Basket

Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός αλλά απίστευτα εύστοχη η ΤΣΣΚΑ (vids)

Άλλη μία σπουδαία εμφάνιση του Ολυμπιακού, που έδωσε τιτάνια μάχη στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ αλλά οι Ρώσοι ήταν τρομερά εύστοχοι, με κορυφαίο τον Κλάιμπερν.

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Μόσχα με φόρα αποτελεσμάτων και εμφανίσεων για να αντιμετωπίσει τη λαβωμένη ΤΣΣΚΑ και επιστρέφει με μια… περίεργη ήττα με σκορ 88-82. Περίεργη όχι επειδή έχασε στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, αλλά λόγω των ανεξήγητα «νεκρών» δύο δεκαλέπτων που ακολούθησαν το εντυπωσιακό πρώτο του, με τα οποία βρέθηκε να κυνηγάει μεγάλες διαφορές και να μην μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα αν και το κυνήγησε με αξιώσεις μέχρι κάποιου σημείου στη συνέχεια. Ματς καριέρας από τον εκπληκτικό, αλλά πολύ μόνο απόψε, Τάιλερ Ντόρσεϊ. Σκόραρε 32 πόντους με 7/10 τρίποντα, αλλά δεν είδε κανέναν από τους άλλους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού να είναι σε καλή βραδιά. Αντίθετα ο… διαστημικός Ουίλ Κλάιμπερν είχε και πολλούς συμπαραστάτες.

Ο Ολυμπιακός έκανε ονειρεμένο πρώτο δεκάλεπτο και… εφιαλτικό δεύτερο. Με χέρι αλφάδι του Ντόρσεϊ που έβαλε 4/4 τρίποντα ήταν στο +10 στο 3′, 2-12 και στο +11 στο 8′, 12-23. Η ΤΣΣΚΑ ισορρόπησε με Κουρμπάνοφ και Κλάιμπερν, πλησίασε στο 20-25 του δεκαλέπτου και βρήκε ρυθμό. Ο Ολυμπιακός με τελείως νέα πεντάδα στο δεύτερο κόλλησε για 4 λεπτά, ο Κλάιμπερν βρήκε χώρους και άρχισε τις ζημιές, οι Ρώσοι με πρώτο σερί 13-0 πήγαν στο 28-25 στο 14′ και πήραν τον έλεγχο. Το ημίχρονο έληξε στο 48-38 με τον Ολυμπιακό να έχει πάθει ανεξήγητη καθίζηση.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε «εξαφανισμένος» για επτά λεπτά και στην τρίτη περίοδο, διάστημα στο οποίο η ΤΣΣΚΑ έπαιζε μεθοδικά, συντονισμένα, είχε πολλούς πρωταγωνιστές αφού εκτός του Κλάιμπερν εκτελούσε με συνέπεια και ο Λούτμπεργκ και πήγε στο +17, 66-49. Κάπου εκεί, ο Ολυμπιακός συνήλθε. Βρέθηκε σχήμα να πιέσει στην άμυνα, με Ουόκαπ και ΖανΣαρλ να κάνουν δουλειά, έτρεξε σερί 10-0 και έκλεισε το δεκάλεπτο στο 66-59.

Ο Ολυμπιακός είχε σοκάρει τους Ρώσους και το πήγε μέχρι το σουτ, 66-63, ο Ιτούδης έριξε εσπευσμένα τον Κλάιμπερν στο παρκέ και αυτός το άφησε από εκεί που το είχε πιάσε. Την έβαζε όπως και όποτε ήθελε, ξανάφερε το ματς σε διψήφιες διαφορές και εξασφάλισε τη νίκη της ομάδας του.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected