Α ΕΠΣ Ημαθίας

Άτλας Ζερβοχωρίου – Εθνικός Κλειδιού 1-0

DSC_0425Δύο στα δύο για τον Άτλα κόντρα στον Εθνικό Κλειδιού, μετά την επιστροφή των “κυανολεύκων” του Ζερβοχωρίου στην Α1 Ερασιτεχνική. Μετά το περσινό 3-1, η ομάδα του Γιώργου Σπυριδωνίδη επικράτησε και φέτος των “κυανολεύκων” του Κλειδίου, ωστόσο σήμερα ο Εθνικός αποδείχτηκε “σκληρό καρύδι”.

Παρά τις απουσίες της ομάδας του Γιώργου Κιρκιλιανίδη (εκτός για διάφορους λόγους οι Νίκος Παρασχόπουλος, Άρης Πετικόπουλος, Κώστας Φιρινίδης και Μάριος Χαϊκάλης), απείλησαν στο δεύτερο ημίχρονο και οι κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν, τους αφήνουν με την πικρή γεύση της θετικής παρουσίας.

Από την άλλη πλευρά, ο έμπειρος τεχνικός των γηπεδούχων στερήθηκε την τελευταία στιγμή τους Νίκο και Τάσο Αλμαλιώτη, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν αγωνίστηκαν στο σημερινό παιχνίδι, ενώ ήδη ήταν εκτός οι Αλέξης Κοτσαγκόγκος και Κώστας Τζίμος, με τον τελευταίο να βρίσκεται στο μετεγχειρητικό στάδιο.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο στην αναμέτρηση, με τον Άτλα να κυριαρχεί στα πρώτα 45 λεπτά και εκτός του τέρματος στο 22′, είχε 3-4 ακόμη πολύ καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα του. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ανέστης Σπυριδωνίδης, όταν ο Ισλαμίδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο νεαρός μέσος των γηπεδούχων με κεφαλιά νίκησε τον Γιώργο Μυλωνά για το 1-0.

DSC_0064

Στη συνέχεια Κώστας Παπαδόπουλος και Κώστας Ισλαμίδης δεν κατάφεραν να νικήσουν τον πορτιέρο του Εθνικού, ο οποίος σε αμφότερες τις περιπτώσεις αποσόβησε σωτήρια το γκολ.

Στο δεύτερο μέρος ήταν η σειρά του Εθνικού να πάρει τα ηνία του αγώνα και να απειλήσει πολύ σοβαρά την εστία του Γιάννη Γαϊτανίδη. Αρχικά στο 50′ ο Γιώργος Νικολόπουλος από δεξιά “έσπασε” για τον Σωτήρη Συρόπουλο, ο οποίος σε πρώτο χρόνο έπιασε πιο πολύ αέρα και λιγότερο μπάλα και πέντε λεπτά αργότερα ο Κιρκιλιανίδης έκανε τη σέντρα και ο Συρόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Στο 58′ η κάθετη του Γιάννη Κιρκιλιανίδη στον Παπαδόπουλο είναι εξαιρετική, ο υψηλόσωμος επιθετικό βγήκε απέναντι από τον Γαϊτανίδη, ωστόσο το πλασέ που επιχείρησε έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί που είχαν καλύψει ήδη τα γκολπόστ ενώ στο 65′ το βολέ του Μυλωνά έφτασε στη μεγάλη περιοχή του Άτλα, ο Σάκης Κεχαγιάς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσαν και πάλι οι αμυντικοί.

Η τελευταία ευκαιρία στον αγώνα ανήκει στους γηπεδούχους και συγκεκριμένα στο 89′, όταν ο Ηλίας Σιδηρόπουλος “έσπασε” το τεχνητό off-side, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μυλωνά, ωστόσο ο πορτιέρο του Εθνικού είπε “όχι” στον επιθετικό του Άτλα.

Συνθέσεις

Άτλας Ζερβοχωρίου : Γαϊτανίδης, Μπάμπος, Κρουσταλάς, Πρόιος, Διαμαντίδης, Τζίμος (88′ Λέκκας), Παπαδόπουλος Κ. (75′ Καραβασίλης), Ρόκκο, Σπυριδωνίδης, Δημητρούσης (62′ Σιδηρόπουλος), Ισλαμίδης.

Εθνικός Κλειδιού : Μυλωνάς, Περηφανόπουλος, Καλυβιώτης, Συρόπουλος, Δημητριάδης, Κακατάτσιος, Νικολόπουλος, Δούλιας, Κιρκιλιανίδης, Κεχαγιάς Σ. (87′ Κεχαγιάς Τ.), Παπαδόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected