Κατηγορίες
Αθλήματα

Ξανά σε ημιτελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς! (vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Joao Domingues με 7-6 (3), 6-4 μετά από μια πολύ δυνατή μάχη για να προκριθεί για 2η διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του Estoril Open στην Πορτογαλία.

Όπως αναφέρει το tennisnews, δεν ήταν εύκολο μεσημέρι για τον Στέφανο, που βρήκε τρόπο όμως να κάμψει την πολύ σθεναρή αντίσταση του προερχόμενου από τα προκριματικά Domingues και να επικρατήσει με 2-0 σετ του 25χρονου Πορτογάλου, που είναι στο Νο. 214 της παγκόσμιας κατάταξης.

O Domingues είναι πολύ μαχητικός παίκτης και έκανε ένα τρομερό τουρνουά μπροστά στους συμπατριώτες του. Σήμερα το απέδειξε περίτρανα αυτό, οδηγώντας τον Στέφανο σε ένα παιχνίδι που ήταν πιο κοντά σε εκείνον, με πολλά μεγάλα ράλι και αρκετή υπομονή. Έκανε το break ο Πορτογάλος qualifier, για να προηγηθεί με 3-1. Στη συνέχεια το σερβίς του τον κράτησε μπροστά μέχρι και το 5-3, ο Στέφανος όμως είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στο σετ και το έκανε, κάνοντας το πρώτο του break στο παιχνίδι για το 5-5.

Η μάχη συνεχίστηκε με τον Έλληνα παίκτη να προσπαθεί να αξιοποιήσει το momentum και να κάνει νέο break, αλλά τον Πορτογάλο να το σβήνει και να σώζει set point στο 5-6, 30-40, για να στείλει το σετ στο tie-break. Είχε ξεκάθαρα πάντως πάρει το πάνω χέρι ο Στέφανος, ο οποίος στο tie-break κέρδισε 4 πόντους στη σειρά και επιβλήθηκε με 7-3, κατακτώντας το 1ο σετ σε κάτι λιγότερο από μια ώρα.

Στο 2ο σετ ο Domingues συνέχισε να παλεύει το ίδιο σκληρά, αλλά ο Στέφανος ήταν αισθητά καλύτερος. Ο Πορτογάλος έσωσε ένα break point στο 1ο game (1-0) και ακόμη ένα στο 3ο (2-1), αλλά το break έφινε τελικά από τον Έλληνα πρωταθλητή στο 7ο game.

Απέκτησε το πρώτο -αλλά ουσιαστικότερο- προβάδισμα στο σετ ο Στέφανος, στο 4-3, όμως η δουλειά του δεν είχε τελειώσει εκεί, καθώς ο Πορτογάλος δημιούργησε ευκαιρίες και “έσπασε” και εκείνος το αντίπαλο σερβίς, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Πριν μπει σε νέες περιπέτειες, ο Στέφανος ανέκτησε το πάνω χέρι, κάνοντας break στην 3η του ευκαιρία στο 9ο game, για το 5-4. Ακολούθησε ένα love service game για τον 20χρονο πρωταθλητή μας, που “σφράγισε” την πρόκριση σε 1 ώρα και 46 λεπτά.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα είναι στα ημιτελικά του Εστορίλ ο Τσιτσιπάς, ο οποίος συνολικά θα παίξει στον 10ο ημιτελικό του στο tour. Έχει ρεκόρ 5-4 σε ημιτελικούς και θα διεκδικήσει την 6η του πρόκριση σε τελικό, μετά από το Barcelona Open (φιναλίστ), το Rogers Cup (φιναλίστ), το Stockholm Open (νικητής) το 2018, καθώς και το Open 13 (νικητής) και το Dubai Tennis Championships (φιναλίστ) το 2019.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ξεπέρασε τις 20 νίκες στο 2019, έχοντας πλέον 21 νίκες σε 30 αναμετρήσεις στη χρονιά (21-9). Ισοφάρισε το 2ο καλύτερο ρεκόρ, με τις 21 νίκες (21-9) του Guido Pella (που παίζει αργότερα σήμερα), ενώ με 25 νίκες στο 2019 προηγείται για την ώρα στη λίστα αυτή ο Daniil Medvedev (25-8).

Ο αυριανός του αντίπαλος στο Εστορίλ, θα προκύψει από τον δεύτερο χρονικά προημιτελικά, ανάμεσα στον David Goffin και στον Malek Jaziri.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected