Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (1ος όμιλος) Εορδαϊκός – Κοζάνη 0-0

jL1mDYmΙσόπαλο χωρίς τέρματα τελείωσε το ντέρμπι της Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα στην ομάδα της Κοζάνης και του Εορδαϊκού.

Το παιχνίδι ήταν στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, το οποίο είχε αναβληθεί πριν λίγες βδομάδες λόγω των καιρικών συνθηκών.

Αρκετός κόσμος έδωσε το παρόν στο ντέρμπι των δύο ομάδων, γεμίζοντας τις κερκίδες του γηπέδου με τον καιρό να είναι άκρως ποδοσφαιρικός.

Εορδαϊκός και Κοζάνη αναδείχτηκαν 0-0, σ’ ένα «άχρωμο» παιχνίδι με το θέαμα να απουσιάζει από την αναμέτρηση.

Από την μία η ομάδα του Εορδαϊκού δημιούργησε κλασσικές ευκαιρίες για γκολ μπροστά στην εστία των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού βρήκαν μπροστά τους τον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος «έσωσε» σε πολλές περιπτώσεις την ομάδα του. Οι Πτολεμαϊδιώτες, ίσως να άξιζαν κάτι περισσότερο από το αποτέλεσμα της ισοπαλίας.

Από την άλλη η Κοζάνη των πολλών απουσιών, ήταν σαν μην μπήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο, αφού περιόρισε το παιχνίδι της σε παθητικό ρόλο. Οι παίχτες του Γιάννη Παρασκευά παρά την προσπάθεια δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να βρουν ρυθμό. Το αξιοσημείωτο είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν ούτε μια τελική προσπάθεια στην εστία του Περπερίδη.

Το ματς δεν είχε ρυθμό «ντέρμπι» σε καμία περίπτωση, με τον Εορδαϊκό να κυριαρχεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η Κοζάνη βάση της απόδοσής της μένει ικανοποιημένη με τον βαθμό της ισοπαλίας.

BLyqzl5Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από την αρχή, απειλώντας για πρώτη φορά στο 11ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μπίκο, με τον Τζόρτζεβιτς να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Η πίεση από τους παίχτες του Εορδαϊκού ήταν ασφυκτική, κλείνοντας την Κοζάνη μέσα στα καρέ της.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε στο 31ο λεπτό, όπου ο Κλαζογλου θα πιάσει την καρφωτή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Blisnakov, με τον Παπαδόπουλο να διώχνει την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή του τέρματος.

Ο ρυθμός στην συνέχεια έπεσε, έχοντας αρκετές μονομαχίες στην μεσαία γραμμή. ‘Έτσι οι δύο ομάδες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε, με τον Εορδαϊκό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, σε αντίθεση με την Κοζάνη, η οποία πρόσεξε περισσότερο την άμυνά της. Στο 49ο λεπτό οι «λιγνιτωρύχοι» διαμαρτυρήθηκαν στον επόπτη και στον διαιτητή της αναμέτρησης, για όλα γκολ που σημείωσαν και ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στην συγκεκριμένη φάση ο Γιόνδης θα πιάσει την κεφαλιά, με την μπάλα να κατευθύνεται προς την εστία και τον Μαυροματίδη που ήταν ακάλυπτος από την άμυνα της Κοζάνης, ίσως να έχει επαφή, αλλά το σίγουρο είναι πως εμπόδισε τους παίχτες των αντιπάλων.

Το ματς συνεχίστηκε όπως και η πίεση του Εορδαϊκού, ο οποίος κυρίως με στημένες φάσης έφερνε την μπάλα στην περιοχή της Κοζάνης. Στο 57ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Blisnakov ο Γιόνδης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Σέρβο τερματοφύλακα της Κοζάνης να πραγματοποιήσει καταπληκτική απόκρουση.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του παιχνιδιού ανήκει και πάλι στον Γιόνδη, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι της εστίας.

Το τελευταίο σφύριγμα από τον κύριο Μπουμαρσόπουλο, μοίρασε στις δύο ομάδες από έναν βαθμό. Από την μία ο Εορδαϊκός έφτασε τους 32 βαθμούς, ενώ η Κοζάνη τους 34.

Την επόμενη αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στην έδρα τους την Θύελλα Φιλώτα, ενώ ο Εορδαϊκός θα αντιμετωπίσει τον Απόλλων Κρύας Βρύσης.

Συνθέσεις

Εορδαϊκός: (Αλεξίου) Περπερίδης, Χαραλαμπίδης, Σερσέμης, Κλαζογλου, Λιάμης(75’ Σαββίδης), Κουλίδης(93’ Αμαραντίδης), Χαραλαμπίδης(63’ Αμπατζίδης), Μπίκος, Γιόνδης, Blisnakov, Μαυροματίδης

Κοζάνη: (Παρασκευάς) Τζόρτζεβιτς, Δινοβίτσης, Τραυλός, Τάχιας, Ηλίας, Τσικόπουλος, Τσαγκαλίδης(33’ Πετράκος), Παπαδόπουλος(78’ Αλμπάνης), Τσικόπουλος Γ., Βουτσιώτης, Χαματάϊ(69’ Ζαχαριουδάκης)

περισσότερες φωτογραφίες στο top-sport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected