Κατηγορίες
Γενικά

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό τένις, πρώτη θέση η Παπαμιχαήλ στο Aschaffenburg!

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έδωσε συνέχεια στο απίστευτο σερί της και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και στο Aschaffenburg της Γερμανίας, για να κατακτήσει τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο της σε τουρνουά των 25.000 δολαρίων.

Η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιβλήθηκε στον τελικό του Schönbusch Open της Γερμανίδας Jule Niemeier, Νο. 6 στο ταμπλό και Νο. 341 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-2, 5-7, 6-2.

Πριν μια εβδομάδα, η Παπαμιχαήλ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τελικό διοργάνωσης 25.000 δολαρίων και το κατέκτησε, στο Getxo της Ισπανίας. Σήμερα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και στο Aschaffenburg της Γερμανίας, κατακτώντας τον 2ο διαδοχικό τίτλο της σε τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF.

Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για τη Δέσποινα, που κέρδισε και τους 5 αγώνες της στα 3 σετ, ενώ στους 4 προηγούμενους έχανε μάλιστα και με σετ! Σήμερα κέρδισε το 1ο σετ, αλλά η Niemeier την οδήγησε σε 3ο σετ.

Πιο συγκεκριμένα, η Δέσποινα ήταν 2 πόντους μακριά από τη νίκη, όταν ήταν μπροστά με 2-6, 4-5, 0-30, στο σερβίς της Niemeier. Η Γερμανίδα όμως πήρε τους 8 πόντους στη σειρά και ισοφάρισε αρχικά σε 5-5, για να κάνει break με love και να αποκτήσει προβάδισμα με 6-5. Στη συνέχεια κράτησε και το σερβίς της, για να κάνει το 7-5 και να στείλει τον τελικό με 7-5.

Η Δέσποινα έδειξε σπουδαία σωματικά αποθέματα, καθώς μετά από 2 γεμάτες εβδομάδες και 5 συνεχόμενους αγώνες στα τρια σετ, κατάφερε να κυριαρχήσει στο 3ο σετ και να ολοκληρώσει τελικά την αποστολή της, κερδίζοντας τον τελευταίο πόντο στις 2 ώρες και 8 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 10η διαδοχική νίκη για την Παπαμιχαήλ, που αργότερα έπαιξε και σε έναν ακόμη τελικό, στο διπλό της ίδιας διοργάνωσης, εκεί όπου κατέλαβε τη 2η θέση μαζί με την Ισπανίδα Irene Burillo Escorihuela, καθώς ηττήθηκαν από τις Tatiana Pieri και Ivana Popovic με 7-6 (5), 6-4.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected