Κατηγορίες
Basket

Τέταρτη σερί νίκη για τον Ιωνικό!

Την τέταρτη σερί και συνολικά νίκη του στην Basket League πέτυχε ο Ιωνικός Νίκαιας στο κλειστό «Σοφία Μπεφόν» επί του Ηρακλή με 88-74 για την 6η αγωνιστική της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος.

«Κλειδιά» της νίκης των γηπεδούχων ήταν ο επιθετικός πλουραλισμός τους και το ξέσπασμα τους στην τρίτη περιόδο.

Έξι παίκτες του Ιωνικού σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων: Οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ πέτυχαν από 14, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 13 (ενώ είχε και 10 ριμπάουντ), ο Τζαμάλ Τζόουνς 12 (με 3/4 τρίποντα), ο Μάριος Μπατής 11 (με 3/3 τρίποντα) και ο Θωμάς Κώττας 10. Το επιμέρους σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν 30-11 έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους 25 πόντων (80-55).

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 50-44, 80-55, 88-74.

Δηλώσεις

Γιάννης Καστρίτης (προπονητής Ηρακλή): «Πολύ σημαντικό μερίδιο στην εξέλιξη του παιχνιδιού έχει το ξεκίνημα του αγώνα. Ήρθαμε σήμερα να αγωνιστούμε με έναν παίκτη λιγότερο στην περιφέρεια, μετά τη φυγή του Σμιθ, αλλά πολύ νωρίς αναγκαστήκαμε να έχουμε κι απενεργοποιημένο τον Σούλερ με τρία φάουλ.

Το rotation μειώθηκε πολύ απέναντι σε μία ομάδα που έχει ως δύναμη πυρός την περιφέρεια. Παρ’ ότι το σκορ του ημιχρόνου λέει ότι ήμασταν πολύ κοντά, στην πραγματικότητα απέχει πολύ από τη φιλοσοφία και τον τρόπο που θέλουμε να διεκδικούμε τα παιχνίδια, εντός κι εκτός έδρας. Είχαμε δεχθεί 50 πόντους.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, θεωρώ ότι ο Ιωνικός μπήκε όπως ακριβώς έπρεπε να μπει πάνω στο παρκέ ξεκινώντας από την άμυνά του. Αυτό τον οδήγησε σε εύκολα καλάθια, πήρε τη διαφορά και φτάσαμε έτσι στο τελικό αποτέλεσμα.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ιωνικού Νικαίας Affidea. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, θα δώσω συγχαρητήρια και στους παίκτες μου. Είμαι μαζί τους κάθε μέρα και βλέπω πόσο πολύ θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα να κερδίζει. Προερχόμαστε από δύο άσχημα αποτελέσματα, αλλά αυτή είναι η ΕΚΟ Basket League.

Όταν τα πράγματα θα γίνονται σωστά σε όλα τα επίπεδα, τότε οι νίκες θα έρχονται. Όταν κάτι δεν θα λειτουργεί σωστά, τότε μπορεί να χάσεις από οποιονδήποτε. Χρειάζεται ηρεμία, σταθερότητα, κοντή μνήμη και να κοιτάζουμε κάθε φορά την επόμενη μέρα. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Ιωνικού Νικαίας Affidea για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος».

Νίκος Βετούλας (προπονητής Ιωνικού Affidea): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Θεωρώ ότι τα παιδιά έβγαλαν με επιτυχία έναν κύκλο τεσσάρων αγώνων. Το τέταρτο παιχνίδι ήταν το καλύτερο, όσον αφορά στην εμφάνιση. Ήταν μία 100% δίκαιη νίκη. Ειδικά μετά το δεύτερο δεκάλεπτο επιβάλαμε το ρυθμό μας και ήμασταν οι δίκαιοι νικητές.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Ελπίζω η συνέχεια να είναι ανάλογη και να καταφέρουμε τον στόχο μας, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Όσον αφορά στο τακτικό κομμάτι, θεωρώ ότι τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο και ο Κώττας ήταν πολύ σημαντικοί. Ιδιαίτερα ο Μπατής και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στο διάστημα που έπαιξαν, ώστε να κρατήσουμε την απόδοση σε υψηλό επίπεδο. Όσο περνούσε το παιχνίδι, το δείχναμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και η διαφορά έφτασε στο σημείο που έφτασε.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και εύχομαι καλή συνέχεια στον Ηρακλή και στον κόουτς».

δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected