Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Ο Αθανασιάδης… κατέβασε τα ρολά, η Σέριφ την ιστορική νίκη! (vid)

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά έζησε σήμερα η Σέριφ Τιράσπολ.

Η ομάδα της Μολδαβίας απέδειξε πως δίκαια βρίσκεται στους ομίλους του Champions League, καθώς κόντρα σε μια ομάδα με πολυετή παρουσία στα “αστέρια” όχι μόνο επικράτησε αλλά φανέρωσε αξιοσημείωτη αγωνιστική εικόνα.

Η Σαχτάρ θεώρησε πως μόνο με το όνομα θα μπορούσε να περάσει από το Sheriff Stadium, όμως βρήκε απέναντι της μια σκληροτράχηλη και πολύ καλά δομημένη ομάδα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιώργος Αθανασιάδης, που κατέβασε στην κυριολεξία τα ρολά, πραγματοποιώντας μερικές εκπληκτικές επεμβάσεις, ενώ ο Δημήτρης Κολοβός τα έδωσε όλα αλλά τραυματίστηκε στο 54′ και έδωσε τη θέση του στον Γιανσάνε, ο οποίος σκόραρε λίγα λεπτά αργότερα.

Ο Αντάμα Τραορέ έδωσε στο 16′ το προβάδισμα στους Μολδαβούς, που κράτησαν το υπέρ τους σκορ και στην ανάπαυλα. Μάλιστα, και ενώ θα περίμενε κανείς πως το σκηνικό θα άλλαζε στο δεύτερο μέρος, ο Γιανσάνε πέτυχε δεύτερο γκολ για την ομάδα του, βάζοντας τις βάσεις για την ιστορική νίκη στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Παρά την πίεση που άσκησαν στη συνέχεια, η Σαχτάρ δεν κατάφερε έστω να μειώσει το σκορ και να μπει στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα το τελευταίο σφύριγμα να βρει τους Μολδαβούς ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν τη μεγάλη επιτυχία.

Συνθέσεις

Σέριφ Τιράσπολ (Γιούρι Βέρνινταμπ) : Αθανασιάδης, Κριστιάνο, Κοστάντζα, Ντουλάντο, Αρμπολέδα, Τιλ, Κολοβός (55′ λ.τ. Γιανσάνε), Άντο (86′ Ράντελιτς), Καστανιέδα (85′ Νικόλοφ), Τραορέ, Γιακσίμποεφ (67′ Μπρούνο)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι) : Πιάτοφ, Ισμαϊλί, Ντοντό, Ματβιγιένκο, Μαρλόν, Αντόνιο (65′ Πάτρικ), Μαϊκόν, Φερνάντο (65′ Μουντρίκ), Τετέ (46′ Μάρλος), Πεδρίνιο, Τραορέ

Το πρόγραμμα του 4ου ομίλου

Ίντερ – Ρεάλ Μαδρίτης  (22.00)
Σέριφ Τιράσπολ – Σαχτάρ Ντόνετσκ  2-0

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected