Ποδόσφαιρο Κόσμος

Επιτέλους η γνωστή Άρσεναλ, που κρατά την τύχη στα χέρια της! (vid)

_89634110_sanchez«Όρθια» από το Μάντσεστερ έφυγε η Άρσεναλ, η οποία ισοφάρισε δύο φορές το ματς κόντρα στη Σίτι για να πάρει τελικώς τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) που της δίνει το δικαίωμα να κρατάει αποκλειστικά στα χέρια της την 3η θέση η οποία οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League! Δοκάρι για τους γηπεδούχους στο 88′.

Οι «πολίτες» προέρχονταν από τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κόντρα στη Ρεάλ, την ώρα που οι «κανονιέρηδες» έψαχναν ένα θετικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να καταφέρουν να σώσουν κάτι από μία κατά γενική ομολογία κακή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις…

Και παρότι το σύνολο του Αλσατού τεχνικού βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε να επιστρέψει κι έχοντας και την τύχη με το μέρος του (σ.σ. δοκάρι για τη Σίτι στο 88′), έφυγε με έναν βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσός» για την 3η θέση. Από την άλλη, η ομάδα του Πελεγκρίνι πλέον μπαίνει σε μπελάδες ακόμα και για την 4η θέση!

Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά. Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τον… ουδέτερο φίλαθλο με δύο γκολ μέσα σε διάστημα δύο λεπτών. Αρχικά, ο Αγκουέρο εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Φερναντίνιο και με ωραίο σουτ «έγραψε» το 1-0 (8′), για να έρθει η απάντηση από τον Ζιρού που με κεφαλιά νίκησε τους πάντες κι έφερε το ματς στα ίσα (10′).

Μάλιστα, ο Γάλλος φορ έβαλε τέλος στην… αφλογιστία του, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα έπειτα από 15 αναμετρήσεις! Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε κι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πολίτες» μπήκαν δυναμικά, όπως και στο πρώτο κι ανέκτησαν το προβάδισμά τους με ένα πολύ ωραίο σόλο του Ντε Μπρόινε που κατέληξε σε γκολ για το 2-1 (51′). Οι «κανονιέρηδες» όμως είχαν για άλλη μία φορά την απάντηση. Ζιρού και Σάντσες συνεργάστηκαν άψογα κι ο Χιλιανός φορ τελείωσε ιδανικά τη φάση απέναντι από τον Χαρτ για να σημειώσει το 2-2 (68′).

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, με τους γηπεδούχους όμως να σπαταλούν καλές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Ντε Μπρόινε (72′, 74′) κι Αγκουέρο (73′) ενώ η σημαντικότερη ευκαιρία χάθηκε στο 88ο λεπτό, όταν ο Μπονί μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Τσεχ!

Έτσι, η Άρσεναλ έφυγε με έναν «χρυσό» βαθμό, ο οποίος της δίνει το πλεονέκτημα για την 3η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League. Στο τελευταίο ματς στο «Έμιρεϊτς», το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ θέλει έναν βαθμό κόντρα στην Άστον Βίλα για να «κλειδώσει» τη θέση του στους ομίλους, υπερτερώντας σε μία ενδεχόμενη ισοβαθμία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Από την άλλη, η παρουσία της Σίτι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μόνο βέβαιη δεν πρέπει να θεωρείται. Πιο συγκεκριμένα, οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι δύο βαθμούς πίσω από τους «πολίτες», έχοντας όμως ματς λιγότερο κι αντιμετωπίζουν τις Γουέστ Χαμ (εκτός) και Μπόρνμουθ (εντός) αντίστοιχα. Η Σίτι την τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται από τη Σουόνσι.

δείτε βίντεο με τα γκολ ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected