Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πήρε το Super Cup η Λάτσιο! (vid)

Όπως και το 2017, η Λάτσιο καθάρισε (3-1) τη Γιουβέντους στο ιταλικό Σούπερ Καπ και πανηγύρισε για πέμπτη φορά στον θεσμό. Στις οκτώ κατακτήσεις έμεινε η Γηραιά Κυρία.

Οκτώ διαδοχικές φορές έχει πάρει το Σκουντέτο η Γιουβέντους και επομένως, ισάριθμες ήταν οι φορές που έπαιξε για τον τίτλο της υπερπρωταθλήτριας Ιταλίας κόντρα στον κυπελλούχο.

Τις μισές από αυτές κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Λάτσιο. Τις δύο πρώτες τη νίκησε. Τις δύο επόμενες έχασε την κούπα από τους Ρωμαίους. Όπως συνέβη και το 2017, έτσι και τώρα, οι Λατσιάλι ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν στο Σούπερ Καπ και πλέον έχουν πέντε κατακτήσεις, πιάνοντας την Ιντερ στην 3η θέση (8 η Γιουβέντους, 7 η Μίλαν).

Νωρίς πήραν το προβάδισμα οι Biancocelesti καθώς στο 16′ ο Λούλιτς έκανε πλάκα στον Ντε Σίλιο και ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς κατέβασε και έστρωσε στον Λουίς Αλμπέρτο που βρήκε τη γωνία (0-1). Αν και δεν είχε καλή εικόνα, η Γιουβέντους κατάφερε να ισοφαρίσει στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, όταν ο Στρακόσα απέκρουσε σουτ του Ρονάλντο και ο Ντιμπάλα σε κενό τέρμα έκανε το 1-1. Για τον Αργεντινό ήταν το 4ο γκολ στη διοργάνωση και έγινε έτσι ο πρώτος σκόρερ.

Στην επανάληψη η Λάτσιο πήρε ξανά το προβάδισμα στο 73′ όταν ο Λούλιτς με τρομερό βολέ τίναξε τα δίχτυα του Σέζνι μετά τη σέντρα του Παρόλο από δεξιά και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου με το φανταστικό φάουλ οριζόνιο-και-μέσα από τον Κατάλντι για το τελικό 1-3.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected