Κατηγορίες
Basket

Με το αριστερό το ξεκίνημα για τον Προμηθέα

Με τον πρώην «πράσινο» Τζέικομπ Ουάιλι να είναι καθοριστικός στα κρίσιμα σημεία, η Γκραν Κανάρια νίκησε τον Προμηθέα με 86-75 και… προσγείωσε απότομα στην πραγματικότητα του Eurocup τους τροπαιούχους παίκτες του Μάκη Γιατρά, λίγες μέρες αφού ποτίζονταν με τις «δάφνης» του Σούπερ Καπ.

Ο Μάκης Γιατράς το είχε πει από την πρώτη στιγμή, όπου η ομάδα του σήκωσε την κούπα στο Περιστέρι. Όπως αναφέρει το basketa.gr, δεν ήταν έτοιμη αγωνιστικά και την περίμεναν μεγάλες δοκιμασίες, αν κι εκείνη τη στιγμή μετρούσαν τα πανηγύρια για το τρόπαιο. Με την Γκραν Κανάρια η… προφητεία του αποδείχθηκε αληθινή και την τιμωρία ανέλαβε ένας πρώην «πράσινος».

Ο Τζέικομπ Ουάιλι ήταν καθοριστικός στα κρίσιμα σημεία, καθώς πήρε επιθετικά ριμπάουντ που έδωσαν επιπλέον κατοχές στο καλό διάστημα του Προμηθέα για την Γκραν Κανάρια, έκανε τα πάντα ολόσωστα στην τελευταία περίοδο και με τους 22 πόντους του, με έξι ριμπάουντ, οδήγησε τους Ισπανούς σε μια ιδανική πρεμιέρα στο «Δ. Τόφαλος» με 86-75, σε δίδυμο με τον Αντριού Αλμπισί, που σημείωσε με τη σειρά του 17 πόντους με 6 ασίστ.

Από τους Αχαιούς, λίγοι παίκτες ανταποκρίθηκαν στις συνθήκες αυτού του αγώνα, με πρώτο τον εκπληκτικό Ίαν Μίλερ των 27 πόντων με 8/16 σουτ, αλλά δίπλα του στάθηκαν μόνο ο Χάρης Γιαννόπουλος (16 π., 5 ρ.) και ο Ντάνι Αγκμπελέζε (14 π., 12 ρ.).

Ο Μίλερ ήταν «καταιγιστικός» στο ξεκίνημα του αγώνα, παίρνοντας σχεδόν… προσωπικά την υπόθεση του αγώνα απέναντι σε μια καλά συνεταγμένη Γκραν Κανάρια, που έβρισκε τις λύσεις από αρκετούς παίκτες, με «αιχμή του δόρατος» απροσδόκητα τον Αλμπισί, στοιχείο που μάλλον την κράτησε κοντά απέναντι στο «κρεσέντο» του Αμερικανού και στον υψηλό ρυθμό, που έθεσαν οι παίκτες του Γιατρά (26-24).

Όταν, όμως, οι Ισπανοί «κλείδωσαν» τον σκόρερ των «Αχαιών», «βραχυκύκλωσαν» όλη την ομάδα για τέσσερα ολόκληρα λεπτά, στα οποία πήραν και διψήφιο προβάδισμα (26-36), με τον Οκόγιε να μπαίνει πιο δυναμικά στο ματς και την περιφέρεια να δίνει λύσεις. Με μια τεχνική ποινή του Φισάκ, όμως, για… βλακώδη διαμαρτυρία σε τρίποντο του Γιαννόπουλου, που μετετράπη σε «πεντάποντο» από τον τελευταίο, η ροή του αγώνα άλλαξε ξανά, με τον Προμηθέα να απαντά με σερί 14-0 και να οδηγεί το σκορ στα αποδυτήρια, τελικά, με 48-43, έχοντας τη δυνατότητα για μεγαλύτερη διαφορά, αν δεν έκανε «ζημιά» με τα μαζεμένα του επιθετικά ριμπάουντ ο Ουάιλι.

Ο Ντέλα Βάλε προσπάθησε να πάρει επιθετικά την πρωτοβουλία για την «Γκράνκα», αλλά στην αντίπερα όχθη ο Αγκμπελέζε επιτέλους… εμφανιζόταν στις «μάχες» της ρακέτας, με αποτέλεσμα η «πληγή» κοντά στο καλάθι για τους γηπεδούχους να αρχίσει να κλείνει. Οι Ισπανοί, βέβαια, έψαξαν το αντίδοτο με τη δράση του Κοστέλο, αλλά ο Αγραβάνης στήριξε τον συμπαίκτη του και ο Προμηθέας είχε προβάδισμα με διαφορά τριπόντου, μπαίνοντας στο κρίσιμο διάστημα (61-58).

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου… καρμπόν με τη δεύτερη, με τον Αλμπισί να «αφυπνίζεται» και τον Σούρνα να καρφώνει για το 63-65 και το εσπευσμένο τάιμ άουτ του Γιατρά στα οκτώ λεπτά για τη λήξη. Ο ρυθμός έγινε από «φρενήρης» έως… ολίγον άναρχος στα επόμενα λεπτά, κάτι ευνοούσε το παιχνίδι του Ουάιλι, ο οποίος αποτέλεσε «βαρόμετρο», για να προηγείται η ομάδα του με ένα ανατρέψιμο, αλλά σημαντικό για την πορεία του αγώνα +8 στο τρίλεπτο για το τέλος χάρη στο τρίποντου του Αλμπισί (70-78). Εκεί, επί της ουσίας, πήραν ξεκάθαρα οι παίκτες του Φισάκ το πάνω χέρι, μην χάνοντας την ευκαιρία τους.

Δεκάλεπτα: 26-24, 48-43, 61-58, 75-86

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected