Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Χαμός στη Ισπανία με το πιθανό στήσιμο αγώνα μεταξύ των παικτών!

600Η διοργανώτρια αρχή της Πριμέρα Ντιβιζιόν φαίνεται πως έχει έντονες ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, για στήσιμο της αναμέτρησης της Σοσιεδάδ με τη Ράγιο Βαγιεκάνο την προηγούμενη αγωνιστική.

Το σούσουρο στην ποδοσφαιρική Ισπανία δεν λέει να κοπάσει. Ο πρόεδρος της Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, είχε εκφράσει την περασμένη εβδομάδα την έντονη ανησυχία του ότι μπορεί να συμβούν διάφορα… περίεργα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, με δεδομένο μάλιστα ότι επτά ομάδες κινδύνευαν δύο παιχνίδια πριν από το τέλος με τον υποβιβασμό. Υπήρξαν, επίσης, και δημοσιεύματα σε μεγάλες εφημερίδες που έκαναν λόγο για την ιδιοκτησιακή σχέση ομάδων της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Την προηγούμενη, προτελευταία, αγωνιστική συνέβησαν όντως διάφορα… ύποπτα αποτελέσματα. Ένα από αυτά φαίνεται πως είναι και η ήττα της Βαγιεκάνο, η οποία εξακολουθεί να κινδυνεύει με υποβιβασμό, από τη Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα» (2-1). Όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα, η διοργανώτρια αρχή έχει στα χέρια της στοιχεία που ίσως αποδεικνύουν ότι οι ποδοσφαιριστές της Ράγιο έχασαν ηθελημένα.

Η σχετική έρευνα έχει ήδη αρχίσει, ενώ προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό το γεγονός ότι η ήττα των φιλοξενούμενων στο συγκεκριμένο παιχνίδι «φορτωνόταν» με υπέρογκα ποσά στα γραφεία στοιχημάτων λίγη ώρα πριν από τη σέντρα. Οργανωμένοι οπαδοί της Βαγιεκάνο ήταν παρόντες στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας και ζήτησαν εξηγήσεις από τους ποδοσφαιριστές. Οι οπαδοί απαίτησαν από τους παίκτες να τα δώσουν όλα την τελευταία αγωνιστική, ώστε να μείνει η ομάδα στην μεγάλη κατηγορία, ωστόσο πια η Βαγιεκάνο δεν εξαρτάται μόνο από το δικό της αποτέλεσμα, καθώς θα πρέπει να μην νικήσουν επίσης η Χετάφε και Σπόρτινγκ Χιχόν.

Ο προπονητής της Ράγιο, Πάκο Χέμεθ, σε δηλώσεις του σε ισπανικά ΜΜΕ απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο στησίματος από την πλευρά των παικτών του και τόνισε ότι ο ίδιος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον όσων διαδίδουν αυτά τα σενάρια.  Οι παίκτες της ομάδας παραχώρησαν σήμερα έκτακτη συνέντευξη Τύπου για να αντικρούσουν τις κατηγορίες σε βάρους τους. «Είμαστε καθαροί» είπαν στους δημοσιογράφους.

Θέση πήρε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου των ποδοσφαιριστών στην Ισπανία, Λούις Ρουμπιάλες, στράφηκε εναντίον του προέδρου της Λίγκας. «Ο Τέμπας δεν έχει ιδέα από το τι συμβαίνει στα αποδυτήρια μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Ίσως λογικό αφού προτιμά το τένις και τα μηχανοκίνητα σπορ. Είναι πραγματικά θλιβερό ότι η διοργανώτρια αρχή ασχολείται σοβαρά με τέτοιες φήμες. Είναι κάτι πολύ σοβαρό για να το λέμε δημόσια χωρίς αποδείξεις» σχολίασε ο Ρουμπιάλες.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected