Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Κυπελλούχος Αγγλίας η Λέστερ!

Μεγάλες στιγμές (ξανά)ζει η Λέστερ!

Πέντε χρόνια μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League, οι “Αλεπούδες” φτάνουν σε έναν ακόμη τίτλο, αυτή τη φορά του FA Cup,

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς νίκησε την Τσέλσι, χάρη στο γκολ του Γιούρι Τίλεμανς στο 63ο λεπτό, σε μια μαγική βραδιά για τους φίλους του συλλόγου που έδωσαν μετά από πολύ καιρό τον παρών στο γήπεδο.

Το ματς ήταν όπως όλοι οι τελικοί. Δραματική εξέλιξη, εκατέρωθεν ευκαιρίες και το VAR σε πρώτο πλάνο, που ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του 90ου λεπτό, στην οποία ο Τσίλγουελ σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε.

Έτσι, η Λέστερ πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου, το πρώτο της ιστορίας της!

Μόνο που έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, μόνο θαύμα δεν ήταν. Ο κόσμος στις εξέδρες (περίπου 21.000) έπαιξε τον ρόλο του, αφού οι μονομαχίες ήταν πολύ πιο δυνατές από ότι συνήθως και οι ομάδες πολύ πιο προσεκτικές.

Στην πραγματικότητα η πρώτη σημαντική στιγμή ήρθε στο 29ο λεπτό όταν ο Αθπιλικουέτα δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά από κεφαλιά του Βέρνερ, με την Λέστερ να έχει μόνο μία καλή στιγμή, όταν η κεφαλιά του Βάρντι μετά από σέντρα του Τίλεμανς δεν βρήκε στόχο.

Οι δύο προπονητές έδειχναν να έχουν εγκλωβίσει τα ατού των δύο ομάδων, μόνο μία ατομική στιγμή έμπνευσης θα ξεμπλοκάριζε τον τελικό. Αυτή ήρθε στο 63ο λεπτό. Ο Τίλεμανς με κάθετο τρέξιμο, επέλεξε να δοκιμάσει το πόδι του αντί να βρει αμαρκάριστο συμπαίκτη.

Ο Βέλγος εξαπέλυσε έναν κεραυνό από τα 30 μέτρα και με εκπληκτικό τρόπο έβαλε φωτιά στην εξέδρα των οπαδών της Λέστερ, που θυμήθηκαν μέρες 2016.

Ο Τόμας Τούχελ έριξε μέσα ότι πιο επιθετικό είχε και στο τελευταίο τέταρτο πολιόρκησε την αντίπαλο. Ωστόσο, έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Σμάιχελ που δεν άφηνε να περάσει τίποτα. Ο Δανός με δύο εκπληκτικές επεμβάσεις είπε «όχι» σε κεφαλιά του Τσίλγουελ (78’) και αριστερό σουτ του Μάουντ (87’) για να φτάσουμε στο 90ό λεπτό.

Η διαγώνια μπαλιά ακριβείας του Τιάγκο Σίλβα βρήκε τον Τσίλγουελ αμαρκάριστο από αριστερά, η σέντρα του πρώην παίκτη της Λέστερ ήταν μισό γκολ και ο Σογιουντσού στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα πάνω στον Μόργκαν που άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους οπαδούς της Τσέλσι, όμως η ακύρωσή του μέσω VAR πανηγυρίστηκε ακόμα πιο έξαλλα από αυτούς της Λέστερ, που για μία ακόμα φορά ζουν το δικό τους παραμύθι, με την κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου Αγγλίας στην ιστορία του συλλόγου.

Συνθέσεις

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ) : Αριθαμπαλάγκα, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Αλόνσο (68′ Τσίλγουελ), Αθπικουλέτα (76′ Χάντσον-Οντόι), Καντέ, Ζορζίνιο (75′ Χάβερτς), Μάουντ, Βέρνερ (82′ Ζιρού), Ζίγιες (68′ Πούλισιτς)

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς) : Σμάιχελ, Σογιουντσού, Φοφανά, Έβανς (34′ λ.τ. Όλμπρινγκτον), Τόμας (82′ Μόργκαν), Καστάνιε, Τίλεμανς, Εντιντί, Πέρες (82′ Τσάντμπερι), Βάρντι, Ιεανάτσο (67′ Μάντισον)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected