Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγίζει τον τίτλο η Τσέλσι, Λέστερ…ξανά σαν πρωταθλήτρια! (vids)

Η Τσέλσι πέρασε από το «Μπριτάνια», επικράτησε 2-1 της Στόουκ και βρέθηκε στο +13 από την Τότεναμ. “Tρένο” η Λέστερ!

Οι «Μπλε» έφτασαν πολύ κοντά στο να «πετάξουν» δύο βαθμούς στην έδρα της Στόουκ, όμως κατάφεραν κατάφεραν γι’ ακόμα μία φορά ν’ «αποδράσουν» εντέχνως. Ο Γουίλιαν με έξυπνο φάουλ στο 13΄ έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους, όμως ο Γουότερς στο 38΄ από τα 11 βήματα ισοφάρισε σε 1-1.

Πάνω, λοιπόν, που ο Κόντε είχε αρχίσει να συμβιβάζεται με τον 1 βαθμό της ισοπαλίας, ήρθε ο Κέιχιλ στο 87΄ να φορέσει το μανδύα του σωτήρα και μετά από εκτέλεση κόρνερ και «ριμπάουντ» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-2.

Κάπως έτσι, η Τσέλσι έφτασε- 10 ολοκλήρες αγωνιστικές πριν το φινάλε- ήδη τους 69 βαθμούς και φιγουράρει στο +13 από τη δεύτερη Σίτι (που έχει, όμως, ματς λιγότερο). Το να χάσει το πρωτάθλημα, πλέον, μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η Λέστερ θυμήθηκε όχι μόνο πώς είναι να κερδίζεις, αλλά και το πώς είναι να παίζεις σαν πρωταθλητές. Οι αλεπούδες δεν έμειναν στον θρίαμβο του Champions League, αλλά κέρδισαν με 3-2 την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, κάνοντας ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 7’ το σκορ ήταν 0-2! Και μπορεί στο πρώτο γκολ του Μαχρέζ να υπήρξε μικρή δόση τύχης για την Λέστερ, όμως στο δεύτερο του Χουτ όλα ήταν υπολογισμένα μετά τον συνδυασμό των Όλμπραϊτον και Μαχρέζ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 20’ με το εξαιρετικό φάουλ του Λανσίνι, όμως στο τέλος του πρώτου μέρους ο Βάρντι έκανε το 1-3 από κοντά έπειτα από κόρνερ του Μαχρέζ για να τους κόψει τα φτερά. Ο Οκαζάκι με το ξεκίνημα της επανάληψης θα μπορούσε να είχε κάνει το 1-4, όμως λίγα λεπτά αργότερα ο Αγιού σκόραρε στην άλλη εστία, για να κάνει το 2-3 και να δώσει ελπίδα στα σφυριά. Οι φηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια, όμως ο Σμάιχελ με κάποιες εντυπωσιακές αποκρούσεις, κράτησε τη νίκη για την Λέστερ μέχρι το τέλος.

Συνθέσεις

ΣΤΟΟΥΚ: Γκραντ, Μπάρντσλεϊ, Σόκρος, Μάρτινς Ίντι, Πίτερς, Τζο Άλεν, Κάμερον, Σομπχί, Γουότερς, Αρναούτοβιτς, Μπεραϊνό.

ΤΣΕΛΣΙ (3-4-3): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Καντέ, Μάτιτς, Μόουζες, Μάρκος Αλόνσο, Ουίλιαν, Πέδρο, Ντιέγκο Κόστα.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Ράντολφ, Μπάιραμ, Ζοζέ Φόντε, Γουίνστον Ριντ, Κρέσγουελ, Κουγιατέ, Πέδρο Ομπιάνγκ, Λανσίνι, Αντόνιο, Αντρέ Αγιού, Άντι Κάρολ.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Χουτ, Μπεναλουάν, Φουχς, Ντίντι, Ντρινκγουότερ, Μαχρέζ, Ολμπράιτον, Οκαζάκι, Βάρντι.

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected