Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδας, 3η φάση] Εθνικός – Ηρακλής 1-1, 9-10 πεν

Ανέτοιμος για επίσημη αναμέτρηση ο Ηρακλής, είδε την πρόκριση να χάνεται μέχρι την εκπνοή της παράτασης, καθώς το γκολ του Μάναλη στο 96΄ τον άφηνε εκτός.

Ωστόσο, μία εκπληκτική ατομική ενέργεια του Περόνε στο 120΄, που «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Ρόβα, έδωσε το δικαίωμα καταφυγής στη διεκδίκηση της πρόκρισης στη διαδικασία των πέναλτι, απέναντι σε έναν μαχητικότατο Εθνικό, ο οποίος αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το πρώτο μέρος του κανονικού αγώνα…

Νωρίτερα, ο Ημίθεος σπατάλησε ολόκληρο το πρώτο μέρος του κανονικού αγώνα χωρίς να απειλήσει και «ανέβηκε» στο δεύτερο, με την είσοδο του Κλέιτον και του Ρόβα, χάνοντας κλασικότατες ευκαιρίες, με κάποια από τις οποίες όφειλε να τελειώσει τον αγώνα.

Αντ’ αυτού, οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Μάναλης άνοιξε το σκορ για τον Εθνικό, κόντρα στη λογική ροή της αναμέτρησης, για να έρθει η ισοφάριση στο τέλος από τον Ρόβα.

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Ηρακλής αστόχησε μία φορά με τον Περόνε και ο Εθνικό δύο (με Μακρυγιάννη – άουτ συν τη σημαντική απόκρουση Βοσνιάδη στο πέναλτι του Ρομάνο) και χρειάστηκε τόσο ο ίδιος ο γκολκίπερ του Ηρακλή να σκοράρει εκτελώντας πέναλτι, όσο και ο Περόνε να εκτελέσει και δεύτερο, που ήταν το τελευταίο και να οδηγήσει τον «Γηραιό» στην αγχωτική πρόκριση με το τελικό 9-10 στα πέναλτι.

το φιλμ του αγώνα στο bluearena.gr

Συνθέσεις

Εθνικός: Βουτσινάς, Βλάχος, Μηλιώτης, Κορνέζος, Σμίλτος, Κόλλινς, Σκεντεράι, Κωνσταντίνου (111΄ Λεβέντης), Πολίτης (67΄ Μακρυγιάννης), Τσιλιγκίρης (78΄ Ρομάνο), Παυλάκης.

Ηρακλής : Βοσνιάδης, Κανακούδης, Κουτρουμάνος, Κουκόλης (96΄ Παπαδόπουλος), Ζαμπάρης, Μουμίν, Μενδρινός, Τάι (46΄ Κλέιτον), Πασάς (74΄ Ρόβας), Ντούνης, Περόνε.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected