Κατηγορίες
Αθλήματα

Τσιτσιπά εσύ, σούπερ σταρ! (vid)

Δεύτερος τίτλος ATP μέσα σε 20 ημέρες για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που πήγε στο Μιλάνο και αναδείχθηκε κορυφαίος “Next Gen” για το 2018!

Μπορεί να έχασε το 1ο σετ, όμως έπαιξε σπουδαίο τένις στα 3 επόμενα και επιβλήθηκε του Alex De Minaur με 2-4, 4-1, 4-3 (3), 4-3 (3) στον τελικό του Next Gen ATP Finals. Ο λόγος φυσικά για τον “Undefeated Champion” του Μιλάνου, που θα επιστρέψει στην Ελλάδα με ένα ακόμα τρόπαιο και μια επιταγή 407.000 δολαρίων!

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Τσιτσιπάς έκανε συνολικά ένα μεγάλο ματς, στον τελευταίο του αγώνα για το 2018. Είχε 22 winners και 15 αβίαστα λάθη, πέτυχε 10 άσους και κέρδισε τους 40 από τους 52 πόντους στα πρώτα του σερβίς.

Υπέστη μόνο ένα break και αυτό ήταν που του στοίχισε και το 1ο σετ. Επέστρεψε όμως δριμύτερος στο τερέν, κέρδισε τα πρώτα 3 games του 2ου σετ και ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στα tie-break που έκριναν τα δυο επόμενα σετ, για να τα κατακτήσει και τα δυο με το εμφατικό 7-3 και να πάρει μια δίκαιη και πανάξια νίκη, σε 1 ώρα και 40 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος για τον καλύτερο Έλληνα τενίστα όλων των εποχών, που πριν από 20 μέρες είχε κατακτήσει το Stockholm Open στη Σουηδία. Βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς σε 2-2 νίκες και ολοκλήρωσε με τον καλύτερη τρόπο μια φανταστική χρονιά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected