Κατηγορίες
Αθλήματα

Στον τελικό της Μασσαλίας ο Τσιτσιπάς! (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Alexander Bublik με 7-5, 6-3 και προκρίθηκε στον τελικό του Open 13, όπου θα διεκδικήσει τον 2ο διαδοχικό του τίτλο στη Μασσαλία και τον 5ο τίτλο της καριέρας του.

Όπως αναφέρει το tennisnews, 68 μόνο λεπτά χρειάστηκε ο Στέφανος, για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Bublik στη Μασσαλία και να κάνει ακόμα ένα βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλου του στο Open 13, φτάνοντας τις 7 διαδοχικές νίκες στο 250άρι τουρνουά της Γαλλίας.

O 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.6 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε τους 27 από τους 33 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 16 από τους 21 στα δεύτερα, πετυχαίνοντας και 6 άσους.

Έκανε το πρώτο break του αγώνα στο 6ο game και “ξέφυγε” με 4-2, αλλά όταν σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ, ο 22χρονος Καζάκος έκανε το break back και μείωσε σε 5-4. Λίγο αργότερα ισοφάρισε και σε 5-5, αλλά ο Τσιτσιπάς έκανε πιο εύκολα τα πράγματα με ένα νέο break στο 12ο game, χάρη στο οποίο “σφράγισε” την κατάκτηση του 1ου σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε το break για το 3-1 και δεν κοίταξε πίσω του, καθώς σε ολόκληρο το σετ δεν απειλήθηκε με break point. Στο 8ο game είχε τριπλό match point για να πάρει το σετ με double break (2-5, 0-40), αλλά ο Bublik έσβησε όλες τις ευκαιρίες του Στέφανου, υπερασπίστηκε το σερβίς του και μείωσε σε 5-3. Ο Στέφανος πάντως ανταποκρίθηκε με ένα love service game, για να “κλειδώσει” τη νίκη έπειτα από 68 λεπτά στο court.

Για 10η φορά θα βρεθεί σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης ο Τσιτσιπάς, ο οποίος θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του (4-5). Είχε κερδίσει τον πρώτο τίτλο του τον Οκτώβριο του 2018, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, ενώ το 2019 κέρδισε 3 ακόμη τίτλους, στη Μασσαλία, στο Εστορίλ και στο ATP Finals. Το φετινό Open 13 είναι το πρώτο τουρνουά που αγωνίζεται ως υπερασπιστής τίτλου, στο ATP Tour.

Την Κυριακή, στις 16:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 9HD), ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει το νικητή του δεύτερου ημιτελικού, ανάμεσα στον Felix Auger-Aliassime και στον Gilles Simon.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected