Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων για τις αναστολές Δεκεμβρίου

Μέχρι τα μέσα του μήνα θα έχουν καταβληθεί τα χρήματα από το κράτος για την αναλογία του δώρου Χριστουγέννων, για τους μισθωτούς κι εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ, οι μισθωτοί που έχουν τον Δεκέμβριο χρόνο αναστολής θα λάβουν και ένα δεύτερο τμήμα του δώρου Χριστουγέννων μέσα στον Ιανουάριο από το κράτος. Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου. Η αναλογία έως και τις 30 Νοεμβρίου καταβλήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου.

Πρόσφατα ο απερχόμενος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό σταθμό πως οι πληρωμές για την αναλογία του δώρου Χριστουγέννων, αλλά και του επιδόματος των 534 ευρώ, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 12 Ιανουαρίου.

Σήμερα Τρίτη 5 Ιανουαρίου, ολοκληρώνεται η παράταση για να υποβάλουν οι επιχειρήσεις τις δηλώσεις αναστολών του μηνός Δεκεμβρίου. Η προθεσμία -για τις αρχικές δηλώσεις, αλλά και τις ορθές επαναλήψεις- αφορά στους εργοδότες που πλήττονται ή είναι κλειστοί με κρατική εντολή αλλά και εργαζόμενους.