 45λεπτο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι “κιτρινόμαυροι” μπήκαν με τη διάθεση να πιέσουν για την ισοφάριση, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις λύσεις αμυντικά και δεν κινδύνεψαν. Απεναντίας, κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα στο 76′ με ατομική ενέργεια του Χάρη Συμεωνίδη, “κλειδώνοντας” την υπόθεση νίκη.

DSCN0738

Το “φιλμ” του αγώνα

5′ Σέντρα του Αργυρίου από αριστερά, κεφαλιά του Συμεωνίδη εξ επαφής, ο Λιακόπουλος όμως κλείνει σωστά και απομακρύνει.

18′ Σουτ του Λαμπριανίδη από πλάγια δεξιά, η μπάλα άουτ.

26′ Σέντρα του Αργυρίου από αριστερά, ο Πέτγαζλης δεν βάζει σωστά το κεφάλι και η μπάλα περνά παράλληλα από το τέρμα.

33” Κίτρινη κάρτα Λαμπριανίδης.

37′ Κόκκινη κάρτα στον Λαμπριανίδη, που λίγο πριν είχε λογομαχήσει με τον Θεοδωρόπουλο.

41′ Σέντρα του Αργυρίου, κεφαλιά του Έξαρχου από το ύψος του πέναλτι, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

42′ Κίτρινη κάρτα Κανδηλίδης.

43′ Εκτέλεση φάουλ του Αργυρίου από δεξιά, ο Βαλδήρ πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα βρίσκει και σε αμυντικό και χτυπά στο αριστερό δοκάρι του Λιακόπουλου.

44′ ΓΚΟΛ! Κάθετη πάσα του Κουκουράκη για τον Έξαρχο, αυτός γυρίζει ωραία το σώμα του στη μεγάλη περιοχή και με πλασέ στην κλειστή γωνία σημειώνει το 0-1.

62′ Κίτρινη κάρτα Κατσιγιαννόπουλος (επιθετικός)

63′ Κίτρινη κάρτα Τζεϊρανίδης

64′ Εκτέλεση φάουλ του Τσάλμα από δεξιά, ασθενής απόκρουση του Σεϊτανίδη, ο επερχόμενος όμως Λέσκας στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ.

67′ Κίτρινη κάρτα Συμεωνίδης.

76′ ΓΚΟΛ! Πάσα του Πέτγαζλη στον Συμεωνίδη, αυτός μπαίνει στην περιοχή του Λιακόπουλου και με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία κάνει το 0-2.

77′ Κεφαλιά του Κατσιγιαννόπουλου, μπλοκάρει ο Σεϊτανίδης.

78′ Κίτρινη κάρτα Θεοδωρόπουλος.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Παρασίου και Γιάντση.

Συνθέσεις

ΑΕ Χαρίεσσας : Λιακόπουλος, Μπατανάρας, Τσίπης (80′ Χρυσαφίδης), Θεοδωρόπουλος, Λέσκας, Κατσιγιαννόπουλος, Κανδηλίδης, Σπαθόπουλος (61′ Σταυρίδης), Κατσιγιαννόπουλος, Τσάλμας (68′ Παμπουχίδης), Τοπαλίδης.

ΑΣ Ειρηνούπολης : Σεϊτανίδης, Βαλδήρ, Τζεϊρανίδης, Μανδάλης, Αργυρίου, Κουκουράκης, Λαμπριανίδης, Σαμψωνίδης (68′ Καλφούντζος), Πέτγαζλης, Συμεωνίδης (90+1′ Παντζαρτζίδης), Έξαρχος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected