Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Το pregame της 14ης αγωνιστικής (video)

pregame_lΑ1111111111111111111111

Πέφτει το Σάββατο η αυλαία του 2015 για την Α1 Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Ημαθίας, από την άλλη όμως ξεκινά ο δεύτερος γύρος της σεζόν που συνηθίζουμε να λέμε “η τελική ευθεία”.

Κι αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό αν αναλογιστεί κανείς πως μπορεί να φτάσαμε αισίως στις εορτές των Χριστουγέννων ωστόσο το φετινό πρωτάθλημα υπολείπεται κατά τέσσερις αγωνιστικές συνολικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, λόγω βεβαίως και της μικρότερης συμμετοχής ομάδων.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 19/12 περιλαμβάνει σημαντικές αναμετρήσεις σε κορυφή και ουρά (με πιο σπουδαία ματς αυτά σε Επισκοπή και Γιαννακοχώρι), ενώ να σημειώσουμε πως οι ομάδες θα επιστρέψουν σε επίσημη δράση το Σάββατο 9/1/2016.

Το ρεπορτάζ και τα επιμέρους στοιχεία των ομάδων είναι μία προσφορά της εταιρίας :

Χωρίς-τίτλο1Agroexelixis : Η εταιρία που έχει ανοίξει τις πόρτες της στον αγρότη από το 2008 και είναι πρωτοπόρα εταιρία στη μελέτη επίβλεψη υποστήριξη και φυτοπροστασία

makroxvri Eirinoupoli

Μακροχώρι – ΑΣ Ειρηνούπολης (1oς γύρος 0-2) : Δύσκολη έξοδος για τους πρωταθλητές χειμώνα, σε μια έδρα μάλιστα που το Μακροχώρι έχει καταφέρει να πάρει σημαντικές νίκες έχοντας δεχτεί μόλις τρία τέρματα.

Η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου, που με 16 βαθμούς έχει ήδη καταφέρει να αποκτήσει σημαντική συγκομιδή ενόψει του δευτέρου γύρου, θα αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι με μοναδικό απόντα τον Χρήστο Σερασκιέρη, που συνεχίζει την αποθεραπεία του.

Aπό την άλλη πλευρά, ο Κώστας Τενεκετζή που απουσίασε την προηγούμενη αγωνιστική λόγω ενοχλήσεις στον προσαγωγό, επέστρεψε στις προπονήσεις και υπολογίζεται κανονικά για το αυριανό παιχνίδι.

Να σημειώσουμε πως οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί σε επίσημο παιχνίδι τα τελευταία χρόνια, ωστόσο βρέθηκαν αντιμέτωποι σε φιλικό παιχνίδι το καλοκαίρι του 2014, όταν και οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 4-2.

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Μακροχωρίου

Χιλιομετρική απόσταση  : 17.88 χλμ

Προϊστορία : Δεν υπάρχει πρόσφατη προϊστορία

Αχιλλέας Νάουσας Έμβλημα Naousa

Αχιλλέας Νάουσας – ΦΑΣ Νάουσα (1ος γύρος 0-7) : Τη ρεβάνς για το “βαρύ” 7-0 της πρεμιέρας του πρωταθλήματος θα προσπαθήσει να πάρει ο Αχιλλέας Νάουσας, που έχει δύσκολο έργο βεβαίως ειδικά από τη στιγμή που ο ΦΑΣ θέλει μόνο νίκη για να διατηρήσει το -1 από την κορυφή ή να περάσει μπροστά αν “γκελάρει” ο ΑΣ Ειρηνούπολης.

Για τον Παναγιώτη Καραμεταξά, το αυριανό παιχνίδι αποτελεί εκ των πραγμάτων μεγάλη πρόκληση, όχι τόσο βαθμολογικά (οι 14 βαθμοί αποτελούν “μαξιλαράκι” προς το παρόν) κυρίως όμως για το πρεστίζ και την ψυχολογία, κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Αμφίβολος για το αυριανό παιχνίδι ο MVP της προηγούμενης αγωνιστικής, Χρήστος Σακελλάρης που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο γόνατο.

Χωρίς τον Γρηγόρη Ηλιάδη θα μεταβεί στο Γιαννακοχώρι ο ΦΑΣ Νάουσα, με τον Γιάννη Κερλίδη να βλέπει με ιδιαίτερη χαρά την ομάδα του να αντιδρά σωστά στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕ Αλεξάνδρειας. Να σημειώσουμε πως το αυριανό παιχνίδι θα είναι το 200ό συνεχόμενο παιχνίδι του Νίκου Περηφανόπουλου από το 2009, μια επίδοση πραγματικά εξωπραγματική για ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή!

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Γιαννακοχωρίου

Χιλιομετρική απόσταση  : 7.47 χλμ

Προϊστορία : 2014/2015, 1-2

https://youtu.be/Y-xqt3i02BQ

βίντεο από Fas Naoussa

αε αλεξανδρειας ΣΗΜΑ ΓΑΣ

ΑΕ Αλεξάνδρειας – ΓΑΣ Κοπανού (1ος γύρος 0-0) : Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας, κόντρα σε δύο νεοφώτιστες ομάδες της φετινής Α1. Ο χαρακτηρισμός αυτός βέβαια είναι ουσιαστικά ουτοπικός, καθώς αμφότερες είναι εκ των πρωταγωνιστών της σεζόν και ειδικά οι “πράσινοι” πραγματοποιούν πορεία πρωταθλητισμού.

Η ήττα όμως από τον ΦΑΣ Νάουσα, έχει απομακρύνει την κορυφή για τους γηπεδούχους, όμως όπως έχουν δηλώσει κατ επανάληψη οι άνθρωποι της ομάδας δεν ήταν αυτός ο σκοπός εξ αρχής. Τα στοιχεία που έχει καταθέσει η ομάδα του Κυριάκου Καρασαββίδη στο φετινό πρωτάθλημα είναι εκ των πραγμάτων εξαιρετικά και το σημαντικό είναι πως υπάρχει η παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Για το αυριανό παιχνίδι κόντρα στον ΓΑΣ θα απουσιάσει ο Δήμος Πέτκος, που τραυματίστηκε στο παιχνίδι του ΔΑΚ Νάουσας.

Το pregame του ΓΑΣ Κοπανού είναι μία προσφορά του…

XATZHΠΑΥΛΙΔΗΣ1

Από την άλλη πλευρά, ο ΓΑΣ αντιμετώπισε δύο σοβαρά συμβάντα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που άλλαξε την καθημερινότητα της ομάδας. Αρχικά, η απώλεια της μητέρας του προέδρου Βασίλη Χαβιαρόπουλου και στη συνέχεια το σοβαρό ατύχημα του επιθετικού της ομάδας Θοδωρή Πέτγαζλη, στο οποίο ωστόσο ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς γλύτωσε με ελάχιστες εκδορές. Ο ίδιος είναι αμφίβολος για αύριο λόγω ενοχλήσεων στη μέση, ενώ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι κανονικά στη διάθεση του Γιώργου Σγούρδα.

 

Tips

Έδρα : ΔΑΚ Αλεξάνδρειας

Χιλιομετρική απόσταση  : 38.00 χλμ

Προϊστορία : Δεν υπάρχει πρόσφατη προϊστορία

Ατρόμητος Διαβατού Έμβλημα pontiaki

Ατρόμητος Διαβατού – Ποντιακή Νεολαία Αράχου (1ος γύρος 0-4) : Τέσσερις βαθμούς χωρίζουν τους δύο αυριανούς αντιπάλους, μετά το εντυπωσιακό ντεμαράζ νικών των “κυανόλευκων”. Από την άλλη όμως, η ομάδα του Χρήστου Υφαντίδη συνεχίζει να αποδίδει εξαιρετικά και έχει εδραιωθεί στην 4η θέση με τη λήξη του 1ου γύρου.

Χωρίς προβλήματα θα αγωνιστούν οι γηπεδούχοι στο αυριανό παιχνίδι, από την άλλη όμως οι “μπλαουγκράνα” θα μεταβούν στον Διαβατό χωρίς τον τραυματία Σωτήρη Παπαδόπουλο και με αμφίβολο τον Ευγένη Κίτσα, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα το προηγούμενο Σάββατο με αντίπαλο τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου.

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Διαβατού

Χιλιομετρική απόσταση  : 28.15 χλμ

Προϊστορία : Δεν υπάρχει πρόσφατη προϊστορία

rodoxori Episkopi

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Κεραυνός Επισκοπής (1ος γύρος 2-4) : Τοπικό ντέρμπι στο Ροδοχώρι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν διαφορετική πορεία στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά με διαφορετικά στοιχεία στις τελευταίες αγωνιστικές που έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Το pregame του ΓΑΣ Ροδοχωρίου είναι μία προσφορά του…

mexx-logo124122-300x202

Από την μία πλευρά, οι “κυανοκίτρινοι” κατάφεραν μετά από καιρό να βγάλουν πείσμα στο παιχνίδι τους και με ένα πολύ καλό δεύτερο μέρος στον Άραχο, έδειξαν σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης. Η βαθμολογική κατάταξη όμως δεν είναι η δέουσα (κάθε άλλο) και εκ των πραγμάτων, μοναδικός στόχος στο αυριανό παιχνίδι είναι η νίκη. Το θετικό για τον Δημήτρη Χαλκιά είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον απουσίες, καθώς άπαντες είναι στη διάθεση του νεαρού τεχνικού.

Τo pregame του Κεραυνού είναι μια προσφορά του Cafe «Anfield» στην Επισκοπή

11992214_10200741527537547_2138441037_n-copy

Από την άλλη πλευρά ο Κεραυνός, με μόλις μία νίκη τις τελευταίες έξι αγωνιστικές, έχασε έδαφος στη βαθμολογία χωρίς όμως να υποχωρεί αισθητά λόγω των αποτελεσμάτων των ομάδων που ακολουθούν. Οι απουσίες αλλά και η ατυχία, είναι οι από τις κυριότερες αιτίες ενώ και αύριο θα λείψουν σημαντικές μονάδες όπως οι Θεόκλητος Ιωαννίδης, Ζαχαρίας Ορδουλίδης και Χάρης Παραστατίδης λόγω τραυματισμού, ο Γιώργος Λύτης λόγω εκπαιδευτικής εκδρομής αλλά και ο Βαγγέλης Φωτίου που θα απουσιάσει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Να σημειώσουμε πως η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α2 τη σεζόν 2013-2014, όταν ο ΓΑΣ επικράτησε με σκορ 2-1.

 

 

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Ροδοχωρίου

Χιλιομετρική απόσταση  : 13.46 χλμ

Προϊστορία : 2013/2014 (Α2), 2-1

χαριεσσα paok

ΑΕ Χαρίεσσας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (1ος γύρος 1-6) : Κρισιμότατο και αυτό το παιχνίδι για την ΑΕ Χαρίεσσας, που φέτος παλεύει για τη σωτηρία της. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες και ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια, τα αποτελέσματα είναι μοιρασμένα.

Για τους “κιτρινόμαυρους”, που αρχικός στόχος είναι η προσπέραση του Φίλιππου Μελίκης στη 13η θέση και στη συνέχεια η προσπάθεια για βαθμολογική ανάκαμψη, σημαντικές θα είναι οι απουσίες στο αυριανό παιχνίδι, που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση νίκη. Εκτός θα είναι ο τραυματίας Νίκος Φωτιάδης, οι Θοδωρής Παμπουχίδης και Θωμάς Γκότσης που θα απουσιάσουν σε εκπαιδευτική εκδρομή ενώ αμφίβολος είναι ο Βαλάντης Τοπαλίδης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Με τις μόνιμες απουσίες (Ανδρέα Μπουκλά, Θανάση Κίτσα, Παναγιώτη Καραμήτσο και Κώστα Βασιλείου) θα μεταβεί ο ΠΑΟΚ στη Χαρίεσσα και με στόχο την 7η νίκη στο πρωτάθλημα.

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Χαρίεσσας

Χιλιομετρική απόσταση  : 32.42 χλμ

Προϊστορία : 2014/2015 (Α2), 2-0  2013/2014, 1-1  2012/2012, 0-1

meliki Trikala

Φίλιππος Μελίκης – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (1ος γύρος 1-5) : Σημαντικό παιχνίδι και στη Μελίκη για την 14η αγωνιστική, με τις δύο ομάδες να θέλουν τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.

Οι “ερυθρόλευκοι”στοχεύουν στη δεύτερη φετινή νίκη που θα δώσει την καλύτερη ψυχολογία ενόψει των εορτών και με την επάνοδο για τη νέα χρονιά, να ξεκινήσει η προσπάθεια για την αντεπίθεση. Αμφίβολος για τον Κώστα Κατσώνη ο Φίλιππος Μαμουτόπουλος, που θα δοκιμάσει τελευταία στιγμή λόγω των ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Αντίθετα, επιστρέφει ο Χρήστος Παρσόπουλος που αποθεραπεύτηκε.

Το pregame του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων είναι μία προσφορά του…

Χωρίς-τίτλο7

Ιδιαίτερα βεβαρημένη είναι η κατάσταση στον Μέγα Αλέξανδρο, που προκύπτει από τις πολλές απουσίες (και) από τον αυριανό αγώνα. Έξι ποδοσφαιριστές δεν είναι στη διάθεση του Γιώργου Ντάμτσιου καθώς στους τραυματίες Βασίλη Παπαδόπουλο, Κώστα Καρβούνη, Γιάννη Κιρκιλιανίδη προστέθηκαν οι Βασίλης Βελικούδης, που μετέβη στη Γερμανία για έναν μήνα, ο Λάμπης Ασημακόπουλος που νιώθει και πάλι ενοχλήσεις αλλά και οι Κώστας Χαλβατζής, Σάββας Αθανασιάδης που απέχουν από τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Την ίδια ώρα αμφίβολοι είναι οι Γιώργος Ντάμτσιος, Σίμος Καραούσογλου, Ηρακλής Ελευθεριάδης, Γρηγόρης Μητσιώτης και Ούλι Ντόι, ωστόσο κάποιοι εξ αυτών θα αναγκαστούν να αγωνιστούν, παρά την απαγόρευση των ιατρών!

 

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Μελίκης

Χιλιομετρική απόσταση  : 26.20 χλμ

Προϊστορία : 2014/2015 (Α2), 1-0  2013/2014, 1-0  2012/2012, 3-1

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 15.00 (LIVE από το SportsUp):

Ατρόμητος Διαβατού – Ποντιακή Νεολαία Αράχου

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Κεραυνός Επισκοπής

ΑΕ Χαρίεσσας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

Αχιλλέας Νάουσας – ΦΑΣ Νάουσα

Μακροχώρι – ΑΣ Ειρηνούπολης

ΑΕ Αλεξάνδρειας – ΓΑΣ Κοπανού

Φίλιππος Μελίκης – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων

δείτε εδώ τη συνολική εικόνα της Α1

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected