Αθλήματα

Επέστρεψε στον θρόνο του ο Τζόκοβιτς (vids)

Ο Novak Djokovic ήταν ισοπεδωτικός στον τελικό του Παρισιού, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Denis Shapovalov και κατέκτησε το Paris Masters για 5η φορά στην καριέρα του. Αυτός ήταν ο 34ος τίτλος σε Masters 1000 και ο 77ος τίτλος καριέρας για τον 32χρονο Σέρβο.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Djokovic έκανε ένα αψεγάδιαστο ματς στο Court Central του Paris-Bercy, επιβλήθηκε του Shapovalov με 6-3, 6-4 σε 66 λεπτά και επέστρεψε στον θρόνο του στο Παρίσι μετά από 4 χρόνια.

Ήταν ο 5ος τίτλος του Nole στο συγκεκριμένο τουρνουά, μετά από το 2009, το 2013, το 2014 και το 2015. Επίσης ήταν ο 5ος τίτλος του στη χρονιά, μετά από το Australian Open, το Madrid Masters, το Wimbledon και το Japan Open.

Έφτασε τους 34 τίτλους (σε 50 τελικούς) σε Masters 1000 διοργανώσεις, μειώνοντας τη διαφορά του από τον κορυφαίο σε αυτά τα τουρνουά, Rafael Nadal, στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Ο Ισπανός έχει 35 Masters 1000 στην καριέρα του.

Συνολικά, ο Nole μετράει πλέον 77 τίτλους καριέρας, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε τελικούς στο 77-34. Ισοφάρισε το ρεκόρ του John McEnroe και τον “έπιασε” στην 5η θέση όλων των εποχών, μετά από τους Jimmy Connors (109), Roger Federer (103), Ivan Lendl (94) και Rafael Nadal (84).

O Djokovic τελείωσε το σημερινό παιχνίδι με 10 winners και 7 αβίαστα λάθη. Πολύ σπάνια έκανε λάθος ο Σέρβος, που υποχρέωσε τον Shapovalov σε 22 αβίαστα λάθη και πολλά περισσότερα λάθη υπό πίεση. Ο Καναδός είχε και 24 winners, δεν ήταν όμως αρκετοί για να απειλήσουν τον Djokovic σε κανένα σημείο.

O κάτοχος 16 Grand Slam τίτλων μπήκε στο ματς κερδίζοντας τους 12 από τους 15 πρώτους πόντους και πολύ γρήγορα βρέθηκε μπροστά με 3-0. Ο Shapovalov κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του στο υπόλοιπο του σετ, όχι όμως και να κάνει κάτι στο σερβίς του Nole, με τον Σέρβο να κερδίζει τους 20 από τους 24 πόντους στα 5 service game του!

Εξίσου εύκολα κέρδιζε τα service game του και στο 2ο σετ ο Nole, με τον Shapovalov αυτή τη φορά να στέκεται καλύτερα και να “αντέχει”, κρατώντας το δικό του σερβίς, έως και το 3-3. Στο 7ο game ωστόσο έγινε το break για τον Djokovic, που προηγήθηκε με 4-3.

Στο επόμενο game, από το πουθενά ο Nole έκανε μερικά μαζεμένα λάθη και από το 4-3, 30-0, ο Shapovalov έφτασε στο πρώτο του break point, στο 4-3, 30-40. Ο Σέρβος όμως έβγαλε καλά σερβίς στη συνέχεια και με 3 διαδοχικούς πόντους έδιωξε μακριά την απειλή, κάνοντας το 5-3. Με love service game ολοκλήρωσε την αποστολή του ο Nole, στο 10ο game του 2ου σετ.

O Djokovic παρέμεινε αήττητος απέναντι στον Shapovalov, τον οποίο έχει κερδίσει 4 φορές φέτος. Επίσης έφτασε τις 53 νίκες στη φετινή χρονιά. Είναι στη 2η θέση της λίστας με τις περισσότερες νίκες στο 2019, πίσω μόνο από τον Daniil Medvedev, που έχει 59, έχοντας ωστόσο και 9 ήττες περισσότερες από τον Σέρβο.

Η σημερινή νίκη του Djokovic είναι πολύ σημαντική και στη μάχη που δίνει για το Year-end No.1. O Nole θα χάσει αύριο το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από ένα χρόνο και θα μείνει 640 βαθμούς πίσω από τον Rafael Nadal. Το γεγονός όμως πως κέρδισε το τρόπαιο στο Παρίσι, τον κρατάει αρκετά κοντά στον Ισπανό, ώστε να έχει καλές πιθανότητες για να τον προσπεράσει ξανά πριν τελειώσει η σεζόν, μέσα από το ATP Finals του Λονδίνου. Θυμίζουμε πως οι βαθμοί του Λονδίνου από το 2018 θα αφαιρεθούν αύριο, επομένως αμφότεροι οι δυο παίκτες θα κερδίσουν “καθαρούς” βαθμούς στο ATP Finals, που ξεκινάει σε ακριβώς μια εβδομάδα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected